Την Τρίτη οι βραβεύσεις του Γυναικείου ποδοσφαίρου από τον ΠΑΣΠ

Την Τρίτη οι βραβεύσεις του Γυναικείου ποδοσφαίρου από τον ΠΑΣΠ

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΛΑΜΨΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 20:00 ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL

Κάντε στην άκρη να περάσουν οι κορυφαίες

Γυναικεία λάμψη αύριο το βράδυ! Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών φέρνει κοντά σας αύριο στις 20:00, μέσω του τηλεοπτικού καναλιού Capital και της εκπομπής Capital Sports τα «PASP BEST11 WOMEN’S AWARDS 2022-23», διοργάνωση που κατέστη θεσμός τα τελευταία χρόνια.

Οι πρωταγωνίστριες του Γυναικείου Πρωταθλήματος ψήφισαν το προηγούμενο διάστημα τις καλύτερες κατά τη γνώμη τους ποδοσφαιρίστριες μέσα από τις αντίπαλες ομάδες και οι κορυφαίες… βγαίνουν στη σκηνή για να τις αποθεώσουμε.

Εκτός από την κορυφαία ενδεκάδα, ο ΠΑ.Σ.Π. θα βραβεύσει την MVP του πρωταθλήματος η οποία αναδείχθηκε μέσω των συνολικών ψήφων των ποδοσφαιριστριών, καθώς επίσης και τον καλύτερο προπονητή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη σκόρερ του Γυναικείου Πρωταθλήματος, η Σουηδέζα στράικερ του Απόλλωνα Emelie Helmvall, η οποία σκόραρε 37 γκολ (σε 22 συμμετοχές, παρακαλώ), θα βραβευτεί στα «PASP FOOTBALL AWARDS 2022/23» που θα γίνουν στις 18 Μαΐου.

Ο ΠΑ.Σ.Π. θεωρεί την εκδήλωση για το γυναικείο ποδόσφαιρο εξαιρετικά σημαντική σε μία περίοδο που οι γυναίκες δεν έχουν ακόμη τη θέση που τους αξίζει στην κοινωνία και κατ’ επέκταση στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Για τον ΠΑ.Σ.Π. η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων στον αθλητισμό είναι αδιαπραγμάτευτη και εκ των ων ουκ άνευ, ωστόσο αυτό δεν είναι αυτονόητο για όλους αν λάβουμε υπόψη μερικά περιστατικά που βιώσαμε στο πρόσφατο παρελθόν τα οποία δεν τιμούν την Κύπρο και τον αθλητισμό της. Η πρόσφατη ψήφιση της νομοθεσίας για τις ίσες παροχές στον αθλητισμό είναι μόνο ένα από τα βήματα που έπρεπε να γίνουν. Αν οι διάφοροι θεσμοί του κράτους και της ΚΟΠ επιδιώκουν την αναβάθμιση του γυναικείου ποδοσφαίρου οφείλουν να το στηρίξουν μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες. Αντ’ αυτού, κάθε χρόνο βλέπουμε ομάδες και ποδοσφαιρίστριες να αποχωρούν από το πρωτάθλημα λόγω της δύσκολης οικονομικής τους κατάστασης.

Μέσω των συγκεκριμένων βραβείων ο ΠΑ.Σ.Π. ανταμείβει όσες ξεχώρισαν και δίνει κίνητρα στις ποδοσφαιρίστιες για να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά με στόχο την ατομική και ομαδική διάκριση. Σήμερα ο ΠΑ.Σ.Π. συγχαίρει και παρουσιάζει τις 22 ποδοσφαιρίστριες οι οποίες συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους. Μέσα από αυτή τη λίστα θα προκύψει η καλύτερη ενδεκάδα. Η Apollon Ladies είναι η ομάδα που διαθέτει τις περισσότερες ποδοσφαιρίστριες στον σχετικό κατάλογο. Είναι χαρακτηριστικό ότι συμπεριλαμβάνονται οχτώ ποδοσφαιρίστριες των νταμπλούχων ανάμεσα στις 22… φιναλίστ. Επιπλέον, ο Άρης διαθέτει πέντε ποδοσφαιρίστριες, τέσσερις η Λευκοθέα, τρεις η Ομόνοια και δύο η Lakatamia F.C. Επιπλέον, οι ποδοσφαιρίστριες είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν και τον καλύτερο προπονητή. Οι τρεις προπονητές που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους είναι οι Laurent Fassot (Apollon Ladies), Γιάννης Ασπράκης (Λευκοθέα Λατσιών) και Σάββας Βασιλείου (Lakatamia FC).

Ο ΠΑ.Σ.Π. ευχαριστεί θερμά τον χορηγό μετάδοσης Capital TV, το εστιατόριο Buffalo Wings & Rings στη Λεμεσό για τη φιλοξενία, καθώς επίσης και τον δωροθέτη Blue Pharmacies αντιπρόσωποι των προϊόντων Lander Polar Ice & PharmaLEAD.

 

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 22

EMELIE HELMVALL Απόλλων

KRYSTYNA FREDA Απόλλων

MANISHA KALYAN Απόλλων

OLGA IORDACHIUSE Απόλλων

ΜΑΡΙΑ ΜΑΤΘΑΙΟΥ Απόλλων

ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Απόλλων

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Απόλλων

ΦΙΛΙΠΠΑ ΣΑΒΒΑ Απόλλων

JELENA PRVULOVIC Λευκοθέα

ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΧΑΗΛ Λευκοθέα

ΛΙΑ ΣΙΑΚΑΛΛΗ Λευκοθέα

ΧΑΡΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ Λευκοθέα

ΑΝΘΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Άρης

ΑΝΤΡΙΑ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ Άρης

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΡΑΠΕΤΣΑ Άρης

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ Άρης

ΧΡΥΣΩ ΜΙΧΑΗΛ Άρης

FAZILA IKWAPUT Ομόνοια

ΕΛΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Ομόνοια

ΜΑΡΙΑ ΖΑΜΑΝΗ Ομόνοια

ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΡΟΞΕΝΟΥ Λακατάμια

ΜΙΚΑΕΛΛΑ ΧΑΛΙΟΥ Λακατάμια