Θουκυδίδης/"Είμαι ικανοποιημένος με την ΚΟΠ, οι παράγοντες προσπαθούν να επηρεάσουν καταστάσεις!"

Close
Θουκυδίδης/"Είμαι ικανοποιημένος με την ΚΟΠ, οι παράγοντες προσπαθούν να επηρεάσουν καταστάσεις!"

Kαλεσμένος στην εκπομπή της Cytavision ''Ωρα για Μπάλα'' ήταν ο πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας Θουκής Θουκυδίδης. Ο Πρόεδρος των "ερυθρολεύκων" απάντησε στις ερωτήσεις των παρουσιαστών αλλά και του κόσμου.

Για το "Χ" στην Αρένα...

"Χρειαζόμασταν τους βαθμούς για να μπούμε στην εξάδα. Παίζαμε κόντρα στην ΑΕΚ που είναι μια πολύ καλή ομάδα. Θεωρώ θετικό το αποτέλεσμα υπό τις περιστάσεις. Η ισοπαλία αυτή έχει μειώσει τις ελπίδες της εξάδας. Θα κυνηγήσουμε τις πιθανότητες μας. "

Για την εξάδα...

"Ξεκινήσαμε την χρονιά χωρίς τον στόχο της εξάδας. Αν το πετυχαίναμε θα ήμασταν ικανοποιημένοι. Δεν μπορώ να πω πως είμαστε εκτός στόχων στο πρωτάθλημα. Είμαστε εντός στόχων. Βλέπουμε τον επαναληπτικό με την Ανόρθωση. Θα διεκδικήσουμε τη πρόκριση. Είμαι σίγουρος πως με τη συμπαράσταση του κόσμου μας και με μια καλή απόδοση θα τα καταφέρουμε".

Για τον Πουρσαϊτίδη και το ενδιαφέρον μεγαλύτερων ομάδων...

"Πρέπει να πω ότι μέχρι τώρα η συνεργασία μας είναι πολύ καλή. Ήρθε σε μια δύσκολη εποχή. Κάτω από μεγάλη πίεση έδειξε ότι είχε δυνάμεις. Μας βοήθησε. Δεν καθίσαμε να μιλήσουμε ακόμη. Είπαμε να ξεκαθαρίσουν τα αγωνιστικά. Νιώθω ότι έχουμε όλο τον απαιτούμενο χρόνο να μιλήσουμε σοβαρά. Υπάρχει αλληλοσεβασμός. Καλή επικοινωνία με στοχό να τα βρούμε. Ελπίζω να τα βρούμε."

Στο μυαλό του Σάββα είναι ακόμη η Νέα Σαλαμίνα;

"Θα μας πει ο ίδιος πως νιώθει. Δεν έχουμε μιλήσει. Θα κάτσουμε να κουβεντιάσουμε. Αν μας πει ότι θέλει να πάει κάπου αλλού είναι σεβαστό. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε με τον Σάββα. Αυτό είναι μια προσωπική θέση. Αν πει ναι τα πράγματα θα είναι πιο απλά. Αν πει όχι τότε θα είναι πιο δύσκολα. Αν πιάσουμε το Κύπελλο θα θέλει να φύγει ο Σάββας; Δεν νομίζω (γέλια). Θα πάμε Ευρώπη χωρίς τον Σάββα;"

"Πολιορκούν" τους Κορέια και Ελουντού;

"Υπήρξε το επίσημο ενδιαφέρον της Ομόνοιας το καλοκαίρι για τον Κορέια. Έχουμε κάνει πρόταση στον Κορέια πριν 15 μέρες. Θέλει ακόμη λίγες μέρες για να πάρει απόφαση. Επειδή είναι καλός χαρακτήρας θα έρθει να μας ενημερώσει. Επειδή λήγει το συμβόλαιο τους δεν χρειάζεται κάποιος να μας προσεγγίσει. Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε μάθει κάτι."

Υπάρχει θέμα αύξησης των ομάδων;

"Δεν μπήκε σαν θέμα προς συζήτηση. Δεν ξέρω από που βγήκε αυτό. Ποτέ δεν συζητήθηκε στην Γενική Συνέλευση. Δεν νιώθω πως είναι εύκολο να αλλάξει το 12. Έχουμε άλλα σοβαρότερα προβλήματα".

Για τους ξένους διαιτητές;

"Εμείς είπαμε πως πρέπει να στηρίξουμε τους Κύπριους διαιτητές. Πρέπει να υπάρξει σωστή διαδικασία ανέλιξης των διαιτητών. Ποιος κρίνει σωστά; Ποιος τον αξιολογεί; Πρέπει να ακολουθήσουμε μια σωστή διαδικασία. Μιλώντας με τον κύριο Λαγιέκ, μου είπε πως δεν έχουμε διαιτητές για πρώτη κατηγορία. Έχουμε έξι διαιτητές μου είπε. Οι ξένοι διαιτητές αυτή τη στιγμή είναι ένα καλό βήμα".

Είστε ικανοποιημένος με τους χειρισμούς της ΚΟΠ;

"Εγώ νιώθω ικανοποιημένος. Δεν θα γίνουν θαύματα από τη μια μέρα στην άλλη. Οι παράγοντες δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Προσπαθούν να επηρεάσουν καταστάσεις. Πρέπει να δούμε τα δικά μας λάθη σαν παράγοντες. Να μιλήσουμε ειλικρινά. Πρέπει να μιλήσουμε για να εξιχνιάσουμε το Κυπριακό ποδόσφαιρο."