Πατίκκης στο kerkida: "H ΑΕΚ θα είναι πάντα εκεί, περήφανος που ήμουν αρχηγός"

Close
Πατίκκης στο kerkida: "H ΑΕΚ θα είναι πάντα εκεί, περήφανος που ήμουν αρχηγός"

Ο Σάκης Πατίκκης, φουτσαλιστής της ΑΕΚ, παραχώρησε δηλώσεις στην ιστοσελίδα μας μετά και το τέλος των υποχρεώσεων της ομάδας του.

Ο Κύπριος φουτσαλιστής μίλησε για την φετινή σεζόν, για την διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο, για το τι ξεχώρισε στην φετινή περίοδο και για πολλά άλλα.

Ο έμπειρος φουτσαλιστής, ένεκα και της πολύμηνης απουσίας του αρχηγού των "κιτρινοπρασίνων", Τζακ Ιωάννου, φόρεσε για αρκετά παιχνίδια το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Γίνε τώρα συνδρομητής σε ένα από τα αθλητικά πακέτα της Cablenet, για να απολαμβάνεις όλη τη δράση

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του στον Κωνσταντίνο Κούλα:

  • Τελείωσε ακόμη μία σεζόν. Οι στόχοι που θέσατε στις αρχές της σεζόν έχουν υλοποιηθεί;

"Ναι, είναι ευχάριστο το γεγονός ότι εκπληρώσαμε τον αρχικό στόχο που ήταν η τετράδα αλλά αν δούμε και λίγο τους αριθμούς, στα 6 από 11 παιχνίδια που χάσαμε είχαμε προηγηθεί με 1 ή 2 (και μια φορά με 3) γκολ διαφορά. Αυτό δείχνει ότι με λίγη περισσότερη συγκέντρωση και (ίσως) καλύτερη διαχείριση, σίγουρα θα τερματίζαμε πιο ψηλά. Το καλοκαίρι θα ηρεμήσουμε και θα κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας".

  • Τι κρατάς από την φετινή αγωνιστική περίοδο και τι όχι;

"Φέτος ήταν ιδιαίτερη χρονιά. Η ψαλίδα μεταξύ των ομάδων έχει μικρύνει πολύ έτσι κάθε βδομάδα τα παιχνίδια ήταν λες και παίζαμε τελικό κυπέλλου. Επίσης, κάναμε πάρα πολλές θυσίες, πολλά βράδια επιστρέφαμε στο σπίτι η ώρα 11-12 τα μεσάνυχτα. Ήταν μια χρονιά που μας κούρασε πολύ, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Όταν ηρεμήσουμε, όμως, θα καταλάβουμε πόσο έχουμε δυναμώσει φέτος."

  • Σε είδαμε σε αρκετά παιχνίδια με το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Πώς ένιωθες, ήταν έξτρα οι ευθύνες;

"Ένιωθα πίεση, περηφάνια και ευθύνη. Ένιωθα ωραία. Ευχαριστώ την ομάδα για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει σε αυτό το κομμάτι. Γνωρίζω πως κάποτε τα καταφέρνω και κάποτε όχι. Έτσι είναι αυτά τα πράγματα."

βγ

  • Ένα σχόλιο για τον προπονητή του τμήματος Ανάσταση Στυλιανού και για τα μέλη της διοίκησης.

"Από όλη την ΑΕΚ, πιστεύω ο κόουτς είχε το πιο δύσκολο έργο γιατί είχε να διαχειριστεί 12 παίκτες που σχεδόν πάντα ήταν όλοι ετοιμοπόλεμοι και είχαν απαίτηση να παίζουν. Είχε κάθε βδομάδα αυτό που λέμε «ευχάριστο πονοκέφαλο». Εμένα αυτό που μου αρέσει πάνω του, εκτός του ότι είναι ακούραστος, είναι που δεν χάνει ποτέ την πίστη του. Θυμάμαι παιχνίδι που χάναμε 3-1 ημίχρονο και στα αποδυτήρια μας είπε «Τι σκέφτεστε; Αφού το ξέρετε πως θα νικήσουμε.» Στο τέλος νικήσαμε 3-4.
Τα μέλη της διοίκησης είναι άνθρωποι χαμηλών τόνων. Στηρίζουν την ομάδα αθόρυβα. Δεν είναι από αυτούς που μιλούν πολύ και ξέρεις ότι ο λόγος τους έχει βαρύτητα. Αυτό που θα υποσχεθούν θα το κάνουν. Εκτιμώ έτσι ανθρώπους."

  • Αρκετή η στήριξη του κόσμου φέτος, με την επιστροφή του στα γήπεδα. Ένα μήνυμα προς αυτούς.

"Να έρθουν κοντά, να αγκαλιάσουν το άθλημα, να δημιουργούν όμορφη ατμόσφαιρα και να στηρίζουν την ομάδα πάντα στα πλαίσια της αθλητοπρέπειας. Φέτος σε αρκετά παιχνίδια ήταν οι Unions και με τα τραγούδια τους μας εμψύχωναν. Αυτά δίνουν ζωή στους αθλητές."

  • Ποια ομάδα και ποιος παίκτης σου έκανε εντύπωση;

"Ομάδα καμία. Ένα περίπου ήταν όλες όπως τις περίμενα. Ο παίκτης που ξεχώρισα ήταν ο Σάββας Ομήρου του ΑΠΟΕΛ. Θεωρώ πως έκανε τη καλύτερη του χρονιά και πως ήταν μακράν ο πολυτιμότερος του πρωταθλήματος, ανάμεσα σε Κύπριους και ξένους. Ο δεύτερος που ξεχώρισα είναι ο μικρός ο Ταχα Ελ Κέμπε της Ομόνοιας. Αυτός είναι γεννημένος παίχτης και έχει πολύ μέλλον."

ομι

  • Άξιζε ο ΑΠΟΕΛ το πρωτάθλημα; Τι ήταν αυτό το έξτρα που τον έκαναν πρωταθλητή;

"Το ΑΠΟΕΛ έβγαλε τη χρονιά με 1 ξένο και πήρε το πρωτάθλημα. Αυτό είναι μεγάλη επιτυχία. Το έξτρα που είχε, εκτός από τη νοοτροπία νικητή, ήταν πιστεύω πως έκαναν εξαιρετική χρονιά κάποιοι Κύπριοι παίχτες του και τράβηξαν την ομάδα σε σημαντικά παιχνίδια. Επίσης, το Λευκόθεο είναι έδρα που τους δίνει πλεονέκτημα θεωρώ και το ότι έχουν ολοκληρωμένο τεχνικό τιμ που τους βοηθά να δουλεύουν πιο επαγγελματικά."

  • Είδαμε αρκετούς Κύπριους φουτσαλιστές να αγωνίζονται και να γίνονται πρωταγωνιστές. Ποια η άποψη σου;

"Αυτό είναι ευλογία."

  • Εν κατακλείδι τί να περιμένουμε από την νέα σεζόν, από σένα προσωπικά εάν με το καλό ανανεώσεις και τι από την ομάδα ολόκληρη.

"Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω! Μακάρι να ανανεώσουμε όλοι, όμως δεν ξέρουμε ακόμα. Είναι πολύ ρευστά τα πράγματα στο φούτσαλ και γι’ αυτό ο προγραμματισμός ακόμα να ξεκινήσει. Πρώτα ο Θεός, να είμαστε υγιείς και θα δούμε. Για την ομάδα ολόκληρη, είμαι σίγουρος ότι η ΑΕΚ θα είναι πάντα «εκεί» - με ή χωρίς τον οποιονδήποτε Σάκη."

σακαρος

Κωνσταντίνος Κούλας