Η ακτινογραφία του πετοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ

Close
Η ακτινογραφία του πετοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ

Το ΑΠΟΕΛ ενημερώνει για την έναρξη των αγωνιστικών του υποχρεώσεων για τη νέα σεζόν

Parimatch: Παίξε στην Parimatch με Cashout, Cyberfootball, 100% bonus εγγραφής, Livestreaming και πολλές άλλες προσφορές! 

Στη μάχη των αγωνιστικών του υποχρεώσεων για τη νέα σαιζόν ρίχνεται αυτή την εβδομάδα ο πετοσφαιρικός ΑΠΟΕΛ, ο οποίος προχώρησε φέτος σε ριζική ανανέωση και θα στηριχθεί εξ ολοκλήρου σε μια πολύ νεανική ομάδα.

Φέρνοντας στις τάξεις του ό,τι καλύτερο υπήρχε στις νεαρές ηλικίες, ο στόχος που έχει τεθεί είναι η δημιουργία μιας ομάδας που να μην… βλέπει μόνο τη φετινή χρονιά, αλλά και τις επόμενες. Χαρακτηριστικό, είναι το γεγονός πως ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας μας μειώθηκε από 30,1 σε 23,2.

Σε αυτό το μοτίβο είναι που έγινε και η επιλογή των ξένων πετοσφαιριστών, οι οποίοι είναι επίσης νεαροί, ώστε να ταιριάζουν στη γενικότερη φιλοσοφία της ομάδας μας. Αξίζει να σημειωθεί πως καινοτομία της φετινής χρονιάς αποτελεί το γεγονός πως θα δοκιμαστεί σε πιλοτική βάση η παρουσία μόνο δύο ξένων πετοσφαιριστών σε κάθε ομάδα, κάτι που αλλάζει άρδην τις ισορροπίες.

Στο μεταγραφικό παζάρι, από την ομάδα μας αποχώρησαν οκτώ πετοσφαιριστές. Πρόκειται για τον 33χρονο κεντρικό Χρυσοστόμου και τον 31χρονο διαγώνιο Γεωργίου, οι οποίοι μετακόμισαν στην ΕΝΠ. Πρόκειται επίσης για τον 37χρονο ακραίο Τοφή και τον 38χρονο λίμπερο Κυθραιώτη που αποχώρησαν από την ενεργό δράση, καθώς και τον 36χρονο κεντρικό Κωνσταντίνο Ευσταθίου, ο οποίος μετεγράφηκε την τελευταία στιγμή στην Ανόρθωση. Παρελθόν από τον ΑΠΟΕΛ αποτελούν και οι τρεις ξένοι της περσινής χρονιάς, Κασαμπαλής, Χουάρεζ και Βελίτσκοβιτς.

Από την άλλη, η ομάδα μας ενισχύθηκε με επτά πετοσφαιριστές. Τους ακραίους Κωνσταντίνο Σκορδή (20 χρονών από τον Παφιακό) και Κανάρη Μιχαήλ (18 χρονών από τον Φοίνικα), οι οποίοι έκλεψαν τις εντυπώσεις στη μεγαλειώδη πρωτιά της Εθνικής Εφήβων στον όμιλο της, τον περασμένο Γενάρη, στην Αυστρία. Ήταν επίσης στην επιλογή της Εθνικής των αντρών.

Στον ΑΠΟΕΛ επίσης, ήρθε από τον Εθνικό Λατσιών ο 18χρονος ακραίος Κυριάκος Χριστοφορίδης, καθώς και ο επί σειρά ετών διαγώνιος της Σαλαμίνας Λούκας Σοφοκλέους, ενώ αποκτήθηκαν ακόμη ο 25χρονος Εσθονός διεθνής ακραίος Κέβιν Σααρ και ο 20χρονος διεθνής Λετονός πασαδόρος, Γιάνις Γιάνσονς.

Τελευταία προσθήκη, και πιο ηχηρή κίνηση όσον αφορά τις εγχώριες μεταγραφές, ήταν η απόκτηση του 22χρόνου διεθνή Μάριου Στρουγκάρεβιτς από την Ανόρθωση.

Στην ομάδα μας παρέμειναν ο αρχηγός και λίμπερο Παντελή, οι κεντρικοί Αβερκίου (26) και Κυπριανού (24), ο 20χρονος λίμπερο Λαμπρινός και ο πασαδόρος Παναγιδης (28). Για να κλείσει στην καριέρα του στον ΑΠΟΕΛ, παρέμεινε και ο διαγώνιος, Ανδρέας Φράγκου.

Το προπονητικό team παρέμεινε αναλλοίωτο, με προπονητή́ τον πολύπειρο Ελλαδίτη πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού́ και της Εθνικής Ελλάδος Γιάννη Λάιο και βοηθό́ του τη Σύλβια Κόκκαλου.