Ο Τζιωρτζής στα καλύτερα του στο Βέλγιο!

Ο Τζιωρτζής στα καλύτερα του στο Βέλγιο!

Ξεκινώντας από την 4η θέση του grid κατάφερε να ανέβει 2ος στο βάθρο, επίδοση που τον διατήρησε στο Top3 της κατάταξης. Το πρωτάθλημα NASCAR Whelen EURO SERIES βρίσκεται σχεδόν στο τέλος αφού απομένουν ακόμα δυο αγώνες στην Ιταλία όπου οι βαθμοί μετρούν διπλοί καθώς είναι και ο τελευταίος γύρος της χρονιάς.

Ο Τζιωρτζής είναι επισήμως ένας από τους πιο ανταγωνιστικούς οδηγούς της EURO NASCAR 2 του πρωταθλήματος NASCAR Whelen EURO SERIES, κάτι που επιβεβαίωσε αυτό το Σαββατοκύριακο στο Βέλγιο για ακόμη μια φορά. Αγωνίζεται στα χρώματα της κυπριακής φαρμακοβιομηχανίας REMEDICA και προκρίθηκε πρώτος για τον αγώνα του Σαββάτου (09/10), ωστόσο, πρόβλημα που προέκυψε στην μηχανή του αυτοκινήτου, είχε ως αποτέλεσμα οι στροφές του κινητήρα να παραμένουν ψιλές πριν από κάθε στροφή.

Στον 1ο αγώνα ανεξαρτήτου τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατάφερε να τερματίσει στη 5 η θέση με δυο συγκρούσεις λόγω του προβλήματος που μπορούσαν να του στερήσουν μέχρι και τον αγώνα. Ενταυτού ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, στον 1 ο αγώνα κατέγραψε τον 4 ο ταχύτερο γύρο, με αποτέλεσμα την Κυριακή (10/10) να εκκινήσει από την 4 η θέση.

«Στην εκκίνηση δέχθηκα χτύπημα από τον Ινδό οδηγό, Deodhar, ως αποτέλεσμα στις δυο επόμενες στροφές να βρεθώ εκτός πίστας αλλά και με σκασμένο ελαστικό. Παρόλαυτά η ομάδα μου ήταν έτοιμη και έτσι η αλλαγή λαστίχου έγινε γρήγορα προτού το αυτοκίνητο ασφαλείας να κλείσει τον γύρο μετά από επιπρόσθετα ατυχήματα άλλων οδηγών. Πήρα την θέση μου πίσω, βάση των κανονισμών του πρωταθλήματος και κατάφερα να επανέλθω στην αρχική πορία όπου και μέχρι το τέλος του αγώνα κατάφερα να ανέβω στην 3 η θέση και ακολούθως μετά τον τερματισμό στην 2 η , λόγω ποινής που είχε δεχθεί ο Tobias.» δήλωσε ο Τζιωρτζής, ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο συγκινημένος, γνωρίζοντας την αποθέωση από τα μέλη της Academy
Motorsports και της Alex Caffi Motorsports με την κοινοπραξία των οποίων αγωνίζεται και φέτος (έχοντας και την υποστήριξη της Race Art Technology).

«Όλα μπορούν να ανατραπούν»
«Ίσως το πιο δύσκολο Σαββατοκύριακο, μέχρι στιγμής. Δείξαμε ότι μπορούσαμε να ήμασταν και το Σάββατο στην 1 η θέση στον αγώνα,καθώς είχα την πρώτη μου Pole Position στο πρωτάθλημα, αλλά σταθήκαμε άτυχοι. Αυτή η ατυχία δεν ήταν και το ποιο θετικό αλλά μπορούσαν τα πράγματα να ήταν ακόμη ποιο δύσκολα, ευτυχώς το αυτοκίνητο άντεξε. Τα προβλήματα συνεχίστηκαν και την Κυριακή το πρωί πριν την δεκάλεπτη προθέρμανση,αλλά η ομάδα άλλαξε εντελώς ότι χρειαζόταν έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι για τον αγώνα.»

Ο Τζιωρτζής παραμένει στην διεκδίκηση του τίτλου καθώς βρίσκεται στην 3 η θέση της Euro NASCAR 2. Επόμενος σταθμός η πίστα της Vallelunga στην Ιταλία,το τριήμερο 29-31 Οκτωμβρίου,με δύο αγώνες να απομένουν όπου και προσμετρούν διπλούς βαθμούς.

Μεγάλος χορηγός του Τζιωρτζή και για το 2021 είναι η κυπριακή φαρμακοβιομηχανία REMEDICA, ενώ τον υποστηρίζουν τα λιπαντικά ENEOS Motor Oil της Ψάλτης Auto Parts, η Televantos Used Trucks, η Alpinestars, το πανεπιστήμιο Frederick, η Daytona Raceway και το Sana Hiltonia.

«Φτάνουμε στο τέλος μιας απαιτητικής αγωνιστικής σεζόν και θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον μεγάλο μου χορηγό, κυπριακή φαρμακοβιομηχανία REMEDICA και στους υποστηρικτές μου που βρίσκονται δίπλα μου σε μια δύσκολη χρονιά για όλο τον αθλητισμό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στην ομάδα μου Academy Motorsports που σε συνεργασία με την Alex Caffi Motorsports και την Race Art Technology δούλεψαν αδιάκοπα το Σάββατο το βράδυ για να λύσουν τα προβλήματα που μας βρήκαν.» ανάφερε ο Τζιωρτζής.