Γράφει ο Κυπριανός Κυριάκου/ Στην Ομόνοια ένα στοιχείο που ξεχώρισε κατά την φετινή περίοδο είναι ασφαλώς η αξιοποίηση του Κύπριου ποδοσφαιριστή κάτι το οποίο δεν είναι τωρινό φαινόμενο αφού ανέκαθεν η ομάδα είχε ως μεγάλο στόχο την ανάδειξη ταλέντων από την ακαδημία της.
Με πρωτεργάτη τον Χένινγκ Μπεργκ που πλέον θεωρείται ως ο πιο κατάλληλος στο να ανδρώνει ποδοσφαιρικά τους νεαρούς η Ομόνοια δείχνει πως όταν υπάρχει θέληση και σωστή δουλειά όλοι μπορεί να συνεισφέρουν.
Ας πάμε όμως και στις προηγούμενες θητείες του Νορβηγού τεχνικού στον "πράσινο" πάγκο για να δούμε πώς το πιο πάνω είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί να είναι τυχαίο.
Αν δούμε αναλυτικά τις σεζόν που δούλεψε ο Χένινγκ Μπεργκ διακρίνουμε πως το 2019/20 πήρε τον Ανδρόνικο Κακουλλή με 1 συμμετοχή στα πόδια του και τον έφτασε στις 18, την σεζόν 2020/21 πήρε τους Τζιωνή και Λοΐζου με 8 και 2 συμμετοχές αντίστοιχα και τους απογείωσε με 43 και 36. Την αμέσως επόμενη σεζόν ήταν η σειρά του Νικόλα Παναγιώτου να πάρει ευκαιρίες αφού οι 5 του συμμετοχές πριν τον Νορβηγό έγιναν 34.
Φτάνοντας στο σήμερα η νέα "αποκάλυψη" που λειτούργησε κάτι σαν άσος από το μανίκι ακούει στο όνομα Παναγιώτης Ανδρέου ο οποίος ερχόμενος από τον δανεισμό του στην Καρμιώτισσα έφτασε να είναι στους βασικούς συντελεστές για τον τίτλο μετρώντας 26 συμμετοχές και πλέον είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητος.
Το ερώτημα με όλα τα δεδομένα ενώπιον μας και ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς είναι ποιος ακολουθεί από την εξωτερική για να συνεχίσει αυτή την παράδοση που δημιούργησε ο "professor" με τους νεαρούς...Κύπριους;
Στοίχημα στη Novibet
Η Novibet κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό Β022. Απαγορεύεται η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 18 ετών .Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy. Η δημοσίευση συνιστά πληρωμένη διαφήμιση εκ μέρους και για λογαριασμό της Novibet