(ΒΙΝΤΕΟ) Όταν συνδυάζεις ποιότητα και εξυπνάδα...

Close
(ΒΙΝΤΕΟ) Όταν συνδυάζεις ποιότητα και εξυπνάδα...

Το πόσο καλός παίκτης είναι ο Γιαν Λέζιακς, το είδαμε πολλές φορές πέρσι. Και πλέον δεν αποτελεί είδηση μια καλή του ενέργεια στο ματς...

Ο Τσέχος ακραίος αμυντικός της Ομόνοιας, είναι σίγουρα απ' τα καλύτερα αριστερά μπακ του πρωταθλήματος, έχοντας ως μεγάλο πλεονέκτημα την ισορροπία που έχει στο παιχνίδι του σε άμυνα και επίθεση.

Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Εθνικό, ο Λέζιακς είχε μια ασίστ, αυτήν στο πρώτο γκολ της ομάδας του. Μάλιστα η ασίστ του ήρθε με έναν τρόπο που συνηθίζει να δοκιμάζει αρκετές φορές μέσα στα παιχνίδια της Ομόνοιας και θύμισε μια παρόμοια περσινή φάση, στην οποία... τάισε ξανά τον Μποτεάκ!

Ένα από τα προσόντα του Λέζιακς, είναι ότι όταν βρίσκεται σε θέση έξω αριστερά και ετοιμάζεται να σεντράρει, έχει ψηλά το κεφάλι. Δεν... γεμίζει, απλά για να στείλει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή αλλά σημαδεύει. Και συνήθως σημαδεύει σωστά...

Όταν η αντίπαλη άμυνα βλέπει έναν ποδοσφαιριστή έτοιμο να σεντράρει, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να κλείσει τον (ή τους) σέντερ φορ. Γι' αυτό και συχνά ο Λέζιακς όταν είναι σε θέση για σέντρα, βλέπει τι... παίζει στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που συνήθως έρχεται παίκτης από πίσω, που δεν έχει αντίπαλο να τον μαρκάρει στενά. 

Δείτε μια ενδεικτική φάση από το περσινό ΑΕΛ - Ομόνοια 1-1. Ο Λέζιακς έτοιμος να σεντράρει, Ντάρμπισαϊρ και Ακιντόλα περιμένουν στην... καρδιά της αντίπαλης περιοχής αλλά ο Τσέχος σημαδεύει στο δεύτερο δοκάρι τον Μποτεάκ που ανενόχλητος σκόραρε. 

Δείτε και το πρώτο γκολ στο "Δασάκι". Ο Λέζιακς ετοιμάζεται για σέντρα, ο Ντούρις κάνει κίνηση στο πρώτο δοκάρι, η άμυνα προσαρμόζεται πάνω του και γι' αυτό σεντράρει στο δεύτερο δοκάρι, ξανά στον Μποτεάκ.

Σταύρος Παπαδημητρίου