Στη Θεσσαλονίκη για σεμινάριο διαιτησίας Κύπριοι διαιτητές

Close
Στη Θεσσαλονίκη για σεμινάριο διαιτησίας Κύπριοι διαιτητές

Στο 37ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Αξιολογημένων Διαιτητών των Εθνικών Κατηγοριών, το οποίο πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη, συμμετέχουν Κύπριοι διαιτητές. Το σεμινάριο ξεκίνησε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου.

Διοργανωτής του σεμιναρίου είναι η Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος (Ο.Δ.Κ.Ε.), και σε αυτό έχουν δικαίωμα συμμετοχής διαιτητές επιπέδου Α1 και Α2 κατηγορίας από τα πρωταθλήματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Η κυπριακή αποστολή που συμμετέχει στο σεμινάριο αποτελείται από την Χρυστάλλα Χαραλάμπους (Πρόεδρος Επιτροπής Διαιτησίας ΚΟΚ) και τους διαιτητές Μάριο Κυπριανού, Ηλία Ηλία, Γιάννη Πλακωτάς, Σάκη Κωνσταντινίδης, Βλαδίμηρο Ζάνεβ, Σαμσών Κοσμίδης, Μαρία Ιγνάτιου, Δημήτρη Αντωνιάδης, Στέλιο Φιλίππου και Άγγελο Λιότσιος.

Για την σημασία της κυπριακής συμμετοχής στο εν λόγω σεμινάριο μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ η πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΚ, κα Χρυστάλλα Χαραλάμπους, η οποία ανέφερε:

«Είναι πολύ σημαντικό οι Κύπριοι διαιτητές να έχουν διαρκή και συνεχή εκπαίδευση. Οι κανονισμοί του αθλήματος έχουν κάθε χρόνο επεξηγήσεις και κάθε δυο χρόνια αλλαγές, τις οποίες θα πρέπει οι Κύπριοι διαιτητές να μάθουν για να είναι έτοιμοι με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων τους, στην νέα αγωνιστική περίοδο.

Είμαστε αισιόδοξοι πως οι Κύπριοι διαιτητές θα έχουν μία πολύ καλή σεζόν φέτος. Υπάρχουν εξαιρετικά ταλαντούχοι διαιτητές που πιστεύουμε πως με την σωστή δουλειά και την συνεχή εκπαίδευση τους, θα μπορέσουν τα επόμενα χρόνια να ανέβουν επίπεδο και παράλληλα μαζί τους να υπάρξει βελτίωση στην κυπριακή διαιτησία

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Cyprus Airways, για την παραχώρηση των αεροπορικών εισιτηρίων στους Κύπριους διαιτητές. Με την στήριξη της Cyprus Airways, δόθηκε η δυνατότητα σε περισσότερους διαιτητές να συμμετέχουν στο φετινό σεμινάριο, έτσι ώστε να αυξήσουν τις γνώσεις τους».