Με ένα φιλικό και τη συμμετοχή της στο τουρνουά «Ηλίας Μιχαηλίδης» ξεκινά τα φιλικά της η Εθνική Κ16 γυναικών στη Πετοσφαίριση στα πλαίσια της προετοιμασίας της για η διοργάνωση που έπεται τον ερχόμενο Ιανουάριο.
Οι αθλήτριες μας αξιοποιώντας την ευκαιρία που τους δίνεται διαμέσου των φιλικών θα προσπαθήσουν να αντεπεξέλθουν σε κατά γενική ομολογία πιο δύσκολους αντιπάλους αφού αν και είναι γεννηθείσες το 2010 και 2011 θα αντιμετωπίσουν στο φιλικό την ομάδα Κ18 της Ολυμπιάδας Νεαπόλεως αύριο στις 11:00 στο γήπεδο "Νεάπολη Επιστροφή" και την επόμενη βδομάδα θα συμμετέχουν σε τουρνουά με τις ομάδες Κ18 του Απόλλωνα της Νέας Σαλαμίνας και της ΑΕΛ.
Σε δηλώσεις στη σελίδα μας ο ομοσπονδιακός μας προπονητής Γιώργος Γεωργίου δήλωσε πως η Εθνική είναι η ομάδα όλων των Κυπρίων.
"Είναι καιρός να καταλάβουμε όλοι ανεξαίρετα τη σημασία του Εθνόσημου, το πόσο σημαντικά ανεβάζει το επίπεδο του αθλητισμού στη χώρα η οποιαδήποτε επιτυχία στο εξωτερικό διαμέσου των Εθνικών ομάδων και το πόσο σημαντικό είναι να στηρίζουμε έμπρακτα τους αθλητές που εκπροσωπούν το Εθνόσημο. Γι αυτό θα ήταν καλό όλοι μα όλοι ανεξαίρετα να είμαστε σ αυτή την προσπάθεια στο πλευρό των κοριτσιών για να πετύχουν αν μη τι άλλο το καλύτερο ποθητό αποτέλεσμα στην επικείμενη διοργάνωση. Οπότε περιμένουμε όλο το κόσμο αύριο στο Νεάπολη επιστροφή στις 11 το πρωί για το πρώτο μας φιλικό".