Ο παρών-απών Ντιακιτέ πλήγωσε 

Ο παρών-απών Ντιακιτέ πλήγωσε 

Στα πολλά στραβά κι ανάποδα που πήγαν την φετινή σεζόν συμπεριλαμβάνεται σαφώς και… η κακή διαχείριση της περίπτωσης Ντιακιτέ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… 

Προερχόμενος από μια ομολογουμένως εξαιρετική σεζόν κρίθηκε από τη διοίκηση και τον τότε προπονητή Χριστόδουλο Χριστοδούλου ότι πρέπει να εξαντληθεί κάθε περιθώριο παραμονής του. Έτσι και έγινε… Μετά από αρκετά τερτίπια τύπου μένω-φεύγω, την τελευταία στιγμή πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα τελικά παρέμεινε (…παρέχοντάς του ένα καλό συμβόλαιο για τα δεδομένα της ομάδας) δημιουργώντας την ελπίδα ότι θα κτιζόταν επάνω μια στιβαρή άμυνα. 

Παρότι όλοι είδαν με θετικό φακό αυτή την εξέλιξη, εντούτοις ο 34χρονος Γάλλος είναι παρών-απών (μόλις 5 συμμετοχές εκ των οποίων η μία ως αλλαγή).

Έχασε όλη την προετοιμασία, όμως άπαντες ευελπιστούσαν ότι θα φτάσει αργά ή γρήγορα στο επιθυμητό επίπεδο. Αντί αυτού,  έπαιξε ένα παιχνίδι και τραυματίστηκε. Με την ομάδα να παρουσιάζει ξεκάθαρες αδυναμίες και ελλείψεις, μετά από ένα διάστημα επέστρεψε δημιουργώντας πάλι προσδοκίες για ένα καλύτερο μέλλον. Παρ’ όλα αυτά, μια από τα ίδια αφού αγωνίστηκε για λίγο και πάλι τραυματίστηκε αρχές Δεκεμβρίου. 

Παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες για επιστροφή, έκτοτε παραμένει εκτός χωρίς κάποια ξεκάθαρη γνωμάτευση ή έστω μια τοποθέτηση που δεν θα αφήνει σκιές για το πώς διαχειρίστηκε η κατάσταση του. 

**Μη έχοντας τον στις επιλογές οι ερυθρόλευκοι από την αρχή της σεζόν έχουν τραγικές αμυντικές επιδόσεις παρουσιάζοντας αδυναμία συνάμα να κρατήσουν αποτέλεσμα. 

**Συμμετείχε στις 2 από τις 4 νίκες της ομάδας (ΕΝΠ και Απόλλωνα). Συν αυτού ήταν και οι μοναδικές, πέραν της άγονης ισοπαλίας με ΑΕΛ,  που κρατήθηκε η εστία ανέπαφη.  

vsdx

Παναγιώτης Χριστοφή