ΝΤΟΥΡΙΣ/ Η "σούμα", ο επίλογος και η... ιστορία

Close
ΝΤΟΥΡΙΣ/ Η "σούμα", ο επίλογος και η... ιστορία

Μετά από 2,5 σεζόν στο "Αντώνης Καράς", ο Μίχαλ Ντούρις αποτελεί παρελθόν από την Ανόρθωση.

Ο Σλοβάκος είναι ένας επιθετικός αρκετά... αμφιλεγόμενος στις τάξεις των φίλων της "Κυρίας", ίσως και λιγάκι αδικημένος.

Από πλευράς αποτελεσματικότητας, οι αριθμοί του είναι αρκετά καλοί. Στο δεύτερο μισό της σεζόν 2017-18 όταν και αποκτήθηκε, σκόραρε 11 γκολ σε 16 παιχνίδια. Την επόμενη σεζόν είχε 13 γκολ σε 33 αγώνες (11 στο πρωτάθλημα - 2 στο Κύπελλο) και την περσινή, 6 γκολ σε 22 αγώνες (5 πρωτάθλημα - 1 Κύπελλο). 

ε;ργ;ερ

Η συνολική σούμα των 30 γκολ σε 2,5 σεζόν, κάθε άλλο παρά αρνητική είναι. Ίσως αυτό που να... πλήρωσε είναι ότι το στυλ παιχνιδιού του ήταν τέτοιο που αν δεν σκόραρε, δύσκολα βοηθούσε με άλλους τρόπους την ομάδα του. Δεν έχει ταχύτητα, δεν έχει καλή ντρίμπλα, δεν δημιουργεί με ατομικές προσπάθειες, δεν έδινε ασίστ "πάρε - βάλε" σε συμπαίκτες του. 

Στο τέλος της ημέρας όμως, οι αριθμοί είναι αυτοί που γράφονται στα... κιτάπια της ιστορίας. Και οι αριθμοί του Μίχαλ θα λένε ότι με 30 γκολ σε 71 αγώνες, είναι από τους πιο αποτελεσματικούς επιθετικούς που είχε η Ανόρθωση τα τελευταία - πολλά - χρόνια. 
 

Σταύρος Παπαδημητρίου