ΜΠΕΡΓΚ: "Είμαι περήφανος, ελπίζω να είναι και η υπόλοιπη Κύπρος περήφανη" (ΣΧΟΛΙΟ για Παπασταύρου)

Close
ΜΠΕΡΓΚ: "Είμαι περήφανος, ελπίζω να είναι και η υπόλοιπη Κύπρος περήφανη" (ΣΧΟΛΙΟ για Παπασταύρου)

Στην διάσκεψη Τύπου της ιστορικής πρόκρισης με τον Αστέρα, ο προπονητής της Ομόνοιας Χένινγκ Μπεργκ ανέφερε...

Είναι μια μεγάλη μέρα για την Ομόνοια σήμερα. Η προσπάθεια, η αφοσίωση, η ποιότητα, η δουλειά των ποδοσφαιριστών μου έφεραν το αποτέλεσμα. Δεν τα έβαλαν κάτω σήμερα απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Αστέρας. Δεν έχασαν την πίστη τους και επιβραβεύτηκαν στο τέλος.

Πετύχαμε ένα ωραίο πρώτο γκολ, είχαμε την μεγάλη ευκαιρία με τον Μποτεάκ. Ο Φαμπιάνο απέδειξε ότι είναι ένας σπουδαίος τερματοφύλακας, και στην διαδικασία των πέναλτι.
Επίσης η ψυχραιμία των ποδοσφαιριστών ήταν σε πολύ ψηλά επίπεδα. Στην διαδικασία των πέναλτι πέτυχαν τέσσερα στα τέσσερα και αυτό είναι εξαιρετικό. Είμαι χαρούμενος για τους ποδοσφαιριστές μου και το προσωπικό. Είχαμε ένα δύσκολο καλοκαίρι για διάφορους λόγους και ένα δύσκολο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Είμαστε τουλάχιστον στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και τώρα έχουμε τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό Πειραιώς. 

Είναι μεγάλη η βοήθεια που δίνει η διοίκηση στην ομάδα. Ειδικά ο Πρόεδρος, βοηθά σε πολύ μεγάλο βαθμό, όχι μόνο οικονομικά αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς. Είναι αυτός που έβαλε τα θεμέλια για το πώς θα δουλεύει η ομάδα. Ξέρει ακριβώς τι κάνουμε και τι συμβαίνει στην ομάδα. Αναμιγνύεται σε όλες τις διαδικασίες. Είναι υπό πίεση αυτή την περίοδο διότι είναι ειλικρινής. Θέλει να υπάρχει δικαιοσύνη και τα πράγματα να γίνονται σωστά. Έχει μόνο καλές προθέσεις και θέλει να προστατεύσει την ομάδα με κάθε τρόπο".

Για το αν είχε ετοιμάσει από πριν τους παίκτες που θα εκτελούσαν τα πέναλτι: "Είχα προετοιμαστεί από προηγούμενα παιχνίδια, από αυτό με την Αραράτ. Ο Γιόρντι ήταν το Νο.1 και απ' εκεί και πέρα κοίταζα μέσα στην ομάδα που θα εκτελούσαν τα υπόλοιπα και ποιοι ήθελαν να εκτελέσουν. Όλοι ήθελαν να εκτελέσουν και αυτό δείχνει την αυτοπεποίθηση και την ασφάλεια που ένιωθαν οι ποδοσφαιριστές".

Για το πώς νιώθει που αυτός και οι παίκτες του έβαλαν για πρώτη φορά την Ομόνοια σε ομίλους: "Είτε ήμασταν οι 12οι είτε οι 1οι που περνάμε την πρόκριση, για εμάς θα ήταν το ίδιο. Ξέρουμε πολύ καλά που ήμασταν το περασμένο Καλοκαίρι και είμαι περήφανος για την θέση που είμαστε σήμερα. Κάποιες φορές μπορεί να δουλεύεις σωστά, μπορεί να κάνεις τα πάντα σωστά αλλά να μην πετυχαίνεις. Η επιτυχία μπορεί να διαφέρει από ομάδα σε ομάδα, για εμάς επιτυχία είναι να είμαστε 1οι στην βαθμολογία όπως ήμασταν πέρσι και να παίρνουμε πρόκριση σε ομίλους όπως έγινε σήμερα. Είναι υπέροχο το συναίσθημα, νιώθω περήφανος και χαρούμενος. Ξέρω πόσο δύσκολο ήταν, ξέρω πόσο είναι το μπάτζετ του Αστέρα και τι ποιότητας ποδοσφαιριστές έχει. Όμως ξέρω και την νοοτροπία και την ποιότητα που έχουμε ως ομάδα. Είμαι περήφανος, ελπίζω να είναι και η υπόλοιπη Κύπρος περήφανη που έχει ομάδα στους ομίλους και διαγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο". 

Bet on Alfa, o αγώνας αρχίζει εδώ

omo-crv