Ατομικό ο Παπά, βελτιωμένοι Νικολάου, Δημητριάδης στις ΗΠΑ

Ατομικό ο Παπά, βελτιωμένοι Νικολάου, Δημητριάδης στις ΗΠΑ

Χριστός Ανέστη! Μπορεί στην ελληνική επικράτεια να γιορτάσαμε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου την Ανάσταση του Χριστού, όμως στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, εξαιτίας και της διαφοράς της ώρας, οι φοιτητές - αθλητές μας είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις με τα Πανεπιστήμιά τους. Έτσι, την ώρα που ακουγόταν το «Χριστός Ανέστη» στην Κύπρο, κάποια παιδιά έκαναν προσπάθειες στα αγωνίσματά τους και μάλιστα είχαν αρκετά καλά αποτελέσματα. Από αυτά ξεχωρίζει η ατομική επίδοση του Ιωσήφ Μιχάλη Παπά με το Πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης (UMBC) στη δισκοβολία (54,07μ.). Ο Γρηγόρης Νικολάου εμφανίστηκε βελτιωμένος και σε μήκος και σε τριπλούν για φέτος, την καλύτερη κούρσα του τη φετινή χρονιά στα 400μ. έκανε ο Ανδρέας Δημητριάδης, ενώ σταθερά καλές ήταν η Ελένα Κουλιτσένκο στο ύψος και η Στέλλα Νεοφύτου στο τριπλούν.

Υπερήφανοι για την έως τώρα παρουσία του Ιωσήφ Μιχάλη Παπά είναι οι ιθύνοντες του University of Maryland, Baltimore County, όχι μόνο για τις αθλητικές του επιδόσεις, αλλά και για την πορεία του στα μαθήματα και τις σπουδές του στα χρηματοοικονομικά (Financial Economics), εξασφαλίζοντας επαίνους για την πρόοδό του. Τα μεσάνυκτα του Μεγάλου Σαββάτου (15/4) ο Παπά έκανε τον τέταρτο αγώνα του για το UMBC, μετέχοντας στο μίτινγκ «Bucknell Bison Outdoor Classic» στην πόλη Λούισμπεργκ της Πενσιλβάνια. Από την πρώτη βολή του ο νεαρός αθλητής μας κατέγραψε νέα ατομική επίδοση με τον δίκιλο δίσκο, ρίχνοντας στα 54,07μ., καταρρίπτοντας την προηγούμενή του, που ήταν 52,87μ. (21/5/22). Αυτή η βολή τον έβαλε στη διαδικασία να κυνηγήσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών, που είναι 54,50μ. Ωστόσο, οι επόμενες βολές του, παρά το ότι ήταν σταθερά καλές, εντούτοις δεν έφτασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Όμως ξέρει τώρα ότι είναι θέμα χρόνου να το πετύχει. Με τα 54,07μ. ο Ιωσήφ - Μιχάλης Παπά βελτίωσε το δικό του Πανεπιστημιακό ρεκόρ του UMBC, το οποίο κατέρριψε στην πρώτη εμφάνισή του και ήταν 51,98μ. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε από το 2000 ο Μπάλβιν Μπράουν και ήταν 51,58μ. Κατά σειρά οι βολές του στη Λούισμπεργκ, που του χάρισαν την 1η θέση από 46 συμμετέχοντες, ήταν: 54,07μ., 52,44μ., 53,56μ., άκυρη, 52,57μ., 53,13μ.

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση, έπειτα από περίπου ένα μήνα, εξαιτίας τραβήγματος στον δικέφαλο, έκανε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ο Γρηγόρης Νικολάου. Ο 20χρονος πρωταθλητής μας αγωνίστηκε εντός έδρας, στο Λούιβιλ του Κεντάκι και στο μίτινγκ «Jim Freeman Louisville Invitational», έχοντας ξανά διπλές υποχρεώσεις, και σε μήκος και σε τριπλούν. Το πρώτο αγώνισμα που έλαβε μέρος ήταν το μήκος, στο οποίο κατέκτησε την 3η θέση με το αρκετά καλό άλμα των 7,32μ., το οποίο θα ήταν ατομική επίδοση, αν δεν υπήρχε λίγο περισσότερο από το κανονικό ευνοϊκός άνεμος (+2,1 μ/δ). Στο μήκος ο Νικολάου έκανε τρεις μόνο προσπάθειες (άκυρο, 7,32μ., άκυρο), αφήνοντας τις τρεις τελευταίες, καθώς έπειτα από περίπου δύο ώρες θα λάμβανε μέρος και στο τριπλούν. Στο καλύτερό του αγώνισμα, ο πρωταθλητής μας πέρασε για πρώτη φορά φέτος τα 15 μέτρα, κατακτώντας την πρώτη θέση με 15,25μ. (+1,0 μ/δ), δείχνοντας πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση και αναμένεται στο επόμενο διάστημα, όταν θα βάλει περισσότερους αγώνες στα πόδια του, να έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις. Στο Λούιβιλ ο Νικολάου είχε δύο έγκυρα άλματα στο τριπλούν, το πρώτο στα 15,25μ. και το πέμπτο στα 15,05μ. Θυμίζουμε ότι ο Γρηγόρης Νικολάου έχει ατομική επίδοση στο μήκος στα 7,22μ. και στο τριπλούν στα 15,84μ., που του εξασφάλισε τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών.

Τις υψηλές της πτήσεις συνέχισε η Ελένα Κουλιτσένκο, άλλη μία αθλήτριά μας που έχει εξασφαλισμένη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Κ23. Μετέχοντας στο μίτινγκ «63rd Annual Mt. SAC Relays», στην πόλη Γουόλνατ της Καλιφόρνια, η αθλήτρια του Πανεπιστημίου της Τζιόρτζια, παρέμεινε σταθερή σε άλματα πάνω από το 1,84μ. στο ύψος. Η Κουλιτσένκο κατέλαβε την 3η θέση στο μίτινγκ με 1,88μ., το οποίο πέρασε με τη δεύτερη προσπάθειά της, έχοντας προηγουμένως επιτυχημένες πρώτες προσπάθειες στο 1,78μ. και το 1,83μ. Στη συνέχεια απέτυχε τρεις φορές στο 1,93μ.

Βελτιωμένος ήταν για μία ακόμα φορά ο Ανδρέας Δημητριάδης του Πανεπιστημίου Κρίστιαν Μπράδερς, λαμβάνοντας μέρος στο «Rhodes 7 Way Meet» στο Μέμφις του Τενεσί. Ο Δημητριάδης κατέλαβε την 4η θέση στα 400μ. με 48.92, πολύ κοντά στο ρεκόρ του στις ΗΠΑ (48.84) και την ατομική του επίδοση (48.68).

Σταθερή σε άλματα πάνω από τα 12 μέτρα στο τριπλούν ήταν και πάλι η Στέλλα Νεοφύτου, λαμβάνοντας μέρος σε δύο διαφορετικά μίτινγκ σε δύο ημέρες! Αρχικά, τη Μεγάλη Παρασκευή συμμετείχε στο μίτινγκ «63rd Annual Mt. SAC Relays», στην πόλη Γουόλνατ της Καλιφόρνια, όπου κατέλαβε την 20η θέση με 12,14μ. (-2,2 μ/δ) από 42 συμμετέχουσες. Το Μεγάλο Σάββατο πήγε 18 χιλιόμετρα πιο βόρεια, στην πόλη Αζούσα, συμμετέχοντας στο «Bryan Clay Invitational» μαζί με άλλες 68 αθλήτριες, οι οποίες χωρίστηκαν σε έξι γκρουπ. Η Νεοφύτου έλαβε μέρος στο 5ο γκρουπ και με την ολοκλήρωση και του 6ου κλήθηκε να κάνει άλλες τρεις προσπάθειες, αφού βρισκόταν συνολικά στην 9η θέση με 12,20μ., χωρίς ωστόσο να αλλάξει η θέση της στην κατάταξη, βελτιώνοντας το καλύτερό της άλμα κατά έναν πόντο και σε κανονικές συνθήκες (άνεμος +1,7 μ/δ). Κατά σειρά τα άλματα της αθλήτριας του Μινεσότα Στέιτ, στην πόλη Αζούσα, ήταν: Άκυρο, 12,17μ., 12,20μ., 12,00μ., 12,21μ. και 12,01μ.