Διεθνή πρωταθλήματα Αντισφαίρισης στην Κύπρο

Close
Διεθνή πρωταθλήματα Αντισφαίρισης στην Κύπρο

Άρχισε το Nicosia Field Club TU16 με Κυπριακές Επιτυχίες στο Herodotou ITF.

Η ΟΑΚ ενημερώνει για τα διεθνή πρωταθλήματα Αντισφαίρισης που διοργανώνονται στην Κύπρο.

"Ξεκίνησε το Nicosia Field Club TEU16

Ύστερα από ένα μικρό διάλειμμα μίας εβδομάδας, τα διεθνή πρωταθλήματα αντισφαίρισης που διοργανώνονται στην Κύπρο επιστρέφουν, με την έναρξη του πρωταθλήματος της Tennis Europe, Nicosia Field Club TEU16. Η Κύπρος δηλώνει παρούσα και ο ιστορικός όμιλος της Λευκωσίας, πανέτοιμος για μια διοργάνωση υψηλών απαιτήσεων, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα Covid-19 της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Το πρωτάθλημα που είναι κατηγορίας 3, ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή στις χωμάτινες επιφάνειες των γηπέδων του Field Club, με την διεξαγωγή των προκριματικών στο Μονό Αγοριών, έτσι ώστε να συμπληρωθεί το κυρίως ταμπλό. Από τη Δευτέρα, ξεκίνησαν οι αγώνες στο κυρίως ταμπλό στα Μονά με έντονη κυπριακή παρουσία τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια, αφού οι Κύπριοι αντισφαιριστές θέλουν να εκμεταλλευτούν το πρωτάθλημα αυτό, τόσο για τις εμπειρίες αλλά κυρίως για την βελτίωση της βαθμολογικής τους κατάταξης στην Tennis Europe.

Η απουσία μεγάλου αριθμού συμμετοχών από άλλες χώρες, έφερε στο Νο1 του ταμπλό στα Αγόρια τον Στυλιανό Χριστοδούλου (ΤΕ Νο39 ), και στα κορίτσια την Κλειώ Μαρία Ιωάννου (ΤΕ Νο77), ενώ μετέχουν οι περισσότεροι εκ των καλυτέρων κυπρίων αντισφαριστών σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία. Συμμετέχουν επίσης αντισφαιριστές από την Ελλάδα, την Ρωσία, τη Βρετανία, την Γερμανία, και την Κίνα.

Υπεύθυνος «tournament director» του πρωταθλήματος είναι ο κ. Αιμίλιος Παντελίδης, Επιδιαιτητής ο κ. Ζάρκο Πόποβιτς, και υπεύθυνος για θέματα Covid-19 ο κ. Παντελής Νέος. Το πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί το προσεχές Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου.

Σε κυπριακές ρακέτες οι τίτλοι στα Διπλά του Herodotou ITF

Με μεγάλη οργανωτική επιτυχία, και σημαντικές επιτυχίες κυπρίων αντισφαιριστών, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου το διεθνές πρωτάθλημα Herodotou ITF J4 που διοργάνωσε η ομώνυμη ακαδημία στη Λάρνακα.

Τα Διπλά κατέληξαν σε «κυπριακές ρακέτες», αφού τους τίτλους κατέκτησαν οι Στυλιανός Χριστοδούλου και Λάμπρος Παντζαρής (Αγόρια) και η Μαρία Κωνσταντίνου με παρτενέρ την Λούτσα Ουνβάρντι από την Ουγγαρία (Κορίτσια).

Στα αγόρια το κυπριακό δίδυμο ξέκινησε εντυπωσιακά κατακτώντας το πρώτο σετ με 6-2. Ο Γερμανός Χόμπεργκ με παρτενέρ τον Αυστριακό Κομπιέρσκι απάντησαν στο δεύτερο σετ με 6-3 ισοφαρίζοντας τον αγώνα. Στο τρίτο σετ οι δύο Κύπριοι αντισφαιριστές δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και αφού προηγήθηκαν με 6-1 και 8-2, κατέκτησαν τελικά το σετ με 10-4.

Στα κορίτσια ο τίτλος για τις Κωνσταντίνου / Ουνβάρντι ήρθε με ανατροπή στο σκορ, αφού οι Βρετανίδες Χαντάντ και Χολμς κατέκτησαν το πρώτο σετ με 6-3. Η συνέχεια όμως ανήκε στις νικήτριες Κωνσταντίνου και Ουνβάρντι που κυριάρχησαν στο δεύτερο σετ με 6-2 και στο τρίτο και καθοριστικό με 10-5.

Σε ότι αφορά τα Μονά, ο τίτλος στα αγόρια κατέληξε στον Γάλλο Πολ Ινσιοσπέ και στα κορίτσια στην Δήμητρα Παύλου από την Ελλάδα. Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου 21 Σεπτεμβρίου 2020".

Δείτε φωτογραφίες από τους τελικούς και τις απονομές.

φδσ

φδγδφδγδ

φδσ