Εύκολα... 3-0 η Εθνική Κύπρου!

Εύκολα... 3-0 η Εθνική Κύπρου!

Η Κύπρος στο 3-0 χωρίς αντίσταση από Λίχτενσταϊν - Δύο Μονά και ένα Διπλό τελείωσαν σε συνολικό χρόνο λιγότερο από 2 ½ ώρες.

Σε ένα απλό ξεμούδιασμα μετέτρεψε η Εθνική Κύπρου Davis Cup, τον πρώτο αγώνα για το Group III της Ευρωπαϊκής Ζώνης, στη διοργάνωση που διεξάγεται στο Ούντιτσι του Μαυροβουνίου. To Λιχτενστάιν αποδείχτηκε πολύ αδύνατο για να αντισταθεί σε οτιδήποτε έκαναν οι αντισφαιριστές μας και στους τρεις αγώνες και το 3-0 ήρθε φυσιολογικά. Και αν μερικές φορές το 3-0 δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των αντιπάλων μιας αναμέτρησης, κάποια άλλα στατιστικά στοιχεία δίνουν ξεκάθαρη την εικόνα όπως:

Και οι τρεις αναμετρήσεις χρειάστηκαν μόλις 142 λεπτά για να ολοκληρωθούν. Το συνολικό αποτέλεσμα στα γκέιμς ήταν 36-1 για την ομάδα μας, οι συνολικοί κερδισμένοι πόντοι 152-48, ενώ οι αντίπαλοι μας όχι μόνο δεν έκαναν μπρέικ στους αγώνες, αλλά δεν έφτασαν ούτε και έστω σε ένα μπρέικ-πόιντ (!!!). Και όλα αυτά στο σύνολο και των τριών αγώνων.

Γίνε τώρα συνδρομητής σε ένα από τα αθλητικά πακέτα της Cablenet, για να απολαμβάνεις όλη τη δράση

Για την ιστορία τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας έχουν ως εξής:

Μενέλαος Ευσταθίου Vs Andrej Spasojevic    2-0 (6-1, 6-0) (54΄)
Πέτρος Χρυσοχός Vs Gian-Carlo Besimo 2-0 (6-0, 6-0) (43΄)
Σέργης Κυρατζής /Ελευθέριος Νέος Vs Eric Pepard / Andrej Spasojevic 2-0 (6-0, 6-0) (45΄)
Δεν αγωνίστηκε ο Στυλιανός Χριστοδούλου.

Στον άλλο αγώνα του Ομίλου η Γεωργία κέρδισε επίσης πολύ εύκολα την Αρμενία με 3-0.

Την Πέμπτη η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει την Αρμενία και στοχεύει σε άλλη μια καθαρή νίκη, έτσι ώστε να φτάσει στον μεγάλο αγώνα της Παρασκευής με την Γεωργία που όλα δείχνουν ότι θα καθορίσει την πρωτιά στον Β΄όμιλο. 

Στον Α΄ Όμιλο τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας ήταν: 
Μαυροβούνιο – Μολδαβία 3-0
Λουξεμβούργο – Βόρεια Μακεδονία 3-0

Σημειώνεται για άλλη μια φορά ότι οι δύο ομάδες που θα κατακτήσουν την πρώτη θέση στον κάθε ένα από τους δύο ομίλους θα εξασφαλίσουν αυτόματα και την πρόκριση τους στα πλέη-οφ της ερχόμενης άνοιξης. Η τρίτη ομάδα που θα κερδίσει την πρόκριση στα πλέη-οφ θα είναι η νικήτρια του ζευγαριού των δύο ομάδων που θα καταλάβουν τις δεύτερες θέσεις σε κάθε όμιλο. 

Ομοσπονδία Αντισφαίρισης Κύπρου