Ομολογουμένως η Ομόνοια μετά και το ντέρμπι με τον Άρη έβγαλε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με τρία σερί ντέρμπι. Δεν ήταν μόνο οι ομάδες που αντιμετώπισε (ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ και Άρη) η ομάδα του Αυγουστή αλλά και οι απουσίες που είχε να αντιμετωπίσει ο Κύπριος τεχνικός κατά την διάρκεια των αγώνων.

Κόντρα στον ΑΠΟΕΛ αποβλήθηκαν Μπασιρού και Σίμιτς. Κόντρα στην ΑΕΛ απουσίαζε ο Μπασιρού και αποβλήθηκε και ο Σιμπριάνο. Κόντρα στον Άρη απουσίαζαν και οι τρεις ποδοσφαιριστές.
Μπορεί ο Αυγουστή να μην στάθηκε στις απουσίες αυτές (και καλά έκανε), όμως δεν παύει να ήταν απουσίες και μάλιστα σημαντικές.
Από τους 9 βαθμούς που ήταν στο τραπέζι στα ντέρμπι η Ομόνοια πήρε τους 5 (μια νίκη, δυο ισοπαλίες) και σε σχετική ερώτηση ο Κύπριος τεχνικός απάντησε πως η ομάδα του ανταποκρίθηκε πλήρως σ’ αυτή τη σειρά.
Η αλήθεια είναι πως ναι οι πράσινοι ανταποκρίθηκαν σ’ αυτά τα ντέρμπι και σίγουρα μπορούσαν για περισσότερα πράγματα, ειδικά στο παιχνίδι με την ΑΕΛ.
Επίσης το γεγονός πως παραμένουν αήττητοι είναι ένα έξτρα στοιχείο στο οποίο μπορεί να κτίσει η ομάδα για τη συνέχεια. Πλέον πιο γεμάτη και με περισσότερη αυτοπεποίθηση η ομάδα προετοιμάζεται για την δύσκολη έξοδο στην Περιστερώνα και κόντρα στη Δόξα.