Η... ποδοσφαιρική εξήγηση του ΜΠΕΡΓΚ

Close
Η... ποδοσφαιρική εξήγηση του ΜΠΕΡΓΚ

Με αναλυτικό και πολύ εύστοχο τρόπο απάντησε ο Χένινγκ Μπεργκ στην ερώτηση του... ενός εκατομμυρίου.

Στην διάσκεψη Τύπου ενόψει του αγώνα της Πέμπτης με τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, ο κόουτς της Ομόνοιας ερωτήθηκε για το πόσο δύσκολο είναι για μια ομάδα να διαχειριστεί την μετάβαση από το εγχώριο πρωτάθλημα στην Ευρώπη. 

Ο Μπεργκ απάντησε:

"Είναι δύσκολο για πολλές ομάδες στην Ευρώπη να είναι ανταγωνιστικές και στις δυο διοργανώσεις. Ειδικά για ομάδες που στην χώρα τους πρέπει να κυριαρχούν και στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν καλύτερες ομάδες είναι δύσκολο. Για να είμαστε εδώ σημαίνει αγωνιστήκαμε απέναντι σε καλές ομάδες και είναι βήμα για μας".

Τι είπε ουσιαστικά;

Ότι το δυσκολότερο κομμάτι δεν είναι αυτό της κούρασης ή της φυσικής κατάστασης. Άλλωστε μιλάμε για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές οι οποίοι προπονούνται σε άκρως επαγγελματικές συνθήκες. Το δυσκολότερο είναι η αλλαγή φιλοσοφίας από ματς σε ματς. Παίζοντας για παράδειγμα με τον Εθνικό στο πρωτάθλημα, η Ομόνοια είναι η μεγάλη ομάδα, το φαβορί, θα πάρει από νωρίς την μπάλα, θα την κυκλοφορήσει και θα δημιουργήσει ευκαιρίες. Λίγες μέρες μετά, οι "πράσινοι" θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Δεν θα είναι το φαβορί, δεν θα είναι η μεγάλη ομάδα, δεν θα έχουν σε όλο το ματς την κατοχή και ούτε θα χρειαστεί να φτιάχνουν φάσεις από το πρώτο λεπτό. Άλλωστε η πίεση θα είναι στους γηπεδούχους.

Αυτή η αλλαγή από ματς σε ματς, είναι κάτι που δυσκολεύει πολύ το κομμάτι της προετοιμασίας ενόψει του εκάστοτε αγώνα. Και ο Χένινγκ Μπεργκ καλείται να δείξει ότι έχει βρει το... μαγικό κουμπί για να καταπολεμήσει μια από τις συχνότερες παθήσεις που έχουν οι ομάδες, κυρίως αυτές που συμμετέχουν στους ομίλους για πρώτη φορά στην ιστορία τους... 

Bet on Alfa, o αγώνας αρχίζει εδώ

δγφσδγ

Σταύρος Παπαδημητρίου