Η McDonald's δίπλα στις Ακαδημίες με το Kids Football Programme! (Φώτος)

Η McDonald's δίπλα στις Ακαδημίες με το Kids Football Programme! (Φώτος)

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΓΣΠ η διάσκεψη Τύπου στην οποία η ΜcDonald’s ανακοίνωσε την έναρξη του McDonald's Kids Football Programme, που ενθαρρύνει τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και επικεντρώνεται στην ποδοσφαιρική τους εκπαίδευση από επαγγελματίες προπονητές.

Το kerkida.net έδωσε το παρόν του στη διάσκεψη και σας μεταφέρει όσα ειπώθηκαν:

 Η CSR Coordinator της Mc Donalds Κύπρου κα Κατερίνα Ανδρέου, εξήγησε τον σκοπό του προγράμματος. 

“To πρόγραμμα, αφορά την επιχορήγηση παιδικών ακαδημιών ποδοσφαίρου. Ήδη από το 2004 η McDonald's επιχορηγεί ιδιωτικές ακαδημίες και φέτος με το νέο πρόγραμμα διευρύνει τη συνεργασία της με νέες χορηγίες στις Ακαδημίες που ανήκουν στις ομάδες των ΑΕΚ, Ανόρθωσης, ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα και Ομόνοιας. Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στα Grassroots όπου συμμετέχουν παιδιά από 6 μέχρι 12 ετών”.

“Παράλληλα ανακοινώνουμε την έναρξη της συνεργασίας της McDonalds με την Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγο και ιδρύτρια της Clear Mind Pro, κα Θάλεια Παναγή”

“Στο πλαίσιο του McDonald’s Football Programme συνεχίζεται και η συμμετοχή της Κύπρου στο Παγκόσμιο McDonald's Player Escort Programme, που δίνει την ευκαιρία σε παιδιά από 6 εώς 10 ετών να συνοδεύσουν μερικούς από τους αστέρες του ποδοσφαίρου στις μεγαλύτερες διοργανώσεις". 

“Δύο παιδιά από τις ακαδημίες που στηρίζει το πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο FIFA World Cup 2022 το οποίο θα διεξαχθεί στο Κατάρ”

“Διαχρονικά τα παιδιά αποτελούν προτεραιότητα για εμάς και η McDonald’s δεσμεύεται να συνεχίσει να φροντίζει και να επενδύει στα ενδιαφέροντα, τη, ψυχαγωγία και την εκπαίδευση τους”, κατέληξε η κα. Ανδρέου.

Η Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος Θαλεια Παναγή ανέφερε: “Ασχολούμαι εδώ και 6 χρόνια με ακαδημίες, ομάδες και αθλητές. Η συνεργασία με τα McDonald’s στοχεύει στην καλλιέργεια και τον έλεγχο σκέψεων όλων όσων ασχολούνται με τον αθλητισμό. Στόχος είναι να περάσουμε το μήνυμα πως ο αθλητισμός δημιουργεί χαρακτήρες. Άτομα που θα βγουν έτοιμα να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής. Δεν είναι τόσο σημαντικό το αποτέλεσμα αλλά το παιδί να έχει στόχο να παίζει τίμια, να σέβεται και να συμβάλλει στην κοινωνία. Σημαντικό είναι να κτίσουμε τον χαρακτήρα των παιδιών από νωρίς".

Ο Παναγιώτης Γιάννου εκ μέρους της Ακαδημίας της ΑΕΚ ανέφερε… “Ευχαριστούμε την Κατερίνα και τα McDonald’s για την απόφαση να στηρίξουν το παιδικό ποδόσφαιρο. Είναι σημαντικό να έχουμε καινούργιους συμμάχους. Η συνεργασία αυτή αποτελείται από τις μεγαλύτερες ομάδες της Κύπρου και αρκετές άλλες αξιόλογες ακαδημίες της Κύπρου. Στόχος είναι η ενίσχυση των παιδιών και των πρωταθλημάτων και η ενίσχυση του Ronald Mc Donald Charity. Έχοντας στο πλευρό μας ένα παίκτη κλειδί όπως η Θάλεια, τα παιδιά θα πάρουν πολλά όμορφα πράγματα για την πορεία της ζωής τους και μπορούν να τα εντάξουν και στο χώρο του ποδοσφαίρου”

Ο Σάββας Πηλακούτας εκ μέρους της Ανόρθωσης ανέφερε: “Στις ακαδημίες είναι σημαντικό να έχουμε υποστηρικτές όπως τα Mc Donalds. Είναι σημαντικό να διαμορφώνουμε τον χαρακτήρα του παιδιού και μετά τα υπόλοιπα. Είναι επίσης σημαντικό εκτός από τα παιδιά να εκπαιδευθούν σωστά μέσα από το kids Programme τόσο οι προπονητές όσο και οι γονείς”

Ο Αντρέας Μιλιώτης εκ μέρους της Ομόνοιας Λευκωσίας ανέφερε: “Συνεργαστήκαμε με την Mc Donald’s από την περσινή σεζόν και φέτος ενισχύουμε τις δυνάμεις μας. Πέρσι μας έδωσε την ευκαιρία να διοργανώσουμε ένα τουρνουά όπου τα έσοδα πήγαν στο Ronald McDonald House Charities, και δείξαμε έτσι στα παιδιά την αξία της συνεισφοράς. Με τη Θάλεια συνεργαζόμαστε εδώ και κάποια χρόνια, ενώ η συνεργασία μας με την Ronald McDonald House Charities θα ενισχυθεί. Η στήριξη των ηλικιών Grassroots είναι σημαντική για τα πρότυπο ανθρώπου και αθλητή που θα έχουν τα παιδιά. Μέσω χορηγιών θα ενισχύσουμε τους μικρούς αθλητές μας σε συγκεκριμένους τομείς έτσι ώστε να φτάσουν στους στόχους τους".

Ο Κωνσταντίνος Γεωργιάδης εκ μέρους του ΑΠΟΕΛ ανέφερε: "Ευχαριστούμε την McDonald’s για την πρόσκληση. Συνεργαζόμαστε ήδη με τη Θάλεια και τώρα με το πρόγραμμα των Mc Donalds, έχουμε στόχο να βοηθήσουμε τα παιδιά να διαμορφώσουν το χαρακτήρα που χρειάζεται για την κοινωνία. Κάθε πρωτοβουλία και στήριξη είναι σημαντική για τους στόχους που θέτουμε ως ακαδημίες”.

 
Ανδρέας Ροκόπος