(ΦΩΤΟΣ) Αυλαία στο Παγκόσμιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Beach Volley - ISF στο Ισραήλ

(ΦΩΤΟΣ) Αυλαία στο Παγκόσμιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Beach Volley - ISF στο Ισραήλ

Το παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα beach volley στο Ισραήλ έφτασε στο τέλος του με μια λαμπερή εκδήλωση, κατά την οποία οι αθλητές και οι αθλήτριες όλων των χωρών που συμμετείχαν, διέδωσαν παντού τη σπουδαία σημασία του αθλητισμού!

Υπερόχη ήταν η τελετή λήξης του παγκόσμιου μαθητικού πρωταθλήματος beach volley που διοργάνωσε το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Όλες οι χώρες (18) που συμμετείχαν στο International School Sport Federation παρήλασαν στη σκηνή του αμφιθεάτρου στο Μπατ Γιάμ, έγινε ανασκόπηση με βίντεο με τις ομορφότερες στιγμές του τουρνουά αλλά και η απονομή των επάθλων στις ομάδες που κατέκτησαν τον τίτλο ή ήρθαν μέχρι και την 3η θέση.

Ήταν μια άρτια διοργάνωση που είχε ως σκοπό να αναδειχθεί η ευγενής άμιλλα, η φιλία μεταξύ των διαφόρων χωρών από όλο τον κόσμο για να διεξαχθεί ένα τουρνουά beach volley υψηλού επίπεδου. Ο στόχος επετεύχθη κι αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για τους αθλητές-μαθητές και τις αθλήτριες-μαθήτριες που συμμετείχαν. Απέκτησαν μοναδικές και ξεχωριστές εμπειρίες που θα μεινουν χαραγμένες στη μνήμη τους για όλη τους τη ζωή και θα τους φανούν χρήσιμες στο μέλλον στον χώρο του αθλητισμού. Κι αυτό είναι το σημαντικότερο πράγμα που έβαλαν στις αποσκευές τους στο ταξίδι της επιστροφής οι ομάδες των αγοριών και των κοριτσιών που έπαιξαν στο τουρνουά, αφού το ταλέντο τους είναι αδιαμφισβήτητο και πολλοί από αυτούς θα είναι μελλοντικοί αστέρες του beach volley.

Στον μεγάλο τελικό της κατηγορίας selected boys U18, η Λετονία κατέκτησε την πρωτιά, με την Γαλλία να έρχεται δεύτερη και τη Γερμανία τρίτη. Το τρόπαιο στην κατηγορία selected girls U18 πήρε η Βραζιλία. Η Ουγγαρία ήρθε στη 2η θέση και στο βάθρο ως τρίτο ανέβηκε το Μεξικό. Νικήτρια χώρα στην κατηγορία school girls U15 ήταν η Αμερική, με την Βραζιλία να παίρνει τη 2η θέση στο βάθρο και την Ουκρανία την Τρίτη. Στην κατηγορία school boys U15 η Ουκρανία στέφθηκε πρωταθλήτρια, ενώ η Εσθονία που είχε δύο ομάδες κατέλαβε τη 2η και την 3η θέση.

Παράλληλα δόθηκε βραβείο fair play για κάθεμία από τις τέσσερεις κατηγορίες των ομάδων.Οι ομάδες των μαθητών και μαθητριών από την Κύπρο κατέλαβαν την τέταρτη θέση, ενώ οι μαθήτριες-αθλήτριες κατέλαβαν την 7η θέση στην παγκόσμια κατάταξη! Η παρουσία της Κύπρου στο Παγκόσμιο Μαθητικό Πρωτάθλημα - ISF ήταν ξεχωριστή και επαινέθηκε ιδιαίτερα. Ήταν μεγάλη τιμή για την Κύπρο μας να εκπροσωπηθεί τόσο επάξια σε ένα άθλημα που δεν είναι ιδιαίτερα προσφιλές στο νησί μας. Η αποστολή της Κύπρου επιστρέφει σήμερα από το Ισραήλ, μεταφέροντας όλες εκείνες τις πρωτόγνωρες εμπειρίες που απεκόμισε αλλά και τα συναισθήματα ενθουσιασμού και χαράς για τις θέσεις που κατέκτησε!

Αποστολή ΕΑΚ: Θεόδωρος Κόμπος