ΣΚΑΜΠΥΛΗΣ: “Ήμουν έτοιμος στα πέναλτι/Δυστυχώς κινδυνεύει με κλείσιμο"

Close
ΣΚΑΜΠΥΛΗΣ: “Ήμουν έτοιμος στα πέναλτι/Δυστυχώς κινδυνεύει με κλείσιμο"

Ο τερματοφύλακας της φουτσαλικής Ομόνοιας, Τάσος Σκαμπύλης μίλησε στην εκπομπή μας “Στην Κερκίδα” και τον Πάνο Λάρκο για τη μεγάλη επιτυχία της χθεσινής κατάκτησης του Κυπέλλου απέναντι στο ΑΠΟΕΛ. Αναφέρθηκε στο παιχνίδι, στους στόχους της Ομόνοιας με τη νέα σεζόν, τις δυσκολίες της φετινής σεζόν και τον Μανώλη Μανώλη που ανακοίνωσε χθες το τέλος της καριέρας του.

Αρχικά... “Κλείσαμε με μια μεγάλη επιτυχία. Η απώλεια πρωταθλήματος μας πείσμωσε θέλαμε πολύ το Κύπελλο και στο τέλος τα καταφέραμε Ήταν ένα εκπληκτικό παιχνίδι πολλές φάσεις ευτυχήσαμε να προηγηθούμε  με 2-0 ενώ είχαμε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Το ΑΠΟΕΛ είναι πάρα πολύ καλή ομάδα και θα εύρισκαν και αυτοί τις ευκαιρίες τους. Ισοφάρισαν και προηγήθηκαν όμως έχουμε εμπειρία και ξέρουμε πως το φούτσαλ έχει πολλές ανατροπές. Η εμπειρία μας σε τέτοια παιχνίδια μας έδωσε δύναμη και θέληση να επιστρέψουμε. Τα πέναλτι είναι κάτι ψυχοφθόρο για όλους. 

Για την απόκρουση του στα πέναλτι… “Στα χρόνια εμπειρίας που έχω θεωρώ ότι ήμουν έτοιμος για αυτή τη διαδικασία. Ο πιο τυχερός και ο πιο έτοιμος πνευματικά είναι ο νικητής σε τέτοιες διαδικασίες”. 

Για το αν θα συνεχίσει στην Ομόνοια… “Να έχουμε την υγεία μας και θα συνεχίσω και για τη νέα χρονιά. Νιώθω δυνατός και ότι μπορώ να προσφέρω ακόμα στην ομάδα. Αν και η ομάδα είναι ευχαριστημένη από εμένα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα”. 

Για το πως το πανηγύρισαν… “Ήταν δύσκολα λόγω της πανδημίας και τον μέτρων όμως βγήκαμε για φαγητό. Το παιχνίδι καθυστέρησε να τελειώσει και έτσι δεν είχαμε χρόνο. Η διοίκηση της ομάδας είμαι σίγουρος πως θα κάνει κάτι πιο μετά”. 

Για τη νέα σεζόν και τα προβλήματα στον χώρο του φούτσαλ… “Οι στόχοι είναι διαχρονικοί πρωτάθλημα και Κύπελλο κάθε χρόνο. Το όνομα της ομάδας επιβάλει και τους στόχους. Τη φετινή χρονιά είχαμε ένα πισωγύρισμα. Έχουν μείνει πολύ λίγες ομάδες για τα δεδομένα του φούτσαλ. Σαν παλιότερος έφτασα πρωταθλήματα τριών κατηγοριών τώρα έχουμε πέντε ομάδες. Ο κόσμος αγαπά το άθλημα όπου μάζευε κόσμο περισσότερο από τα πλείστα παιχνίδια της Α΄Κατηγορίας του ποδοσφαίρου. Πρέπει η Ομοσπονδία να βρει τρόπο να επαναφέρει το άθλημα γιατί κινδυνεύει με κλείσιμο. Φέτος πολύ δύσκολα έγινε το πρωτάθλημα. Ήταν ένα βήμα πριν το κλείσιμο. Η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη και ιδιαίτερη. Το καλό είναι πως ξεκίνησε και τέλειωσε στο γήπεδο χωρίς τα προβλήματα με αναβολές για την πανδημία”. 

Για τον Μανώλη Μανώλη… “Τι να πούμε για τον Μανώλη. Είμαστε μαζί τα τελευταία 15 χρόνια. Γνωρίζαμε ότι πιθανόν να ήταν το τελευταίο του παιχνίδι. Το ανακοίνωσε ο ίδιος χθες. Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για το φούτσαλ, ένα κομμάτι στην ιστορία της Ομόνοιας πολύ σημαντικό. Ήταν παρών σε όλες τις επιτυχίες. Ένας άνθρωπος πάνω από όλα ένας λεβέντης. Τέτοιες προσωπικότητες σίγουρα θα λείψουν από τα γήπεδα και τα αποδυτήρια τα δικά μας. Είναι μεγάλη προσωπικότητα”.