ΝΙΚΚΙ: "Είπα στον πρόεδρο ότι αν δεν πληρώσεις το ενοίκιο, με βγάζουν απ' το σπίτι"

Close
ΝΙΚΚΙ: "Είπα στον πρόεδρο ότι αν δεν πληρώσεις το ενοίκιο, με βγάζουν απ' το σπίτι"

Μετά από ερώτηση αναγνώστη μας, ο Νικόδημος Παπαβασιλείου αναφέρθηκε στο τέλος της συνεργασίας του με τον Πανιώνιο, πριν από περίπου ένα μήνα... (ΔΗΛΩΣΕΙΣ του κόουτς στον Στέλιο Αναστασίου, στο LIVE μέσω ίνσταγκραμ).

"Ήταν πολύ δύσκολες στιγμές. Στον Πανιώνιο έζησα κάτι πολύ ωραίο που έχει να κάνει με τους ανθρώπους αυτής της ομάδας, με την φλόγα αυτής της ομάδας. Μια ομάδα που έφυγε από τη Σμύρνη, η ιστορικότερη ομάδα της Ελλάδος. Φανταστικό μέταλλο... Κάθε χρόνο γίνεται ένα θαύμα σε αυτή την ομάδα.

Ήμουν σε πολύ δύσκολες στιγμές που δεν μπόρεσε να πάρει αδειοδότηση, που δεν μπορούσε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι σε παίκτες και προπονητές. Τον Ιανουάριο δεν μπορέσαμε να κάνουμε μεταγραφές. Η ποιότητα ήταν πολύ χαμηλότερη του πρωταθλήματος και ήταν πολύ δύσκολο να ανταγωνιστείς τις άλλες ομάδες. Εγώ έκανα πολύ μεγάλο αγώνα, πήραμε 16 βαθμούς. Ανταγωνιστήκαμε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, σχεδόν όλες τις ομάδες.

Κάναμε μια υπέρβαση όμως τα πράγματα για μένα δεν μπορούσαν να πάνε άλλο, στο οικονομικό θέμα. Όταν είσαι τέσσερις μήνες απλήρωτος, όταν δεν κάνει τίποτα η ομάδα για να έχεις μια σωστή καθημερινότητα για να μπορείς να κάνεις σωστά τη δουλειά σου, μετά είναι βάσανο, δεν είναι επάγγελμα.

Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση για μένα να φύγω. Όταν είσαι έξω από τον χορό είναι πολύ εύκολο να κρίνεις. Εγώ είχα μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να συνεχίσω στο εξωτερικό και να έχω μια προοπτική. Όταν όλα ήταν αβέβαια στον Πανιώνιο και είχε 80 περιπτώσεις παικτών που έπρεπε να υπογράψουν για να πάρει αδειοδότηση... Όταν δεν βλέπεις φως στην άκρη του τούνελ, πρέπει να πάρεις μια απόφαση.

Εγώ προειδοποίησα την ομάδα ότι δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι. Πήγα στον πρόεδρο και του είπα ότι αν δεν βρεις τρόπο να πληρώσεις το ενοίκιό μου, με βγάζουν απ' το σπίτι. Έδωσα την προειδοποίηση δυο βδομάδες πριν φύγω και απλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Νομίζω ο καθένας στη θέση μου δεν θα άφηνε μια ευκαιρία να πάει χαμένη".