Χρόνιο πρόβλημα/ΑΝΑΓΚΗ για εκσυγχρονισμό 

Close
Χρόνιο πρόβλημα/ΑΝΑΓΚΗ για εκσυγχρονισμό 

Το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον  που διαμορφώθηκε λόγω κορωνοϊού σε συνδυασμό με την έλλειψη κύπριων πετοσφαιριστών δημιουργεί αναπόφευκτα προβλήματα στο χώρο της πετόσφαιρας. 

Parimatch: Παίξε στην Parimatch με Cashout, 100% bonus εγγραφής, Livestreaming και πολλές άλλες προσφορές!

Ένα  χρόνιο ζήτημα που ταλαιπωρεί το άθλημα (σ.σ τέθηκε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠΕ) είναι ο ξεκάθαρος καθορισμός του αριθμού χρησιμοποίησης μη κύπριων πετοσφαιριστών. 

Όπως προβλέπει το άρθρο 6 των εσωτερικών κανονισμών που καθορίζει τον αριθμό των ξένων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής καταπατά την έννοια της ίσης μεταχείρισης όλων των πολιτών της Ε.Ε, αφού δεν διευκρινίζεται εν έτη 2020 ο διαχωρισμός της έννοιας ξένος με αυτή του κοινοτικού αθλητή. 

Συγκεκριμένα, το άρθρο εξισώνει τους ευρωπαίους αθλητές με τους ξένους απαγορεύοντας τους ουσιαστικά να αγωνίζονται.

Για το εν λόγω ζήτημα ο ΚΟΑ είναι ενήμερος και καλείται με τη σειρά του να βοηθήσει ώστε το 3ο δημοφιλέστερο άθλημα στο νησί μας εκτός από το να εκσυγχρονιστεί ν’ αποτελέσει ένα ελκυστικό προϊόν για το κοινό. 

**Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη σεζόν 2020-2021 αποφασίστηκε η συμμετοχή δυο ξένων πετοσφαιριστών/στριων στα παγκύπρια πρωταθλήματα Ανδρών – Γυναικών Α' Κατηγορίας.

ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ: 
 

καταστατικο 2

καταστατικο 1

Παναγιώτης Χριστοφή