Μικρές επιχειρήσεις, μεγάλες νίκες!

Close
Μικρές επιχειρήσεις, μεγάλες νίκες!

Ήταν μια πραγματική μάχη Δαυίδ εναντίον Γολιάθ. Θα περίμενε κανείς ότι οι πρωτόγνωρες δυσκολίες και οι αντιξοότητες που έφερε η πανδημία θα έπλητταν ανεπανόρθωτα την μικρή επιχειρηματικότητα, τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. 

Κι όμως! Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις ανέτρεψαν ευχάριστα τα προγνωστικά επιδεικνύοντας γρήγορα αντανακλαστικά, μεγάλη προσαρμοστικότητα, γερά στομάχια και απίστευτη αντοχή.   

Πολλά είναι τα παραδείγματα ακόμα και πολύ μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων που μέσα σε ελάχιστο χρόνο κατάφεραν να κάνουν την υπέρβαση και συνεχίσουν την λειτουργία τους αξιοποιώντας ότι καλύτερο μπορούσε να προσφέρει η τεχνολογία για τηλεργασία, εξυπηρέτηση πελατών, παροχή υπηρεσιών, ηλεκτρονικό εμπόριο κ.λπ.

Τους αξίζουν διπλά συγχαρητήρια για την καινοτομία και την αποφασιστικότητα που επέδειξαν, προσαρμόζοντας τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούνται ώστε να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πελάτες τους. Πόσο μάλλον όταν αυτή μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και στον κόσμο του ηλεκτρονικού επιχειρείν υπό κανονικές συνθήκες είναι δύσκολο και χρονοβόρο project σε σχέση με τις μεγαλύτερες και πιο προηγμένες τεχνολογικά επιχειρήσεις και ομίλους.

Τους αξίζει επίσης η πλήρης στήριξη από την Πολιτεία προκειμένου καταρχήν να περάσουν τον σκόπελο της ανάκαμψης που δημιουργούν οι οικονομικές επιπτώσεις της συγκυρίας. Επόμενος στόχος η βιώσιμη πορεία προς το αύριο η οποία περνάει και μέσα από την ψηφιοποίηση. 
Σε μια εποχή λοιπόν που το διαδίκτυο αποτελεί βασικό μέσο πώλησης, επικοινωνίας και συναλλαγών, η αξιόπιστη πρόσβαση σε προσιτή τιμή είναι ζωτικής σημασίας. 

Στην καλή προετοιμασία των μικρών ομάδων για να φτάσουν ψηλά, η Primetel έκανε μια κίνηση-κλειδί με το σχέδιο Small Business Support που επιδοτεί τις μικρές πολύ μικρές επιχειρήσεις, προσφέροντας 50% έκπτωση στα πακέτα ίντερνετ για όλο το 2021. Από την έκπτωση μπορούν να επωφεληθούν όλες τις επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 10 υπαλλήλους, ανεξάρτητα από το είδος της δραστηριότητάς τους.  

Το σχέδιο της Primetel δίνει μια ανάσα στον μικρομεσαίο επιχειρηματία και επαγγελματία και εφαρμόζει στην πράξη το μήνυμα της εταιρείας “Στηρίζουμε μικρές επιχειρήσεις. Στηρίζουμε μεγάλα όνειρα”. 

Όπως δηλώνει ο κ. Θεοδόσης Θεοδοσίου, Chief Commercial Officer της εταιρείας: “Στην Primetel είμαστε σταθερά στο πλευρό των μικρών επιχειρήσεων στον τόπο μας. Το αποδεικνύουμε με τις τιμές και τις υπηρεσίες μας. Σήμερα, αναγνωρίζοντας την τεράστια συμβολή τους και αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας, καταθέτουμε το σχέδιο Small Business Support. Θέλουμε να τις βοηθήσουμε στον αγώνα για επιβίωση στη νέα πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν και να τις στηρίξουμε ώστε να αποκτήσουν βιώσιμη πορεία για το αύριο”.

Η δύσκολη αυτή περίοδος εκτός από σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις επέφερε και σημαντικές αλλαγές στον επιχειρηματικό χάρτη  φέρνοντας στην επιφάνεια δυναμικές που ελπίζουμε ότι θα χαρακτηρίζουν εφεξής τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες του τόπου μας.

Αν κάναμε μια σύνοψη θα λέγαμε ότι τελικά οι μικρές και οι πολύ μικρές έκαναν την μεγάλη έκπληξη και εξελίχθηκαν στο μεγάλο φαβορί αυτού του άνισου αγώνα. 

235352532