ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ: Ολόκληρη η Συνέντευξη Τύπου (Ομιλία/Απαντήσεις)

Close
ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ: Ολόκληρη η Συνέντευξη Τύπου (Ομιλία/Απαντήσεις)

Ολοκληρώθηκε η Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Εταιρείας Σταύρου Παπασταύρου. Ο Διοικητικός ηγέτης του "τριφυλλιού" μίλησε για όλες τις εξελίξεις στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο. Η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net ήταν στον χώρο εστιατορίου του ΓΣΠ.

Διαβάστε τις απαντήσεις του Σ. Παπασταύρου στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων αλλά και την ομιλία που προχώρησε στην αρχή της Συνέντευξης Τύπου.

Η διαδικασία ερωτήσεων:

Ήρθατε σε επαφή με ανθρώπους που σας προσέγγισαν να μπείτε στη παράγκα. Θα δώσετε ονόματα;

"Όχι. Είχα συνάντηση με τον Υπουργό. Τον ρώτησα αν θα προστατεύσει τους ανθρώπους που θα δώσουν την πληροφορία. Αν νιώσουμε πως θα παρέχουν ασφάλεια στους ανθρώπους, θα δώσουμε τα ονόματα"

Μετά από δυο βδομάδες που έγιναν οι καταγγελίες, επικοινώνησε η ΚΟΠ μαζί σας; Ποια είναι η επόμενη μέρα;

"Ζήτησα να συναντηθώ με τον Κύριο Κούμα. Έγινε αυτή, μια συνάντηση 3,5 ωρών. Δεν με ικανοποίησαν οι απαντήσεις του. Ζήτησα ακόμη παραπάνω. Γι' αυτό και αποφασίσαμε να κάνουμε τη διάσκεψη. Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα. Πρέπει το κράτος και η ΚΟΠ να κάνουν κάτι."

Αν δεν γίνει κάτι τι θα αλλάξει;

"Θα περιμένουμε. Αν δεν αλλάξει θα δούμε τι θα πράξουμε"

Θα προσεγγίσετε την ΑΕΛ, η οποία έχει και αυτή παράπονα;

"Δεν το βλέπω αναγκαίο να πάμε μαζί. Είναι δικαίωμα κάθε ομάδας να μιλήσει."

Για τους ξένους διαιτητές;

"Για τους ξένους διαιτητές, η ΚΟΠ πρέπει να πάρει δραστικά βήματα. Είναι η δουλειά της, είναι η ευθύνη της. Αν ήμουν εγώ στη θέση τους δεν θα επέτρεπα να γίνονται αυτά τα ρεζιλίκια.

Έχουν ονόματα αυτοί που σας δελέασαν να εξαγοράσετε; Αυτά που είπατε νιώθετε πως θα έχει επίπτωση στο αγωνιστικό;

"Φυσικά έχουν ονόματα. Πρέπει να σιγουρευτούμε. Εγώ είμαι από την Αμερική. Έρχονται από άλλες πηγές, όταν το κράτος μας δώσει λύσεις και νιώσουμε ασφάλεια, θα είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε στον Γενικό Εισαγγελέα. Αλλά θέλουμε διαβεβαιώσεις. Εγώ είμαι παράξενος γιατί αυτό που γίνεται τώρα, δεν έγινε πριν χρόνια. Με περιμένατε να έρθω από την Αμερική; Ο λόγος που ξεκίνησε αυτό είναι επειδή το ποδόσφαιρο δεν είναι υγιές. Η Ομόνοια είχε ζημιά οικονομικά και αγωνιστικά. Εμείς όπως είπα και του κ. Κούμα είναι να βοηθήσουμε αν πράγματι θέλει να καθαρίσει το ποδόσφαιρο."

Θέλετε να αλλάξετε το πως λειτουργεί η ΚΟΠ;

"Πήγα σε μια Γενική Συνέλευση. Δεν θα ξανά πάω αν δεν αλλάξει η κατάσταση. Είναι προσυμφωνημένες. Δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε εκεί. Αποφασίζονται από πριν".

Η UEFA δεν πρόκειται να δικαιώσει κάποια ομάδα για την διαιτησία. Αυτό γίνεται μόνο για το επικοινωνιακό. Πρέπει εσείς να το αποδείξετε πως γίνονται αυτά. Υπάρχουν στις σκέψεις σας να ενεργήσετε για τα στημένα;

"Συμφωνώ δεν είναι εύκολο να αναλάβει η UEFA τα πάντα. Όλοι αυτοί που κάνουν τα μη υγιές είναι να ξέρουν πως θα υπάρχει εποπτεία. Θέλουμε να έρθει κάποιος για να αλλάξει το κατεστημένο. Δεν ξέρουμε ποιος αλλά να το κάνει."

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στο Ποδόσφαιρο μας; Για την εκλογή του κ. Κούμα η μόνη ομάδα που διαφώνησε ήταν η ΑΕΛ. Οι άλλες ομάδες όχι.

"Η διαιτησία. Έδωσα κάποιες ιδέες στην ΚΟΠ. Όταν λέμε για διαιτησία, δεν μιλώ για όλους τους διαιτητές. Εκεί πρέπει να γίνει κάτι. Πριν από εμένα δεν μπορώ να γνωρίζω. Όσον αφορά τη δεύτερη ερώτηση σας."

Τα άτομα που ηγούνται στο ποδόσφαιρο, αν φύγουν μπορεί να αλλάξει το ποδόσφαιρο;

"Αυτοί που έχουν τη δύναμη για τις αλλαγές να τις κάνουν. Αλλιώς να αποσυρθούν. Περίμενα τους τελευταίους 4 μήνες. Εαν η ΚΟΠ ήθελε να αλλάξει κάτι. Σήμερα είμαι στο σημείο που θα πρέπει να πω ότι ή αλλάζουν ή να φύγουν".

Αν πέρνατε το πέναλτι με τον Απόλλωνα, θα κάνατε όλα αυτά;

"Δεν έχει να κάνει με τον Απόλλωνα. Είναι από πέρσι που γίνονται αυτά. Από πέρσι αλλά επειδή δεν είχαμε την ομάδα δεν είχαν την ανάγκη να μας πειράξουν".

Τα προβλήματα στο ποδόσφαιρο δεν είναι η ΚΟΠ, είναι μια αλυσίδα. Τα άλλα Σωματεία δεν είχαν το κουράγιο. Κανένα Σωματείο δεν μπορεί να παλέψει με το σύστημα. Εσείς θεωρείται έχετε τη δύναμη;

"Η ελπίδα υπάρχει πως δεν θα τα βάλουμε με όλους. Ελπίζω το κράτος να το αναγνωρίσει. Το 97% του κόσμου νιώθει πως το ποδόσφαιρο δεν είναι υγιές. Αυτά που λέμε και κάνουμε σήμερα, επιτέλους να κάνουν κάτι. Ο ΠτΔ το παραδέχτηκε πως είναι στάβλος, πρώτος αυτός να κάνει τις κινήσεις να καθαρίσει το ποδόσφαιρο".

Σκέφτεστε να ζητήσετε τη παραίτηση του Νικ Νικολάου από την ΚΟΠ;

"Τα άλλα Σωματεία υποστηρίζουν την ΚΟΠ. Με τον Νικ Νικολάου τουλάχιστον σήμερα δεν βλέπω κάποιο συμφέρον να τον αποσύρουμε από την ΚΟΠ. Δεν θέλουμε να ξηλώσουμε την ΚΟΠ αλλά να την φτιάξουμε."

Αν σας καλέσουν οι Αρχές, είστε έτοιμος να προχωρήσετε σε καταγγελίες;

"Σχεδιάζουμε συνάντηση με τον Υπουργό και τον Αρχηγό της Αστυνομίας για αύριο. Δεν θα αλλάξουμε τους όρους μας".

Φοβάστε μήπως τιμωρηθείτε για αυτά που είπατε σήμερα;

"Ελπίζουμε να μην μας βάλουν πρόστιμα για σήμερα. Θα πρέπει να βάλουν και στον Πρόεδρο"

Για το γήπεδο;

Για το γήπεδο, τίποτα το νεότερο. Έχω δυνατές αμφιβολίες γι' αυτό. Ο ΚΟΑ μας είπε πως δεν είναι κατάλληλο και μετά από λίγες εβδομάδες μας είπαν ότι είναι κατάλληλο. Έχω σοβαρές αμφιβολίες για το πως θα μας συμπεριφερθεί ο ΚΟΑ όσον αφορά την χορηγία.

Για τον Χριστοφή;

Ο Δημήτρης Χριστοφή είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Ομόνοια. Βγήκε η απόφαση πως δεν μπορεί να μας βοηθήσει. Είναι ελεύθερος να πάει όπου επιθυμεί. Ελπίζαμε πως θα την σεβαστεί. Δεν την σεβάστηκε. Εχτές μας έστειλε μήνυμα πως θα μας κινήσει αγωγή. 

*ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Α. Δημητρίου: "Ένα νομικό έγγραφο για να μπορεί να συζητήσει με οποιαδήποτε ομάδα."

 

H ομιλία του Σ. Παπασταύρου: 

“Αγαπητοί εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σας καλωσορίζω στη Συνέντευξη Τύπου και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας. 

Η αρχική μας τοποθέτηση αφορά το αγωνιστικό. Υπενθυμίζω ότι στόχος μας για τη φετινή σεζόν είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Δεν θα αλλάζουμε τον στόχο μας ανάλογα με το αποτέλεσμα των αγώνων κάθε βδομάδα. Σε κάθε παιχνίδι θέλουμε και διεκδικούμε τη νίκη. Ό,τι καλύτερο έρθει είναι ασφαλώς καλοδεχούμενο. 

Όσο αφορά τη μετεγγραφική περίοδο Ιανουαρίου, σημειώνω ξανά πως έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ομάδα Προγραμματισμού καθώς έδειξε πόσο καλά ξέρει να κάνει τη δουλειά της. Ξέρω πως μόλις νιώσουν ότι έχουν εντοπίσει τον κατάλληλο ποδοσφαιριστή που είναι καλύτερος από τους ποδοσφαιριστές που έχουμε και στα οικονομικά πλαίσια που καθορίσαμε, τότε θα προσπαθήσουμε να τον αποκτήσουμε. Είναι βασική μας επιδίωξη σταδιακά να κάνουμε καλύτερη την ομάδα μας. 

Είμαι Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τους τελευταίους 18 μήνες. Όλη αυτήν την περίοδο έχω μάθει αρκετά.

Για την ΟΜΟΝΟΙΑ έμαθα: 

– Τι σημαίνει να είσαι Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και τι ευθύνες μου αναλογούν. 

– Την αγάπη του κόσμου για την ΟΜΟΝΟΙΑ και την απίστευτη στήριξη που προσφέρει.  

– Τι περιμένει, τι απαιτεί και τι προσδοκίες έχει ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. 

– Τις πίκρες που έζησαν οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τα τελευταία χρόνια για πολλούς και διάφορους λόγους. 

Για το Κυπριακό ποδόσφαιρο έμαθα αυτά που γνωρίζουν εδώ και χρόνια όσοι βρίσκονται στο χώρο του Κυπριακού ποδοσφαίρου:

– Πώς δουλεύουν κάποιες ομάδες και κάποιοι παράγοντες.

– Πώς λειτουργούν κάποιοι διαιτητές, τι τους καθοδηγεί και τι όχι. 

– Πώς λειτουργεί εσωτερικά η ΚΟΠ και τι δείχνει προς τα έξω στον κόσμο. 

– Για τα σικέ παιχνίδια για στοιχηματικούς και άλλους λόγους. 

– Πώς ο ΚΟΑ διαχειρίζεται σοβαρά ζητήματα όπως το δικό μας για το Μακάρειο στάδιο.

– Για εξαγορές ποδοσφαιριστών ώστε να έχουν μειωμένη απόδοση.

– Για τον υπόκοσμο που όχι μόνο υπάρχει στο ποδόσφαιρο της Κύπρου, αλλά είναι και ιδιαίτερα δραστήριος.  

Συνεχίζοντας, θα σας ενημερώσω για τις αποφάσεις που έχουμε λάβει και τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουμε. 

Προτού όμως προχωρήσω, να σας αναφέρω πως μετά την ανακοίνωση που είχαμε εκδώσει σχετικά με το Κυπριακό Ποδόσφαιρο, περιμέναμε περίπου δύο βδομάδες για να διαπιστώσουμε τι ενέργειες σχετικές με τα όσα είχαμε αναφέρει θα έκανε η ΚΟΠ, άλλες ομάδες, η Αστυνομία και το Κράτος. Μέσα σε αυτές τις δύο βδομάδες ακούσαμε αρκετά από πολλούς, ακόμα και από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι επιβεβαίωσαν όσα είχαμε αναφέρει και τις ανησυχίες μας. Δυστυχώς είδαμε ελάχιστες ενέργειες οι οποίες περισσότερο έγιναν για εντυπωσιασμό παρά για να λύσουν επί της ουσίας τα σοβαρότατα προβλήματα που υπάρχουν. Για πολλούς και διάφορους λόγους έχουμε πλέον πολύ λίγη μέχρι καθόλου εμπιστοσύνη ότι αυτοί που βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά στο Κράτος και στο Ποδόσφαιρο είναι διατεθειμένοι να λάβουν τις δύσκολες και τολμηρές αποφάσεις για να αλλάξουν αρκετά πράγματα ώστε το όλο σύστημα να δουλέψει όπως πρέπει. Πιστεύουμε πως αρκετοί στο ποδόσφαιρο είτε έχουν συνηθίσει, είτε βολεύονται από την κατάσταση όπως είναι σήμερα.

Στο σημείο αυτό να σας αναφέρω τις τέσσερις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουμε. Περνάμε από τα λόγια στις πράξεις. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες με μοναδικό γνώμονα το καλό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και γενικά του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

Πρώτη Ενέργεια: Ολοκληρώσαμε την Έκθεση μας αναφορικά με το Κυπριακό Ποδόσφαιρο και την ηγεσία του. Θα την αποστείλουμε ολόκληρη στην ΟΥΕΦΑ και ένα μέρος της στον ΚΟΑ και την ΚΟΠ. Θα είμαστε στη διάθεση της ΟΥΕΦΑ και θέλουμε να δουλέψουμε μαζί της, με τις συμβουλές και την τεχνογνωσία της, ώστε να τους βοηθήσουμε και παράλληλα να μας βοηθήσουν και αυτοί στη διερεύνηση των στοιχείων, πληροφοριών και γεγονότων που περιλαμβάνονται στην έκθεση. 

Ο λόγος που θα δώσουμε ένα μέρος της Έκθεσης στον ΚΟΑ και στην ΚΟΠ είναι πάρα πολύ απλός. Το Κράτος δεν μας έδειξε ή δεν μας έπεισε ότι μπορούμε να του εμπιστευθούμε αυτά τα στοιχεία και τις πληροφορίες και στο τέλος της ημέρας να μην μπλέξουν ή ακόμα χειρότερα να κινδυνεύσουν οι άνθρωποι που μας τα έχουν δώσει. Δυστυχώς σχεδόν κάθε μήνα έχουμε βομβιστικές επιθέσεις σε βάρος ανθρώπων σχετικών με το ποδόσφαιρο. Επί της ευκαιρίας να υπογραμμίσουμε πως είμαστε κάθετα αντίθετοι με αυτές τις επιθέσεις. Επιστρέφοντας στο θέμα μας, επιπλέον το Κράτος δεν μας έχει δείξει πραγματική βούληση για να διερευνήσει και να εξιχνιάσει γεγονότα που έχουν συμβεί και πληγώσει το ποδόσφαιρό μας τα τελευταία τουλάχιστο δέκα χρόνια. 

Εδώ θέλω να σημειώσω κάτι πολύ σημαντικό. Την τελευταία βδομάδα η προσοχή έχει στραφεί στο Στοίχημα, λες και αυτό είναι το μοναδικό πρόβλημα στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο. Μάλιστα, δεν σας κρύβουμε πως νιώθουμε ότι μερικοί αισθάνονται ανακουφισμένοι που έχει αναδειχθεί το Στοίχημα ως το μείζον πρόβλημα στο ποδόσφαιρο, καθώς πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα ξεχάσουμε τα δικά τους λάθη, παραλείψεις, σκοπιμότητες και παρανομίες σε βάρος του ποδοσφαίρου. Ναι, το Στοίχημα είναι ένα σοβαρότατο πρόβλημα και θα πρέπει να εξαλειφθεί το συντομότερο δυνατό. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει το Στοίχημα να σκεπάσει όλα τα υπόλοιπα θλιβερά που βουλιάζουν το Κυπριακό ποδόσφαιρο στη βρωμιά και τη διαφθορά, τα οποία δυστυχώς – εάν δεν δράσουμε άμεσα – θα το οδηγήσουν με ακρίβεια στην καταστροφή. 

Δεύτερη Ενέργεια: Θα δημιουργήσουμε μια ιστοσελίδα στα Αγγλικά, στην οποία θα ανεβάζουμε λάθη διαιτητών ή οτιδήποτε άλλο κακό, βρώμικο και παράνομο συμβαίνει στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο. Μέσα από αυτήν την ενέργεια θέλουμε να ρίξουμε φως και να καταδείξουμε όλα αυτά που κρατούν αιχμάλωτο το Κυπριακό ποδόσφαιρο και δεν το αφήνουν να μεγαλώσει όπως του αξίζει. Μάλιστα, για τα διαιτητικά λάθη θα προσλάβουμε πρώην διαιτητή ο οποίος θα αναλάβει να τα εντοπίζει, ενώ επίσης θα λαμβάνουμε υπόψη μας και αναλύσεις άλλων ειδικών. Ο στόχος μας δεν είναι να ντροπιάσουμε το Κυπριακό Ποδόσφαιρο, αλλά να σταματήσουμε τους ανθρώπους που το προσβάλλουν. 

Τρίτη Ενέργεια: Ξεκινώντας από αυτή τη βδομάδα και για κάθε βδομάδα – πραγματικά ευχόμαστε να μην χρειαστεί να το κάνουμε – θα αποστέλλουμε στην ΟΥΕΦΑ όλα τα λάθη, παραλείψεις, κακώς έχοντα και παράνομα γίνονται στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Όχι μόνο σε βάρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά σε βάρος της οποιασδήποτε ομάδας ή ατόμου σχετικά με το ποδόσφαιρο.  

Τέταρτη Ενέργεια: Για γεγονότα που έγιναν ή γίνονται, αρχίζοντας από σήμερα, θα δημιουργήσουμε ένα email στο οποίο οποιοδήποτε άτομο υπό οποιανδήποτε ιδιότητα, είτε ανώνυμα, είτε επώνυμα, θα μπορεί να αποστέλλει πληροφορίες, ενημέρωση και στοιχεία σχετικά με παρανομίες στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Το email αυτό θα το διαχειρίζεται δικηγόρος, ο οποίος θα έχει την ευθύνη να διερευνά τις υποθέσεις, να τις διασταυρώνει και να προσπαθεί να τις τεκμηριώνει. Όλες οι τελικές εκθέσεις θα δίνονται στον Γενικό Εισαγγελέα και στην ΟΥΕΦΑ. Σκεφτήκαμε τη λύση αυτή διότι γνωρίζουμε ότι αρκετοί, για ευνόητους λόγους, φοβούνται να μιλήσουν. 

Μέσω αυτής της ενέργειας θέλουμε να συγκεντρώσουμε και άλλα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία θα βοηθήσουν το Κράτος, την Αστυνομία και την ΚΟΠ να λειτουργήσουν σωστά. Πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο υπάρχει και το ενδεχόμενο αυτοί που παρανομούν να αναγκαστούν να ομολογήσουν χωρίς να χρειαστεί η μαρτυρία από αυτόν που τους έχει καταγγείλει, εφόσον τα στοιχεία θα είναι ακράδαντα και αδιαμφισβήτητα.  

Διαβεβαιώνουμε ότι ποτέ δεν πρόκειται να αποκαλύψουμε ονόματα ανθρώπων που μας έστειλαν ή θα μας αποστείλουν στοιχεία, εκτός βέβαια και εάν οι ίδιοι το επιθυμούν. 

Επιπλέον, ενημερώνουμε πως θα δίνεται χρηματική αμοιβή σε όσους μας φέρουν στοιχεία ή πληροφορίες. Αυτή η χρηματική αμοιβή θα είναι μεταξύ 5000 και 25000 ευρώ. Αυτό το μέτρο θα ισχύει μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν. 

Αναγκαστήκαμε να κάνουμε αυτά τα βήματα αφού είχαμε και προσωπικές εμπειρίες από όλα αυτά που αναφέραμε. Πριν αλλά και μετά που ήρθα στην ΟΜΟΝΟΙΑ, είχα ενημερωθεί για αρκετά κακώς έχοντα στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο και δεν σας κρύβω ότι πάντα ένιωθα ότι όλα αυτά ήταν παραφουσκωμένα, κατασκευασμένα ή και αναληθή. Ήθελα να πιστεύω ότι όλα αυτά δεν ήταν αλήθεια, αλλά δυστυχώς από την ημέρα που ανέλαβα την Προεδρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ παράγοντες άλλων ομάδων ή άνθρωποι σχετικοί με το ποδόσφαιρο έχουν προτείνει, είτε σε εμένα, είτε σε άλλα μέλη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, να εξαγοράσουμε κάποιο παιχνίδι, είτε αντίπαλους παίκτες, είτε διαιτητές. Κάποιοι μάλιστα μας είπαν και την ενιαία τιμή που υπάρχει για κατάκτηση πρωταθλήματος ή κατάκτηση κυπέλλου, δηλαδή να πληρώσουμε για να κατακτήσουμε κάποιο τρόπαιο. Μας είπαν ακόμη και να συμμαχήσουμε με κάποιους, να τους δώσουμε δηλαδή κάτι και να μας δώσουν αυτοί κάτι άλλο. Πάρε – Δώσε. 

Το είπαμε και στην ανακοίνωση μας, το επαναλαμβάνω και τώρα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν πρόκειται να μπει στην παράγκα, αλλά θα σταθεί απέναντι και θα την πολεμήσει. Με ό,τι δυνάμεις και μέσα διαθέτει. 

Προσωπικά δεν πρόκειται να κάνω εκπτώσεις στον χαρακτήρα και τα ιδανικά είτε της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, είτε των δικών μου, είτε των υπόλοιπων μελών της ομάδας. Ούτε πρόκειται να ζητήσω ποτέ από κάποιον που δουλεύει στην ΟΜΟΝΟΙΑ να κάνει κάτι τέτοιο. Από την άλλη πλευρά, δεν πρόκειται να επιτρέψω να κάνουν θύμα την ΟΜΟΝΟΙΑ, τον κόσμο της ή εμένα προσωπικά.

Εάν δεν μπορεί η καλύτερη ομάδα να κερδίζει το κάθε παιχνίδι ή να κερδίσει το πρωτάθλημα ή να λάβει τη θέση που της αξίζει στη βαθμολογία επειδή το Κυπριακό Ποδόσφαιρο δεν είναι καθαρό και τίμιο, τότε θα είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η ηγεσία του ποδοσφαίρου είτε δεν θέλει, είτε δεν μπορεί να δουλέψει για το καλό του. Σε τέτοια περίπτωση ο Πρόεδρος της ΚΟΠ καθώς και τα ηγετικά στελέχη σε κάθε πόστο του Κυπριακού Ποδοσφαίρου θα πρέπει να παραιτηθούν και να επιτρέψουν σε άλλους να αναλάβουν την ηγεσία του Ποδοσφαίρου, οι οποίοι και θα μπορούν και θα είναι πρόθυμοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται. 

Επαναλαμβάνω πως ο στόχος μας δεν είναι να ντροπιάσουμε το Κυπριακό Ποδόσφαιρο, αλλά να συμβάλουμε για να έρθουν καλύτερες μέρες. Δεν πρέπει να φοβόμαστε να λέμε τις αλήθειες, ούτε να διστάζουμε να προχωρήσουμε σε ενέργειες. Όλοι μας ξέρουμε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Δεχόμαστε ότι, κατά καιρούς, έχουν παρουσιαστεί κρούσματα διαφθοράς στο ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο. Όμως αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί για εμάς άλλοθι ώστε να μην κάνουμε αυτά που πρέπει. Ενδεικτικά να σας αναφέρω πως έρευνα της FIFPro το 2016 έδειχνε την Κύπρο στη 2η στον κόσμο με το 40,5% των παικτών να γνωρίζουν ή έστω να αντιλαμβάνονται έστω έναν αγώνα του πρωταθλήματος που ήταν στημένος, με πρώτη χώρα στη σχετική λίστα το Κονγκό.  

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ο οποίος με την παρουσία του έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων μας και ευρύτερα όλων στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Η αγάπη σας για την ομάδα και η σύνδεση που έχετε μαζί της είναι πραγματική, αληθινή, ιδιαίτερη και μοναδική. Επίσης, ζητάμε και από τις άλλες χιλιάδες ΟΜΟΝΟΙΑΤΩΝ που ακόμα δεν ήρθαν στο γήπεδο να επιστρέψουν με τις οικογένειες τους, για να βοηθήσουν το έργο που γίνεται. Μας δίνει μεγάλη χαρά που βλέπουμε συνεχώς να αυξάνεται η παρουσία οικογενειών, παιδιών και συνταξιούχων στους αγώνες μας. Αυτό αποτελεί έναν από τους βασικούς μας στόχος. 

Άφησα για το τέλος μια σημαντική διευκρίνηση. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για όλες αυτές τις αναφορές, αποφάσεις, ενέργειες και πληροφορίες που έχουμε αναφέρει. Όλη η ευθύνη είναι δική μου και όχι οποιουδήποτε. 

Σας ευχαριστώ”

*Υπήρξε 10λεπτη καθυστέρηση λόγω αρκετού κόσμου στην αίθουσα.

φβφβφβφβ