Τεράστια νίκη για Παν.Κύπρου

Close
Τεράστια νίκη για Παν.Κύπρου

Τεράστιας βαθμολογικής και όχι μόνο σημασίας νίκη πέτυχε το Πανεπιστήμιο Κύπρου επί του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στα πλαίσια του Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας Γυναικών μετά από ένα συγκλονιστικό παιγνίδι.

Η δυναμική αλλά και το γεγονός ότι οι ομάδες είναι και παρουσιάζονται ισοδύναμες, φάνηκε από την εξέλιξη του πρώτου παιγνιδιού και με βάση αυτά τα δεδομένα περιμέναμε ένα μεγάλο παιγνίδι και δεν διαψευστήκαμε.

Στο Α δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ήταν ισοδύναμες και συμβάδιζαν καλάθι κλείνοντας στο ισόπαλο 11-11.

Στο Β δεκάλεπτο οι παίκτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου μπήκαν αφηνιασμένες και με ένα επιμέρους 23-9 κατάφεραν να προηγηθούν με 34-20 βάζοντας δύσκολα στις αντιπάλους τους αλλά ταυτόχρονα και νέα δεδομένα στο παιγνίδι...

Το τρίτο δεκάλεπτο δεν ήταν το αναμενόμενο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου το οποίο μετά από ένα συνεχόμενο black out έδωσε την ευκαιρία στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο όχι απλά να μπει στο παιγνίδι αλλά να κάνει σκέψεις ακόμα και για την διεκδίκηση του, αφού κατάφερε να μειώσει σε 44-35 σε ένα επιμέρους 10-15.

Η τελευταία περίοδος ήταν δραματική αφού οι παίκτριες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου εκμεταλλευόμενες την κάθετη πτώση της αγωνιστικής συμπεριφοράς των αντιπάλων τους τα έδωσαν όλα για την νίκη αλλά στο τέλος έφυγαν με την πίκρα της αποτυχίας αφού την ύστατη το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατάφερε να αποφύγει την ανατροπή σε βάρος του αλλά και την απώλεια της ευκαιρίας να κυνηγήσει μέχρι τέλους τον τίτλο. Το τελικό 51-50 δείχνει και το μέγεθος της ανταγωνιστικότητας μέσα στο γήπεδο μέχρι και το τελικό σφύριγμα για την λήξη ενός ακόμα εντυπωσιακού Πανεπιστημιακού Αγώνα στην Καλαθόσφαιρα Γυναικών.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

A/A    Πανεπιστημιακές ομάδες 
    Αγώνες    Νίκες     Ήττες     Πόντοι    Βαθμοί
1.        ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ    2    2    0    88-62    4
2.        ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ    3    1    2    128-140    4
3.        ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ    3    1    2    118-132    4