ΑΚΕΛ προς ΠτΔ - "Δεν έπραξε τίποτε ουσιαστικό ο Νίκος Αναστασιάδης"

Close
ΑΚΕΛ προς ΠτΔ - "Δεν έπραξε τίποτε ουσιαστικό ο Νίκος Αναστασιάδης"

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του ΠτΔ

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε χθες για τη διαφθορά και την παρουσία εγκληματικών στοιχείων στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Ο Πρόεδρος δηλαδή αναγνώρισε αυτό που γνωρίζει εδώ και χρόνια όλη η Κύπρος. 

Αυτά που ψες είπε ο κ. Αναστασιάδης, τα ξαναείπε και το 2015. Και τότε παραδέχθηκε ξανά τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο και δεσμευόταν για «αυστηρότερους μηχανισμούς ελέγχου όσων συνδέονται με το ποδόσφαιρο, π.χ. το στοίχημα, τα τηλεοπτικά δικαιώματα κλπ». Δεσμεύτηκε για «μέτρα που θα ληφθούν σύντομα» για  «αυστηρότερο έλεγχο στους διοικούντες την ΚΟΠ» (19.02.2015). 

Τίποτα όμως ουσιαστικό δεν έπραξαν, ούτε ο Νίκος Αναστασιάδης, ούτε η κυβέρνησή του.  Η διαφθορά και η διαπλοκή στο χώρο του ποδοσφαίρου συνεχίζουν. Το ίδιο συνεχίζει η έλευση κόκκινων φακέλων από την ΟΥΕΦΑ για στημένα παιγνίδια, αλλά ακόμα τίποτα ουσιαστικό δεν έχουμε δει να γίνεται από μέρους της κυβέρνησης, του ΚΟΑ, των διωκτικών αρχών και την ηγεσία της ΚΟΠ.

Ευθύνη του Προέδρου και της κυβέρνησης δεν είναι να κάνουν διαπιστώσεις και να τις επαναλαμβάνουν κάθε 2-3 χρόνια, ομολογώντας ουσιαστικά την αποτυχία ή την αδιαφορία τους. Ευθύνη τους είναι να λάβουν μέτρα, δραστικά και ριζικά. Να θέσουν προ των ευθυνών του τον ΚΟΑ και την ηγεσία του ποδοσφαίρου. Από διαπιστώσεις και διακηρύξεις οι πολίτες έχουν μπουχτίσει.