Στο απεχθές... σενάριο/ΑΥΤΕΣ θα είναι οι ζημιές εκατομμυρίων

Close
Στο απεχθές... σενάριο/ΑΥΤΕΣ θα είναι οι ζημιές εκατομμυρίων

Τo ψάχνουν στη FIFA και σχεδιάζουν την επόμενη μέρα. Όταν με το καλό, μας αφήσει στην ησυχία μας ο κορωνοϊός. Η αγωνιστική περίοδος στην Ευρώπη ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου, ημερομηνία όπου λήγουν ουκ ολίγα συμβόλαια παικτών-προπονητών.

Πάρε €5 Δωρεάν Στοίχημα Χωρίς Κατάθεση από Parimatch

Η FIFA, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, προτείνει να έχουν ισχύ τα συμβόλαια μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν. 

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία προτείνει να αλλάξουν οι ημερομηνίες της μεταγραφικής περιόδου και να εναρμονιστούν με τα νέα δεδομένα που θα έχουν προκύψει από τη συνέχιση των πρωταθλημάτων και την επιμήκυνση της σεζόν 2019-20.

Όπως γράψαμε νωρίτερα στο kerkida.net, η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος θα ολοκληρωθεί, έστω με καθυστέρηση λίγων μηνών. 

ΑΠΟΨΗ/Τα πρωταθλήματα ΘΑ τελειώσουν (ΥΠΑΡΧΕΙ ένα πρόβλημα)

Σε αντίθετη περίπτωση θα καταρρεύσει το σύστημα της ΟΥΕΦΑ ενώ αρκετές ομάδες θα έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς θα χάσουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ δικαιώματα/ΕΚΕΙ είναι το "κλειδί"

Σύμφωνα με την KPMG, σε ένα τέτοιο σενάριο οι απώλειες στα σημαντικότερα πρωταθλήματα θα είναι τεράστιες. Στην Premier League οι ομάδες θα χάσουν από 1,1 έως 1,2 δισ. ευρώ. Η Ισπανική La Liga θα μπορούσε να χάσει μεταξύ 800 και 950 εκατομμύρια ευρώ. Οι ομάδες της Bundesliga, θα είχαν απώλειες μεταξύ 650 και 750 εκατομμυρίων ευρώ. Η Ιταλική Serie A κινδυνεύει να χάσει από 550 μέχρι 650 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στη Γαλλία, Λιγκ 1, το έλλειμμα θα κυμανθεί μεταξύ 300 και 400 εκατομμυρίων ευρώ.