Προχώρησαν νικηφόρα οι πρωτοπόροι (Νέοι Γ' Κατηγορίας)

Προχώρησαν νικηφόρα οι πρωτοπόροι (Νέοι Γ' Κατηγορίας)

Η ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Γ' Κατηγορίας, νίκησε με ανατροπή εκτός έδρας με 2-1 τον Κούρη Ερήμης και οδηγεί σταθερά την κούρσα.

Ο Κούρης άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό με τον Φαν Νεκ και η ΑΠΕΑ που έχασε και πέναλτι, έφτασε στην ανατροπή από τέρματα που πέτυχαν οι Τζέιμς (81') και Βασιλείου (87').

Με στενές νίκες προχώρησαν και οι ομάδες που ακολουθούν και διατήρησαν τις θέσεις τους.

Η Αναγέννηση Δερύνειας από γκολ του Παύλου Ζάνη στο 44ο λεπτό επικράτησε με 1-0 της ΕΝΑΔ και ο ΠΟ Αχυρώνας Ονήσιλος με το ίδιο σκορ νίκησε τον Εθνικό Λατσιών. Το γκολ που καθόρισε το αποτέλεσμα σημείωσε στο 35ο λεπτό ο Ανδρέας Σάββα.

Η πρώτη εξάδα της βαθμολογίας: ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου 33 βαθμούς (13 αγώνες), Αναγέννηση Δερύνειας 32, ΠΟ Αχυρώνας Ονήσιλος 32, ΕΝΑΔ 28 (13 αγώνες), Χαλκάνορας 28, Κούρης Ερήμης 26 βαθμούς (13 αγώνες).

Το φετινό Πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί στις 17 αγωνιστικές και στη συνέχεια οι 18 ομάδες, ανάλογα με τη βαθμολογική τους θέση, θα χωριστούν σε δύο ομίλους των εννέα ομάδων και θα αγωνιστούν σε άλλο ένα γύρο (μονοί αγώνες).

Οι πρώτες εννέα ομάδες της κατάταξης της πρώτης φάσης θα αποτελέσουν τον πρώτο όμιλο και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 10-18 το δεύτερο όμιλο. Οι τρεις πρώτες ομάδες από τον πρώτο όμιλο της δεύτερης φάσης, θα εξασφαλίσουν άνοδο στο Πρωτάθλημα Νέων Κ-19 Β' Κατηγορίας.

Από την ΚΟΠ