Ο 24χρονος κόουτς των μικρών "γαλαζοκιτρίνων" (Συνέντευξη)

Close
Ο 24χρονος κόουτς των μικρών "γαλαζοκιτρίνων" (Συνέντευξη)

Ο Άριστος Πιτταράς προπονητής του ΑΠΟΕΛ στα grassroots των ηλικίων Κ9 και Κ10 παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας. Ο 24χρονος ο οποίος βρίσκεται στο χώρο τα τελευταία τρία χρόνια, ρωτήθηκε για τη δουλειά του και για την εμπειρία να προπονεί τους μικρούς ΑΠΟΕΛίστες.

Διαβάστε την συνέντευξη:

Ποια η ιδιαιτερότητα να προπονείς μικρά παιδιά;

Είναι ότι πιο όμορφο να ασχολείσαι με μικρά παιδιά και εγώ προσωπικά απολαμβάνω αυτό που κάνω. 

Ποιες οι προτεραιότητες όταν προπονείς μικρά παιδιά;

Πρώτα από όλα να βλέπεις τα παιδιά να το ευχαριστιούνται, να το διασκεδάζουν και μετά να βελτιώνονται οι ίδιοι ατομικά.

Πρέπει να απασχολεί τα παιδιά το αποτέλεσμα ή μόνο η προσπάθεια;

Το αποτέλεσμα δεν πρέπει να τους απασχολεί με τίποτα, εμείς οι ίδιοι οι προπονητές πρέπει να περάσουμε αυτό το μήνυμα στα παιδιά, ότι πρώτα πρέπει να το απολαμβάνουν, να το διασκεδάζουν και παιχνίδι με παιχνίδι να βελτιώνονται οι ίδιοι ατομικά.

Πάρε €5 Δωρεάν Στοίχημα Χωρίς Κατάθεση από Parimatch

Πόσο επηρεάζει η παρουσία των γονιών στα γήπεδα όταν παίζουν τα παιδιά τους;

Αυτό εξαρτάται από κάθε γονιό πως αντιμετωπίζει το παιδί του αλλά και πως το κρίνει. Η συμβουλή που θέλω να δώσω σε όλους τους γονείς είναι να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους για την όποια προσπάθεια κάνουν στο τέλος κάθε αγώνα και προπόνησης. 

Φαίνεται από αυτή την ηλικία αν κάποιο παιδί έχει σπουδαίο ταλέντο; 

Ένα παιδί που ξεχωρίζει στις μικρές ηλικίες φαίνεται αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Η εξέλιξη των παιδιών γίνεται σε μικρό χρονικό διάστημα και για να έχει συνεχείς βελτίωση πρέπει να δουλεύει και ο ίδιος για τον εαυτό του κυρίως σε ποιο μεγάλες ηλικίες και αναπτυξιακό επίπεδο. 

Ποια στοιχεία κάνουν ένα παιδί να ξεχωρίζει;

Το πάθος του για το ποδόσφαιρο, το ότι ανυπομονεί να πάει προπόνηση, δεν θέλει να χάνει προπονήσεις και ματς. Το να ακούει τον προπονητή του και προσπαθεί να κάνει αυτά που του λέει και δίνει πάντα τον καλύτερο του εαυτό.

f

δ