Μπεργκ: "Στόχος μας το πρωτάθλημα, όλα μπορούν να γίνουν στον όμιλο/Δραματική η πρόοδος μας"

Close
Μπεργκ: "Στόχος μας το πρωτάθλημα, όλα μπορούν να γίνουν στον όμιλο/Δραματική η πρόοδος μας"

Ολοκληρώθηκε ησυνέντευξη τύπου του Χένινγκ Μπεργκ για τον αυριανό αγώνα κόντρα στην PSV στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του UEFA Europa League.

Η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net ήταν στο Συνεδριακό κέντρο στο ΓΣΠ και σας μετέφερε όλα όσα λέχθηκαν. Από πλευράς ποδοσφαιριστών ο Μίχαλ Ντούρις.

Η αρχική τοποθέτηση του Μίχαλ Ντούρις:

"Είναι μεγάλο παιχνίδι για εμάς. Θέλουμε να πετύχουμε. Στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε παιχνίδι σε παιχνίδι. Είναι ευκαιρία για εμάς να έχουμε βαθμολογικό όφελος".

Ποιο είναι το συναίσθημα των ποδοσφαιριστών πριν από τέτοιους αγώνες; Πως είναι μετά από λίγες μέρες να παίζεις στην Ευρώπη;

"Τέτοιοι αγώνες είναι πολύ καλό για εμάς. Να βελτιωνόμαστε. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, οι μεγάλοι αγώνες. Μου αρέσει πολύ. Δεν είναι εύκολο να παίζεις σε δυο ταμπλό. Το έχω βιώσει και στην Βικτόρια Πλζεν. Δεν είναι εύκολο. Έχουμε μεγάλο ρόστερ."

Η αρχική τοποθέτηση του Χένινγκ Μπεργκ:

"Είναι πολύ σημαντικό που θα ανταγωνιστούμε τέτοιους αντίπαλους. Η PSV είναι η πιο δυνατή ομάδα που θα παίξουμε μέχρι στιγμής".

Ερωτήσεις σε Μπεργκ:

Είναι εφικτό η Ομόνοια να πάρει το πρωτάθλημα και να προκριθεί στους "32";

"Παιχνίδι με παιχνίδι θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Γι' αυτό είναι τόσο όμορφο. Όλα μπορούν να γίνουν. Όλοι έχουν πιθανότητες. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε φτάσει εδώ, υπάρχει μια ωραία πίεση σε όλους. Είναι ένα τεστ για μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο βασικός μας στόχος είναι το πρωτάθλημα. Είναι μια καλή εμπειρία για μας όλο αυτό. Θα έχουμε πολλά παιχνίδια φέτος. Παίζουμε κόντρα σε καλύτερες ομάδες από εμάς. Πρέπει να βρουμε την ισορροπία για να είμαστε ανταγωνιστικοί και στο πρωτάθλημα. Στον όμιλο μας συμμετέχει ομάδα από την Λα Λίγκα, η PSV είναι μέγεθος στην Ευρώπη. Αγοράζει ακριβούς ποδοσφαιριστές. Ακόμη και ο ΠΑΟΚ είναι από τις καλύτερες Ελληνικές ομάδες. Είμαστε ρεαλιστές, είναι δύσκολο."

Τι πρέπει να κάνει η Ομόνοια για να κερδίσει την PSV;

"Θα δώσουμε το καλύτερο για να πάρουμε τη νίκη. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να κερδίσουμε την PSV. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την ανάπτυξη μας. Θα είναι πολύ δύσκολο αλλά θέλουμε να συμμετέχουμε σε αυτή την διαδικασία. Σε κάθε παιχνίδι θέλουμε τη νίκη. Γνωρίζουμε τις δυνατότητες τους αλλά ξέρουμε πως θα τους αντιμετωπίσουμε. Βέβαια άλλο είναι να ξέρεις και άλλο αν θα το εφαρμόσεις στο γήπεδο.

Μπορείς να συγκρίνεις την περσινή Ομόνοια με την φετινή;

"Υπάρχει μια δραματική ανάπτυξη - πρόοδος από πέρσι μέχρι φέτος. Πριν ένα χρόνο ήταν σχεδόν όλα νέα. Η πρόοδρος είναι κατακόρυφη. Θέλουμε να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε. Αν παραμείνεις στάσιμος θα κάνεις βήματα προς τα πίσω. Θέλω να δω που θα φτάσουμε. Είμαστε σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από πέρσι. Εστιάζω στην ανάπτυξη που έχει σημειωθεί εδώ και ένα χρόνο. Ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος και έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία. Έχουμε μεγαλύτερη ποιότητα."

Η απώλεια με την ΕΝΠ αλλάζει το πλάνο; Ακολουθεί και δύσκολη έξοδος με τον Ολυμπιακό...

"Αυτό μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο να αγωνίζονται σε δυο αγώνες την εβδομάδα οι ίδιοι ποδοσφαιριστές. Αυτό που έγινε με την ΕΝΠ, συνέβη πρώτη φορά φέτος. Δεν θα αλλάξει η φιλοσοφία μας. Ήταν απαγοητευτικό το αποτέλεσμα με την ΕΝΠ. Με την ΑΕΚ, την Πάφο είχαμε αλλαγές και κερδίσαμε."

Πιστεύετε πως η PSV θα επηρεαστεί λόγω των απουσιών;

Δεν ξέρω πόσο θα επηρεαστεί η PSV από τις απουσίες. Το ρόστερ που έρχεται στην Κύπρο είναι πολύ καλό. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για την αντίπαλο. Έχει ένα δυνατό ρόστερ και πλήρες. Είναι πολύ δυνατό τεστ για εμάς."

Για την απουσία του κόσμου;

"Οι οπαδοί μας δίνουν κάτι το σπέσιαλ. Σίγουρα είναι καλύτερα για εμάς να τους έχουμε στο πλάι μας. Eίναι δύσκολο να αγωνίζεσαι σε άδειο γήπεδο. Πρέπει να το αποδεκτούμε. Είναι λυπηρό. Ειδικά για την Ομόνοια, αν είχαμε τον κόσμο θα ήταν φανταστικό. "

*Σε ερώτηση αν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, ο Μπεργκ δήλωσε πως όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι στη διάθεση του.

Bet on Alfa, o αγώνας αρχίζει εδώ

asfdgs