Πανέτοιμοι να υποδεχτούν τα παιδιά στην GPS / Valencia

Close
Πανέτοιμοι να υποδεχτούν τα παιδιά στην GPS / Valencia

Μετά από δυόμιση μήνες μακριά από το γήπεδο, τα παιδιά της επίσημης ακαδημίας των «νυχτερίδων» στην Κύπρο επιστρέφουν στη δράση

Το νέο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας, στο οποίο δίνεται η δυνατότητα ανάμεσα σε άλλα, στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες να επανέλθουν στη δράση από τις 25 Μαΐου, δίνει την ευκαιρία και στα παιδιά της ακαδημίας GPS / Valencia Cyprus να γυρίσουν στις προπονήσεις, με τη Δευτέρα 1η Ιουνίου να αποτελεί την ημέρα κατά την οποία προγραμματίζεται η επιστροφή στο γήπεδο!

Αν και όλοι στην ακαδημία είναι πανέτοιμοι ακόμη και σήμερα να υποδεχτούν τα παιδιά, μία ασάφεια στο διάταγμα του Υπουργείου, σχετικά με το τι συνιστούσε «εγκατάσταση», υποχρέωσε τους υπεύθυνους να ξεκαθαρίσουν πρώτα το σκηνικό, πριν επιτρέψουν στα παιδιά να επανέλθουν, αφού πρώτο μέλημα όλων είναι η προστασία και υγεία των αθλητών. Μετά από διευκρίνηση, και αφού ξεκαθαρίστηκε ότι οι εγκαταστάσεις της ακαδημίας στο αθλητικό κέντρο «Κώστας Παπαέλληνας» επιτρέπουν την ασφαλή και κανονική λειτουργία της ακαδημίας, ορίστηκε η Δευτέρα 1η Ιουνίου ως η ημέρα επιστροφής!

Ο διευθυντής της GPS / Valencia Cyprus κ. Χαράλαμπος Σπύρου δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε ξανά τα παιδιά μας, ακολουθώντας όλες τις οδηγίες ασφάλειας και προστασίας της υγείας. Πρώτο μας μέλημα είναι τα παιδιά και είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι γονείς πως τα παιδιά τους κινδυνεύουν πολύ λιγότερα όταν παίζουν ελεγχόμενα ποδόσφαιρο, με πιστή τήρηση των οδηγιών κοινωνικής αποστασιοποίησης και με τον προπονητή να επιβλέπει συνεχώς τις μικρές ομάδες, παρά οπουδήποτε αλλού μπορεί να βρίσκονται τα παιδιά τους, είτε αυτό είναι στη γειτονιά, στο πάρκο ή ακόμη και στο σχολείο».

Την περίοδο της καραντίνας, στην επίσημη ακαδημία της ισπανικής ομάδας στην Κύπρο, η οποία εδρεύει στο αθλητικό κέντρο «Κώστας Παπαέλληνας» στο Στρόβολο, είχαν φροντίσει να ετοιμαστούν πλήρως για την επάνοδο στη δράση, έχοντας ως πρώτο μέλημα την ασφάλεια όλων όσων απασχολούνται στην ακαδημία. Η επικοινωνία και η ενημέρωση των προπονητών με τη διοίκηση ήταν συνεχής και καθημερινή, και οι κόουτς είναι πλέον απόλυτα καταρτισμένοι σε σχέση με τα πρωτόκολλα υγείας και έτοιμοι να υποδεχτούν με ασφάλεια τα παιδιά στο γήπεδο.

Όσον αφορά τα παιδιά, την περίοδο της καραντίνας υπήρχε συνεχής επικοινωνία με τους γονείς από πλευράς ακαδημίας, στέλνοντάς τους σημαντικές πληροφορίες που είχαν σχέση με τη διατροφή και την ψυχολογία. Επιπλέον, διεξάγονταν και εβδομαδιαίες συναντήσεις των προπονητών με τα παιδιά μέσω τηλεδιάσκεψης, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους νεαρούς να μιλήσουν με τους φίλους τους, την περίοδο του εγκλεισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι γονείς και ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλ. 7000 8815 ή να στείλουν email στο [email protected]