ΟΛΟ το σκηνικό προγραμματισμού (ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Παρόλο που απομένει αρκετός δρόμος μέχρι την κορύφωση  της αγωνιστικής περιόδου στη Νέα Σαλαμίνα έχοντας ουσιαστικά πρόωρα εξασφαλίσει τον πρωταρχικό στόχο της παραμονής ήδη άρχισαν κάποιες πρώτες κινήσεις προγραμματισμού ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Μέσα από έντεκα σημεία το www.kerkida.net σας μεταφέρει πως διαμορφώνονται τα πρώτα δεδομένα στους ερυθρόλευκους της Αμμοχώστου. 

Τι ισχύει με τις προσθαφαιρέσεις, το θέμα παραμονής προπονητή - τεχνικού διευθυντή αλλά και γενικά με την επικαιρότητα της ομάδας… 

-ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ:
Με μια απλή ματιά στα ηλικιακά δεδομένα του ρόστερ απαντάται με σχετική ευκολία η πρώτη εξίσωση με αυτούς που αποχωρούν.  

Με αυτό και μόνο το κριτήριο δεν αναμένεται να συνεχίσουν πέντε ποδοσφαιριστές αφού είναι στην δύση της καριέρας τους. Ο λόγος για τους: Mαργκάσα, Τιάγκο, Φελίπε, Τολεμές, Μποτεάκ.

Από κει και πέρα, το κεφάλαιο προσφοράς εξαιρετικά απίθανή είναι η ενεργοποίηση της όψιον παραμονής του Κλίμοβιτς αφού δεν ανταποκρίθηκε με βάση τις αρχικές προσδοκίες. 

Τέλος με τους Άδωνη και Μαλεκκίδη ολοκληρώνεται η σύμβαση δανεισμού τους και ως εκ τούτου αποχωρούν. 

-ΟΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ  & ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΟΨΙΟΝ:
Είναι δεδομένο ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές είτε επειδή διατηρούν συμβόλαια, είτε κρίνονται αναγκαίοι ώστε να αποτελέσουν τον βασικό κορμό της νέας σεζόν θα παραμείνουν. 

Δεδομένα συνεχίζουν τη νέα σεζόν αφού διατηρούν συμβόλαια οι:  Τσίκο, Καρλίτος, Μάντζεκ και Σεργίου

Την ίδια στιγμή, υπάρχει ξεκάθαρη πρόθεση όπως παραμείνουν ενεργοποιώντας την οψιόν ανανέωσης με τους Ντάτκοβιτς, Μελίσσας και Ντορεγκαράι. 

Μολονότι τα συμβόλαιά του ολοκληρώνονται, υπάρχει κοινή πρόθεση για  συνέχιση της συνεργασίας με τους:  Φράγκου, Ντιακιτέ, Μιγκελίτο και Κίσσα. 

Οι Κουμουρής και Νικολάου δεν διατηρούν συμβόλαια και η παραμονή τους ή μη θα εξαρτηθεί από τις προθέσεις της τεχνικής ηγεσίας. 

 -ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ:
Ιδιαίτερες αποτελούν οι περιπτώσεις των Κατσικά (κεντρικός αμυντικός), Οφόρι (αριστερό φουλ μπακ), Λέουκο (δεξιός φουλ μπακ) και Σάλαλιχ (ακραίος επιθετικός).  Ναι μεν η παρουσία τους είναι ικανοποιητική, εντούτοις, υπάρχουν κάποιες σκέψεις για την παραμονή τους.

Για να ακριβολογούμε, αυτό που αιωρείται,  είναι πως ανεξάρτητα της πρόθεσης παραμονής και εκτίμησης της προσφοράς τους, εν μέσω μιας ολόκληρης καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου ενδεχομένως ανεβρεθούν ποιοτικότερες αντικαταστάτριες λύσεις σε συνάρτηση πάντα με τα συμβόλαιά τους.  

-ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ:  
Επιστρέφουν μετά τον δανεισμό τους και θα επαναξιολογηθούν οι περιπτώσεις των:   Ιάσωνα Πική (Ακρίτας), Αντρέα Χρίστου (ΑΣΙΛ), Σωτήρη  Φιάκα (Οθέλλος), Λουκά Καλογήρου (Εθνικός Άχνας) και Θαλή Παπακυριακού (Ολυμπιάς). 

-ΟΙ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ: 
Αν και βρισκόμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο για οποιαδήποτε εικασία ή εκτίμηση, υπάρχει η πρόθεση για ποιοτική ενίσχυση σε όλες τις θέσεις.  Βάσει των αναγκών του ρόστερ το βάρος θα δοθεί στον μεσοεπιθετικό χώρο αφού εκεί θα προκύψουν οι περισσότερες αποχωρήσεις. 

-Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ:  
Μετά την άνετη παραμονή (στο ενδεχόμενο που παραμείνουν ίδια τα οικονομικά δεδομένα) ο στόχος της Νέα Σαλαμίνας τη νέα σεζόν θα είναι ίδιος. Άνετη παραμονή με προοπτική εισόδου στην 6άδα και μια διεκδικητική πορεία στο κύπελλο. 

-Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ & ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ:  
Υπάρχει κοινή θέληση όπως ο Σάββας Πουρσαϊτίδης μαζί με όλο του το επιτελείο συνεχίσει στο τιμόνι καθοδήγησης της ομάδας. Αν δεν προκύψει κάτι που θα ανατρέψει τούμπα όλα τα δεδομένα ο Ελλαδίτης κόουτς θα βάλει την πλατιά του σε συμβόλαιο ανανέωσης. 

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον τεχνικό διευθυντή  Μάκη Παπαϊωάννου αφού τόσο ο ίδιος, όσο και η διοίκηση χαίρουν αλληλεκτίμησης μετά την χρόνια αγαστή τους συνεργασία. 

-ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ & ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 
Το χρόνιο πρόβλημα της Νέα Σαλαμίνας, δεν είναι άλλο από το οικονομικό και το χαμηλό μπάτζετ σε συνάρτηση με τους αντιπάλους της.

Παρόλο που η χρονιά κρίνεται επιτυχημένη, η διοίκηση έχει να τρέξει ένα αξιοσέβαστο ποσό μεταφερόμενου ελλείμματος που επηρεάζει στην οριοθέτηση ανταγωνιστικού προϋπολογισμού. 

Με το θέμα έλευσης επενδυτή ή έστω κάποιου οικονομικού αιμοδότη που θα διαφοροποιήσει πλήρως το σκηνικό, ο προϋπολογισμός αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα με φέτος. 

-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΟΜΗ: 
 Θεωρούμενο ως απόλυτα επιτυχημένη (οικονομική & αγωνιστική διαχείριση) έχοντας αναλάβει το δύσκολο έργο ανασύνταξης μετά τον αναπάντεχο υποβιβασμό μετά από δύο χρόνια, το Δ.Σ θα θέσει ενώπιων όλων των μελών του δικό της απολογισμό ώστε να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης για συνέχισης του έργου του.  

Δεν αναμένονται τρομερές αλλαγές με τον πρόεδρο Γιάννο Χρυσοστόμου και τα πλείστα μέλη να παραμένουν.  

**Κάποιες μικρές προσθαφαιρέσεις μελών και διαφοροποιήσεις ρόλων αυτονόητα θα προκύψουν. 

-Ο ΚΟΣΜΟΣ:  
Ο κόσμος διαχρονικά παραμένει η μεγάλη δύναμη της ομάδας.  Τόσο οι οργανωμένοι όσο και οι απλοί φίλαθλοι αγκάλιασαν την προσπάθεια δίνοντας μια μεγάλη δυναμική ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας.  Με την σειρά του αναμένει πως η ομάδα θα συνεχίσει την ανοδική της πορείας αυξάνοντας κι’ άλλο τον πήχη στόχων.  Η κατάκτηση ενός κυπέλλου και η έξοδος στην Ευρώπη αποτελεί  το όνειρο του κάθε Σαλαμιναίου κόντρα στα δυσανάλογα μπάτζετ των αντιπάλων. 

-ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑ:  
Αρκετά έργα σε όλα τα επίπεδα αναμένεται να συνεχιστούν σταδιακά στο Αμμόχωστος-Επιστροφή και στο βοηθητικό της ομάδας στο Μενεού. Μετά την έγκριση και απελευθέρωση του κονδυλιού από πλευράς ΚΟΑ επίκεινται σοβαρά έργα που θα αφορούν την βελτίωσης της αισθητικής εικόνας, λειτουργικότητας αλλά και ασφάλειας του γηπέδου.  

Παναγιώτης Χριστοφή