ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ανακοίνωση για ποδηλάτες

Close
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ανακοίνωση για ποδηλάτες

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας καλεί τους ποδηλάτες να μείνουν στο σπίτι τους μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση ή αλλάξουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού.

Αγαπητοί συμποδηλάτες,

Παρά το γεγονός ότι το νέο Διάταγμα του Υπουργού Υγείας με περιοριστικά μέτρα, ημερομηνίας 24 Μαρτίου 2020, έτσι όπως είναι συντεταγμένο, δεν φαίνεται να επιτρέπει την άσκηση μεσω της ποδηλασίας, ως μέχρι σήμερα τουλάχιστον την αντιλαμβανόμασταν, εκτός και εάν είναι για σύντομη χρονική περίοδο και μόνο σε γειτνιαζουσες στην κατοικία μας περιοχές, εντούτοις οφείλουμε όλοι για το κοινό καλό και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας άμεσα και απόλυτα να τηρούμε το εν λόγω Διάταγμα του Υπουργού Υγείας.

Δυστυχώς, η Ομοσπονδία έχει λάβει πληροφορίες ότι σήμερα μικρός - ευτυχώς- αριθμός ποδηλατών έχουν πάει ποδηλασία και μάλιστα διανύοντας αποστάσεις δεκάδων χιλιομέτρων.

Κατανοώντας απόλυτα το πόσο δύσκολο είναι σε όλους μας να στερούμαστε το άθλημα και την άσκηση μας αυτές τις μέρες, καλούμε όλους τους ποδηλάτες αλλά και το ευρύτερο κοινό να μείνουν στα σπίτια τους και προς ευλαβική τήρηση των προνοιών του Διατάγματος του Υπουργού Υγείας.

Όλοι μας θέλουμε να πάμε ποδηλασία αλλά οφείλουμε ο κάθε ένας από εμάς, με υπευθυνότητα και για το κοινό καλό να τηρήσουμε τους νόμους του κράτους χωρίς εξαιρέσεις.

Οφείλουμε όλοι μας να κάνουμε θυσίες για τη δημόσια υγεία και τους συνανθρώπους μας και για να μην βρεθούμε στη θέση να προκαλέσουμε άθελά μας επιβάρυνση του συστήματος υγείας της χώρας μας.

Η Ομοσπονδία θα προβαίνει - όπως έχει ήδη προβεί απόψε - σε καταγγελίες στις Αρχές στις περιπτώσεις όπου λαμβάνει πληροφορίες για ποδηλάτες οι οποίοι κατ' ισχυρισμό παραβιάζουν το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας με την απαίτηση οι Αρχές να προβαίνουν σε πλήρη διερεύνηση της κάθε περίπτωσης.

Παρακαλούμε όλους τους υπεύθυνους ποδηλάτες να μείνουν στο σπίτι τους μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση ή αλλάξουν τα περιοριστικά μέτρα.

Εκ του ΔΣ