Μετά τα κρούσματα στην Ομόνοια.../Τι προνοεί το πρωτόκολλο της UEFA

Close
Μετά τα κρούσματα στην Ομόνοια.../Τι προνοεί το πρωτόκολλο της UEFA

Δυο θετικά κρούσματα ποδοσφαιριστών της Ομόνοιας δυο μέρες πριν από τον επαναληπτικό αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό για τα πλέι οφ του UEFA Champions League.

Τι ισχύει με τα κρούσματα ποδοσφαιριστών βάση του πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, πότε αναβάλλεται αγώνας και πότε μηδενίζεται μια ομάδα που συμμετέχει στις διοργανώσεις της UEFA.

Αναλυτικά τι αναφέρει το πρωτόκολλο της UEFA:

"Εάν ένας ή περισσότεροι παίκτες ή επιτελείο είναι θετικοί́, o αγώνας θα γίνει κανονικά εκτός αν οι τοπικές αρχές του ενός ή και των δυο συλλόγων που εμπλέκονται απαιτούν να μπει σε καραντίνα ένα μεγάλο γκρουπ παικτών ή ολόκληρη η ομάδα. Εάν 13 παίκτες στον κατάλογο Α (μέσα και ένας τερματοφύλακας) είναι αρνητικοί́ στον κορωνοϊό, το παιχνίδι γίνεται κανονικά́. Αν λιγότεροι από́ 13 παίκτες του καταλόγου Α ή κανένας τερματοφύλακας δεν είναι διαθέσιμοι τότε η ΟΥΕΦΑ μπορεί́ να επαναορίσει το παιχνίδι. Εναλλακτικά́, μια ομάδα μπορεί́ να βάλει στο ρόστερ της ποδοσφαιριστές που δεν δηλωθήκαν εάν αυτοί́ οι ποδοσφαιριστές είναι δηλωμένοι στην τοπική́ ομοσπονδία και είναι αρνητικοί́ στον ιό. Εάν δεν μπορεί́ να γίνει αυτό́ τότε η ομάδα θα χάσει το παιχνίδι με 3-0."

φδγδφγδφγδφγδφγγδφγγ