Κάλια Αντωνίου, το θωρηκτό του Πανεπιστημίου της Alabama

Κάλια Αντωνίου, το θωρηκτό του Πανεπιστημίου της Alabama

Όπως ομώνυμο θωρηκτό του πολεμικού ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, έτσι και η κολυμβήτρια του Πανεπιστημίου της Alabama Κάλια Αντωνίου, προκαλεί σοκ και δέος με τις επιδόσεις της στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα της Νοτιοανατολικής περιφέρειας της Αμερικής (Southeastern Conference Championships). Της πιο δύσκολης κατ’ ομολογία περιφέρειας για το άθλημα της κολύμβησης στο κολεγιακό πρωτάθλημα της Αμερικής.

Η Κύπρια πρωταθλήτρια στους αγώνες που έγιναν στο πανεπιστήμιο της Georgia έκανε πράματα και θάματα την βδομάδα που μας πέρασε κερδίζοντας τρία χρυσά μετάλλια, με εντυπωσιακό τρόπο μάλιστα. 

Συγκεκριμένα η Κάλια Αντωνίου κατάφερε να εντυπωσιάσει τους πάντες με τις πιο κάτω επιδόσεις :
-    1η στις 50 υάρδες ελεύθερο με χρόνο 21.69 που αποτελεί ρεκόρ του Πανεπιστημίου της Alabama και την τρίτη καλύτερη επίδοση φέτος στις ΗΠΑ.

-    1η στις 4x50 υάρδες ελεύθερο με χρόνο 1:27.02 που είναι ρεκόρ πανεπιστημίου της Alabama και τρίτη επίδοση φέτος στις ΗΠΑ.

-    1η στις 4χ100 υάρδες ελεύθερο με χρόνο 3:10.28. που είναι που είναι ρεκόρ πανεπιστημίου της Alabama και η δεύτερη καλύτερη επίδοση φέτος στις ΗΠΑ.

-    Στις 100 υάρδες ελεύθερο η επίδοση που πέτυχε 47.82 είναι η έκτη καλύτερη φέτος στην Αμερική.
Η κολυμβήτρια του προπονητή Σταύρου Μιχαηλίδη με αυτές τις επιδόσεις αλλάζει επίπεδο και συνεχίζει την προσπάθεια  της για τον μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι.
Η σταδιακή βελτίωση της και η κατάταξη της στις κορυφαίες σπρίντερ του κολεγιακού πρωταθλήματος της Αμερικής στο οποίο συμμετέχουν  οι κορυφαίες σπρίντερ στην Αμερική και κατ’ επέκταση  στον κόσμο, δείχνουν την σωστή δουλειά που έχει κάνει όλα αυτά τα χρονιά αλλά και τις δυνατότητες της ως αθλήτρια.
Η ευχή όλων μας είναι να συνεχίσει να προοδεύει και να συνεχίζει να μας κάνει περήφανους.
Όπως λένε και στην Alabama… Keep Rolling Kalia.

Δελτίο Τύπου