"Πετόσφαιρα στη Δερύνεια - Ένας αιώνας στο φιλέ"

"Πετόσφαιρα στη Δερύνεια - Ένας αιώνας στο φιλέ"

Δείτε αναλυτικά για την εκδήλωση με τίτλο "Πετόσφαιρα στη Δερύνεια - Ένας αιώνας στο φιλέ" που διοργανώθηκε στη Δερύνειας.

Την Τρίτη, 17 Μαρτίου 2026 πραγματοποιήθηκε στο Οίκημα της Αναγέννησης Δερύνειας, η εκδήλωση με τίτλο "Πετόσφαιρα στη Δερύνεια - Ένας αιώνας στο φιλέ". Οργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Αναγέννηση Δερύνειας και ο Όμιλος Παλαιμάχων Πετοσφαιριστών Αναγέννησης Δερύνειας σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης. 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος προσκεκλημένων όπως 
-        ο Βουλευτής Αμμοχώστου, κ. Γιαννάκης Γαβριήλ, 
-        ο Δήμαρχος Δερύνειας – Παραλιμνίου, κ. Γιώργος Νικολέττος, 
-        ο Αντιδήμαρχος Δερύνειας, κ. Νίκος Λίλης, 
-        ο Αντιδήμαρχος Φρενάρους, κ. Κώστας Μιχαήλ, 
-        Δημοτικοί Σύμβουλοι Δερύνειας – Παραλιμνίου (Δέσπω Αναστασίου, Αντιγόνη Μάρκου, Ζήνωνας Βραχίμης, Ρόης Ηροδώτου)
-        ο Πρόεδρος της ΚΟΠΕ, Δρ Κώστας Κωνσταντίνου, 
-        ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΚΟΠΕ, κ. Γιώργος Στεφανίδης,  
-        ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Πετοσφαίρισης, κ. Βάσος Γεωργίου, 
-        ο πρώην Γενικός Γραμματέας της ΚΟΠΕ, κ. Γιάννος Προκοπίου,
-        ο πρώην πρεσβευτής του fair play, Γιώργος Χρυσοστόμου, 
-        ο συντονιστής του Αθλητικού Λυκείου Αμμοχώστου, κ. Βασίλης Γιωργαλλάς, 
-        ο πρόεδρος της Αναγέννησης Δερύνειας, κ. Μαρίνος Α. Στέκας, 
-        ο πρόεδρος της Ολυμπιάδας Φρενάρους, κ. Κώστας Ηλία, 
-        ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, κ. Κώστας Στρατής, 
-        ο πρόεδρος του Ομίλου Παλαιμάχων Πετοσφαιριστών, κ. Δημήτρης Π. Στέκας,
-        ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, κ. Χρήστος Νικολάου, 
-        ο βετεράνος διεθνής  πετοσφαιριστης και Υποψήφιος Βουλευτής Αμμοχώστου, κ. Γιάννης Σιαπάνης
-        παλαίμαχοι πετοσφαιριστές και πετοσφαιρίστριες και πλήθος φίλων του αθλήματος της πετόσφαιρας και της Αναγέννησης Δερύνειας. 
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Ομίλου Παλαιμάχων Πετοσφαιριστών Αναγέννησης Δερύνειας, κ. Δημήτρης Στέκας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Δρ Κώστας Κωνσταντίνου, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου - Δερύνειας, κ. Γιώργος Νικολέττος, ο Γιώργος Χρυσοστόμου, πρώην πρεσβευτής fair play και ο Πρόεδρος της Αναγέννησης Δερύνειας, κ. Μαρίνος Στέκας. 
Κύριος ομιλητής ήταν ο τεχνικός σύμβουλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, κ. Γιώργος Στεφανίδης, ο οποίος παρουσίασε την ιστορική αναδρομή για τα 105 χρόνια δράσης σχετικά με το άθλημα της Πετόσφαιρας όπως διαμορφώθηκε τόσο στην Κύπρο, όσο και στη Δερύνεια και προέβαλε πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Ακολούθησε μικρή δεξίωση. 
Θερμές ευχαριστίες στον Δήμο Παραλιμνίου Δερύνειας για τη συμβολή του στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής.