ΛΟΥΦΤΝΕΡ: "Αν συνεχιστεί η κατάσταση για ένα μήνα, δύσκολα θα παίξουμε ποδόσφαιρο"

Close
ΛΟΥΦΤΝΕΡ: "Αν συνεχιστεί η κατάσταση για ένα μήνα, δύσκολα θα παίξουμε ποδόσφαιρο"

Ο Μίκαελ Λούφτνερ παραχώρησε συνέντευξη στην τσέχικη ιστοσελίδα sazkaeleague. Διαβάστε όσα είπε ο κεντρικός αμυντικός της Ομόνοιας ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο με τον κορωνοϊό, την συνέχιση ή όχι του πρωταθλήματος αλλά και το μέλλον του... 

Για το πως αντιμετωπίζει την κατάσταση με τον κορωνοϊο:

"Είμαι πολύ ενεργός άνθρωπος γενικά. Έχουμε προγράμματα προπόνησης και τρέχουμε για 1.5 ώρα την μέρα. Κάνουμε επίσης γυμναστήριο στο σπίτι Μετρώ τις ώρες για να τελειώσει αυτή η κατάσταση" 

"Έμεινα στην Κύπρο. Αν έπεστρεφα στην Τσεχία θα έπρεπε να μείνω σε περιορισμό για δύο βδομάδες. Μετά όταν επέστρεφα ξανά στην Κύπρο θα ήταν πρόβλημα γιατί η κυβέρνηση πήρε δραστικά μέτρα" 

Για τις εξελίξεις στο κυπριακό ποδόσφαιρο: 

"Έχουμε τους ίδιους βαθμούς με την Ανόρθωση αλλά είμαστε πρώτοι. Αν διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα θα είμαστε πρωταθλητές" 

"Μέχρι στιγμής, έχουμε ενημέρωση ότι η ΚΟΠ σίγουρα θέλει να τελειώσει το πρωτάθλημα. Υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν να τελειώνει το πρωτάθλημα μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι βρισκόμαστε σε καραντίνα για ακόμη περίπου ένα μήνα, θα είναι πολύ δύσκολο να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Εξάλλου, θα χρειαστεί και κάποια προετοιμασία, δεν μπορούμε να αρχίσουμε αμέσως τους αγώνες. Αν η καραντίνα συνεχιστεί για ακόμη ένα μήνα, ενάμιση μήνα, πολύ φοβάμαι ότι το πρωτάθλημα δεν θα παιχτεί" 

Για το μέλλον του: "Πριν γίνει ο δανεισμός μου, είχα 2-3 επιλογές για το τι θα συνέβαινε στη συνέχεια, αλλά δεν θα τους αποκαλύψω τώρα. Όσο για το συμβόλαιό μου έχει ισχύει μέχρι τις 30 Ιουνίου, αλλά όπως έχω διαβάσει η FIFA έδωσε κάποιες οδηγίες για τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν την 1η Ιουλίου, να μπορούν ανανεώνονται αυτόματα για μήνα ή δύο για να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα. Κανείς όμως δε ξέρει τι θα συμβεί, επομένως ούτε γνωρίζω που θα είμαι. Αλλά αν τα συμβόλαια λήξουν στις 30 Ιουνίου, έχω επιλογές για το τι θα συμβεί στη συνέχεια. Συγκεκριμένα, ή στην Κοπεγχάγη, ή κάπου αλλού ή ακόμη ένα χρόνο στην Ομόνοια. Τα σωματεία έχουν οικονομικά προβλήματα, έτσι θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Ίσως είμαι τυχερός που έχω συμβόλαιο με τη Κοπεγχάγη για άλλα δυόμισι χρόνια"