Η Γεωργία είναι 23 χρονών, προπονήτρια στο ΑΠΟΕΛ και μας μιλά για μια μεγάλη εμπειρία που έζησε...

Close
Η Γεωργία είναι 23 χρονών, προπονήτρια στο ΑΠΟΕΛ και μας μιλά για μια μεγάλη εμπειρία που έζησε...

Από μόνο του το γεγονός ότι μια νεαρή κοπέλα στην Κύπρο επέλεξε να ακολουθήσει επαγγελματικά την προπονητική, είναι ενδιαφέρον, σαφώς ασυνήθιστο και σίγουρα το έχει ανάγκη το Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Η Γεωργία Χριστοφόρου είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο και να κάνει αυτό που αγαπάει. Ο στόχος της, όπως μας τον μετέφερε στην κουβέντα που κάναμε μαζί της, είναι μια μέρα να προπονήσει ομάδα πρώτης κατηγορίας. "Ο καθένας από εμάς επιδιώκει να φτάσει στη δικιά του Ιθάκη παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια με τα οποία μπορεί να έρθει αντιμέτωπος", μας είπε.

-Πώς προέκυψε αυτή η αγάπη σου για το ποδόσφαιρο από μικρή ηλικία; 

"Από μικρή μεγάλωσα στο χώρο του γηπέδου, πήγαινα μαζί με τον πατέρα μου και τα αδέλφια μου και παρακολουθούσαμε αγώνες. Συνεχώς μέσα στο σπίτι η τηλεόραση μετέδιδε μόνο ποδοσφαιρικούς αγώνες. Μετά από αυτή τη συχνή επαφή με το χώρο και μέσα από τις προπονήσεις μου (έπαιξα για λίγο ποδόσφαιρο) κατάλαβα πως ήθελα να ασχοληθώ και να εμπλακώ σε αυτό το άθλημα. Όσο περνούσε ο καιρός, το σεβόμουν περισσότερο μέχρι που μου είχε γίνει καθημερινή συνήθεια! Όσο πιο πολύ δενόμουν, τόσο πιο πολύ με γέμιζε και συνεχώς ήθελα να ανακαλύπτω νέες εμπειρίες και να εκμεταλλεύομαι τις ευκαιρίες που μου παρουσιάζονταν".

Γεωργία Χριστοφόρου

Το γεγονός ότι είναι μια γυναίκα μέσα σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, είναι για την Γεωργία ένας επιπλέον λόγος να προσπαθεί να γίνεται καλύτερη... "Το βλέπω ως κίνητρο το οποίο μέρα με τη μέρα με δυναμώνει τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά, με αποτέλεσμα να γίνομαι καλύτερη από τον χθεσινό μου εαυτό. Να μην τα παρατώ, αλλά αντιθέτως να αγωνίζομαι μέχρι να πετύχω το μέγιστο σημείο των δυνατοτήτων μου. Ποτέ μου μέσα σε αυτά τα λίγα χρόνια που έχω ενταχθεί στο χώρο της προπονητικής δεν είδα ανταγωνιστικά κάποιον συνάδελφο, είτε αυτός είναι άνδρας ή γυναίκα. Από τον κάθε άνθρωπο έχουμε να μάθουμε κάτι. Μόνο έτσι θα πετύχουμε και ως άνθρωποι, αλλά και ως προπονητές".

ΠΑΙΞΕ ΣΤΗΝ PARIMATCH ΜΕ CASHOUT, €5 BONUS ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ, 100% BONUS ΕΓΓΡΑΦΗΣ, CASHBACK, 100% ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ LIVE, ΔΩΡΑ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!

Αυτό το διάστημα η Γεωργία είναι μέλος του προπονητικού επιτελείου του ΑΠΟΕΛ στις ηλικίες Κ12 και Κ6. Προπονεί μικρά κορίτσια και αγόρια και το πτυχίο Ψυχολογίας που έχει, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο σε αυτή τη δουλειά.

-Πώς σε βοηθά το πτυχίο σου στην δουλειά σου με τα μικρά παιδιά των ακαδημιών;

"Μέχρι σήμερα, μέσα από την προπονητική, μόνο θετικές αναμνήσεις έχω αποκτήσει. Με όλα αυτά τα μικρά χαρούμενα προσωπάκια με τα αληθινά τους χαμόγελα και τα εκφραστικά τους μάτια, πώς μπορείς να μη γίνεσαι κάθε μέρα όλο και πιο χαρούμενος; Καθημερινά έρχομαι αντιμέτωπη με διαφορετικές προσωπικότητες και συμπεριφορές, επειδή το κάθε παιδί είναι ένας ξεχωριστός χαρακτήρας και άνθρωπος… κι εγώ χρησιμοποιώ τις γνώσεις που απέκτησα από το πτυχίο Ψυχολογίας ως εγχειρίδιό μου για τους βοηθώ να αναπτυχθούν τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά".

Γεωργία Χριστοφότου

Πρόσφατα βρέθηκε στο Μονακό, στις εγκαταστάσεις της AS Monaco, πρόεδρος της οποίας είναι ο Ρώσος επιχειρηματίας και επενδυτής, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, προκειμένου να δει από κοντά τις υποδομές και τις προπονητικές μεθόδους της φημισμένης ακαδημίας των Μονεγάσκων.

-Πώς προέκυψε αυτή η ευκαιρία να πας στις εγκαταστάσεις της Μονακό και τι κρατάς από όσα είδες εκεί;

"Με είχε προσκαλέσει η ακαδημία, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που υλοποιεί για την ενίσχυση νεαρών αθλητών και ειδικότερα, την ενδυνάμωση των γυναικών στο χώρο του ποδοσφαίρου. Αυτά που κρατώ από την μοναδική μου εμπειρία στις εγκαταστάσεις της Μονακό είναι οι θετικές εμπειρίες που είχα αυτές τις δυο εβδομάδες. Οι ευκαιρίες που μου δόθηκαν να παρακολουθήσω τις προπονήσεις, τα φιλικά παιχνίδια και φυσικά και το πρώτο παιχνίδι της σεζόν της πρώτης ομάδας απέναντι στη Olympique Lyonnais. Ακόμη, όλο το προσωπικό που με υποδέχτηκε και όλοι ήταν θετικοί να με εντάξουν στην ομάδα τους". 

Γεωργία Χριστοφόρου

Αποφασισμένη να κάνει καριέρα στον χώρο, η Γεωργία έχει ξεκάθαρο στόχο. "Σίγουρα ο καθένας από εμάς θέλει και επιδιώκει να φτάσει στη δικιά του Ιθάκη παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια με τα οποία μπορεί να έρθει αντιμέτωπος. Ο δικός μου στόχος είναι να προπονήσω ομάδα πρώτης κατηγορίας", μας απάντησε όταν την ρωτήσαμε για το που στοχεύει για την προπονητική της καριέρα.

Κλείσαμε την συνέντευξη ζητώντας απ' την Γεωργία να μοιραστεί μαζί μας το όνειρό της ειδικότερα για το γυναικείο αλλά και γενικότερα για το ποδόσφαιρο στην Κύπρο...

"Το όνειρο μου για το γυναικείο ποδόσφαιρο, αλλά και γενικότερα για το ποδόσφαιρο, είναι να συνεχιστεί αυτό το άθλημα και στις επόμενες γενιές. Να ενταχθούν περισσότερα μικρά κορίτσια στις ακαδημίες και να το αγαπήσουν! Και να πιστέψουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν!".

 

Νικόλας Γωγάκης

Γεωργία Χριστοφόρου