Πήρε το ντέρμπι των Κοκκινοχωριών

Close
Πήρε το ντέρμπι των Κοκκινοχωριών

Πλούσιο θέαμα πρόσφερε το ντέρμπι των Κοκκινοχωριών την 9η αγωνιστική στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών. Μετά από ένα πολύ ενδιαφέρον αγώνα η Αναγέννηση κέρδισε στο νεότευκτο γήπεδο Παραλιμνίου την Υπεραγορά Κόκκινος Ε.Ν.Π με 1-3 σετ σε 122’ .άνκαι κινδύνεψε πάρα πολύ. Η Αναγέννηση διατηρείται σε τροχιά Ευρώπης.

Εντυπωσιακό ήταν το πρώτο σετ με τους «βυσσινί» και τους «πράσινους» να ανακτούν μικρά προβαδίσματα και να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία. Μετά το ισόπαλο 16-16 η Αναγέννηση έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της κερδίζοντας τελικά με 20-25 σε 26’ ανοίγοντας το σκορ.

Η Αναγέννηση ήταν καλύτερη στο δεύτερο σετ και είχε παγιώσει την υπέρ τη διαφορά στους 4-5 πόντους. Σταδιακά η μαχητικότητα των παικτών της Υπεραγορά Κόκκινος Ε.Ν.Π. έφερε τη διαφορά να σμικρύνεται 11-13 για να ισοφαρίσουν οι «βυσσινί» 14-14.Το ντέρμπι των Κοκκινοχωριών πρόσφερε συγκινήσεις αφού η Αναγέννηση προηγήθηκε 16-17. Στην τελική ευθεία οι δυο ομάδες ήταν ισόπαλες 20-20 και τα πάντα κρίθηκαν στο τάι – μπρέικ με τους «βυσσινί» να επικρατούν 27-25 σε 33’ γράφοντας το 1-1.

Στο τρίτο σετ μετά το αρχικό 03-03 η Αναγέννηση επιχείρησε να επβληθεί και φάνηκε να τα καταφέρνει 03-06. Ωστόσο, η Υπεραγορά Κόκκινος Ε.Ν.Π. επανέλαβε εαυτόν και ισοφάρισε 08-08. Η Αναγέννηση μπήκε στο δεύτερο μισό του σετ με προβάδισμα τριών πόντων 13-16, το οποίο διατήρησε ενώ με το υπέρ της 17-22 έδειχνε να σφραγίζει το σετ, αλλά οι παίκτες του Ρουμελιώτη με την ώθηση των αλλαγών του Ελλαδίτη κόουτς (Παπανδρέου, Χαραλάμπους) μείωσαν στους δυο 21-23 αλλά δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή. Συνέπεια η Αναγέννηση  να κερδίσει 22-25 και να ανακτήσει το προβάδισμα 1-2 σε 30’.

Ισοδυναμία επικράτησε στα αρχικά στάδια του τέταρτου σετ, αλλά η Αναγέννηση προσπέρασε με τέσσερις 06-10. Άμεση ήταν η αντίδραση της Υπεραγορά Κόκκινος Ε.Ν.Π που όχι μόνο μείωσε, αλλά προηγήθηκε 14-13, ενώ η ομάδα της Ένωσης έδειχνε ικανή να πάρει το σετ αφού διατηρούσε την αυτοκυριαρχία της. Οι δυο ομάδες σε κομβικό σημείο ήταν ισόπαλες 17-17. Τελικά, η Αναγέννηση βρήκε τις λύσεις και κέρδισε σε 32’ 23-25 και τον αγώνα πολύ δύσκολα 1-3 σετ.

Υπεραγορά Κόκκινος Ε.Ν.Π.(N. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ): Στέκας, Στέβοβιτς, Παπανδρέου, Nascimento, Milkov, Rojas – Λίμπερο: Ελευθερίου. – Αλλαγές: Πέτρου,Παπανδρέου, Χαραλάμπους

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡ.(Γ. ΜΕΛΚΑ): Tontorovic, Καραγιάννης, Shvalev,Garchet, Αποστόλου, Felahoglu – Λίμπερο: Παπαϊωάννου. – Αλλαγές: Τόφια

Από ΚΟΠΕ