Διαβάστε όλα όσα δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα στο ντέρμπι αιωνίων κόντρα στο ΑΠΟΕΛ ο προπονητής της Ομόνοιας, Γιανίκ Φερέρα.
''Ξεκινήσαμε καλά όμως η διάρκεια που ήμασταν καλοί ήταν μόνο για 2,5 λεπτά. Ήμασταν σχεδόν πάντοτε δεύτεροι σε κάθε μπαλιά και δεν κερδίσαμε μονομαχίες. Αυτά έδωσαν αυτοπεποίθηση στον αντίπαλό μας. Κάποιες φόρες συμβαίνει στο ποδόσφαιρο να έχεις κακή μέρα αλλά όταν συμβαίνει πρέπει να φροντίζεις να έχεις κάποια άλλα στοιχεία στο παιχνίδι σου όπως για παράδειγμα αντίδραση και να βάλεις πίεση, να κερδίζεις μονομαχίες. Εμείς σήμερα δεν είχαμε ούτε το πρώτο, ούτε το δεύτερο κομμάτι. Κάναμε περίπλοκη τη ζωή μας με τη απόδοση μας. Μετά την κόκκινη έγινε ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθήσαμε μετά την κόκκινη να πάμε με το μηδέν στο ημίχρονο όμως δεν καταφέραμε και άξιζε στον αντίπαλο να προηγηθεί. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε με την τακτική μας να βοηθήσουμε τους ποδοσφαιριστές όμως δεν καταφέραμε. Περιμέναμε μια ανάδραση όμως αυτή δεν ήρθε και εξελίχθηκε αυτό το τελικό αποτέλεσμα''.
Για το γεγονός ότι η ομάδα δεν έδειξε να έχει κάποιο πλάνο, δεν ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο και έπαιζε του κουτουρού και ήταν η χειρότερη Ομόνοια σε ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ: ''Πραγματικά πιστεύεται ότι δεν είχαμε πλάνο; Θεωρείτε ότι πληρώνομαι για να μην κάνω τίποτα; Συμφωνώ στο κομμάτι ότι φαινόταν ότι δεν είχαμε πλάνο όμως δεν μπορώ να δεχτώ το δεύτερο ότι δεν είχαμε. Σημαίνει ότι λέτε ότι πληρώνομαι για να μην κάνω τίποτα. Είναι αλήθεια ότι δουλέψαμε τις τελευταίες εβδομάδες πάρα πολύ και υπήρχε το πλάνο. Είμαι απογοητευμένος που δεν καταφέραμε να το δείξουμε στο γήπεδο και η ευθύνη είναι δική μου. Πρέπει να προσέξεις λίγο τον τρόπο που υποβάλεις τις ερωτήσεις σου''.
Όταν ζητήθηκε από τον Εκπρόσωπο Τύπου, Αντρέα Δημητρίου να του ξεκαθαριστεί η λέξη κουτουρού είπε: ''Άλλο είναι να κάνεις ερώτηση και άλλο να εκφράζεις άποψη. Είναι σεβαστή η άποψή σας αλλά είσαστε εδώ για να κάνετε ερωτήσεις και εγώ για να απαντώ. Αν θέλετε να πείτε την άποψή σας μπορείτε να μπείτε σε κάποιο φόρουμ"
Για το γεγονός η ομάδα δεν έδειξε κάποια σημαντική αλλαγή στα μεγάλα ματς με αυτόν στον πάγκο: ''Η αλήθεια είναι ότι αυτή η κακή εμφάνιση μπορεί να συμβεί. Δεν είχαμε κάποια πράγματα που εγώ θέλω να όπως δίψα και τη θέληση για τη νίκη. Αυτό είναι που με ενοχλεί. Αν ήταν η ομάδα τέλεια δεν θα ήμουνα εδώ. Προσπαθούμε να βρούμε τις λύσεις''.
Για το αν θεωρεί με το υφιστάμενο ρόστερ μπορούν να διαφοροποιηθούν τα δεδομένα: ''Ναι συνεχίζω να το πιστεύω ότι δεν έχουμε δει ακόμη το καλό εαυτό του ρόστερ μας. Αυτή την ερώτηση μπορώ να την απαντήσω σε τέσσερα παιχνίδια. Εύχομαι να μην αλλάξω αυτή μου την άποψη''.
Για τις σκέψεις του ενόψει μεταγραφικής Ιανουαρίου: ''Το είπα 2-3 φορές ότι δεν μιλάω δημόσια για τις μεταγραφές. Αυτό θα ήταν έλλειψη σεβασμού προς του ποδοσφαιριστές μου. Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε καλύτερο το ρόστερ που έχουμε''.
Για την κακή βαθμολογική θέση που βρίσκεται η Ομόνοια: ''Είναι αλήθεια ότι είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση βαθμολογικά όμως εξαρτάται από μας. Δεν ξέρουμε την κατάληξη όμως εμείς πάντα θα προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό''.
