Πήρε ό,τι έδωσε…

Την κατά τεκμήριο χειρότερη της εμφάνιση πραγματοποίησε η Νέα Σαλαμίνα στο ''Τάσος Μάρκου''' και… μοιραία δέχθηκε την ήττα. Μια ήττα, που ουσιαστικά την θέτει να κάνει σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος βήμα σημειωτόν χάνοντας το θετικό μομέντουμ της καλού βαθμολογικού της ξεκινήματος. 

Η πενιχρή δημιουργία από τα άκρα, η απουσία σουτ προς την εστία και η κακή ανασταλτική λειτουργία αναπόφευκτα έφερε την εμφάνιση να κιλά σε πολύ ρηχά νερά σε σχέση με τις δυνατότητες που έδειξε ότι έχει η ομάδα. 

Το ματς δεν χαίρει ιδιαίτερης ανάλυσης αφού όλα πήγαν στραβά, επομένως, πλέον, το διακύβευμα είναι η επόμενη μέρα και πως οι ερυθρόλευκοι να δείξουν αντίδραση στο σπίτι τους κόντρα στη Δόξα. 

Ίδια παθογένεια…
Η ομάδα παρουσίασε την κατ’ επανάληψη παθογένεια που την φέρει σ’ ένα κρίσιμο παιχνίδι να μην πραγματοποιεί καλή εμφάνιση μη μπορώντας να κάνει το βαθμολογικό άλμα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν πρέπει να ισοπεδωθούν όλα με ένα κακό αποτέλεσμα φτάνει να είναι πραγματικά μια κακή παρένθεση. Το πρωτάθλημα είναι στην αρχή και σίγουρα θα υπάρξουν κι’ άλλες ευκαιρίες ώστε να επιτύχει το ζητούμενο.  

Με το αήττητο εντός 
Με όπλο το ''Αμμόχωστος-Επιστροφή'' και το τρέχοντα αήττητο θέλει ενάντια στη Δόξα να πάρει τη νίκη και έτσι να εισέλθει με άλλο αέρα στο δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί. 

Πέντε ματς τρία διαφορετικά αμυντικά δίδυμα…
Από την 1η αγωνιστική έως σήμερα χρησιμοποιήθηκαν τρεις διαφορετικοί συνδυασμοί αμυντικών διδύμων(σ.σ Ντιακιτέ, Καλογήρου, Κατσικάς, Άδωνη). Αυτό από μόνο του λέει πολλά ώστε να αντιληφθεί κανείς ότι χρειάζεται χρόνος για σταθερότητα και έτσι να λυθούν οι όποιες αδυναμίες παρατηρούνται. 

Τα επιθετικά άκρα... 
Η αγωνιστική βελτίωση της ομάδας περνά μέσα από τη βοήθεια και την παραγωγικότητα των δύο άκρων της επίθεσης. Είτε επειδή κάποιοι ποδοσφαιριστές είναι πίσω από τον καλό τους εαυτό, είτε κάποιοι κρίνονται ανέτοιμοι ακόμη η ομάδα να ρολάρει σε αυτές τις πτέρυγες. Διόλου τυχαίο το γεγονός ότι η τεχνική ηγεσία εντόπισε το πρόβλημα και συνεχώς ανακατεύει την τράπουλα μέχρι να βρει την χρυσή τομή επιτυχίας και μετά να κατασταλάξει στις βασικές επιλογές. 

Θα βοηθήσει…
Μπήκε άμεσα στις βασικές επιλογές και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει… Ο λόγος για τον Ζαχαρία Άδωνη που κλήθηκε να αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας πλάι στον Κατσικά.  Στο μικρό χρόνο παρουσίας του στην ομάδα η παρουσία του κρίνεται αρκούντως ικανοποιητική. 

Παναγιώτης Χριστοφή