Οδηγός Σπουδών: Σπούδασε Τεχνικός Υπολογιστών και Δικτύων στο American College

Close
Οδηγός Σπουδών: Σπούδασε Τεχνικός Υπολογιστών και Δικτύων στο American College

Με τις προοπτικές εργοδότησης να είναι ιδιαίτερα θετικές, ο Τεχνικός Υπολογιστών και Δικτύων είναι σίγουρα ένα από τα επαγγέλματα με μέλλον. Η ασφάλεια στα πληροφορικά δίκτυα είναι τομέας με όλο και μεγαλύτερη ζήτηση καθώς η τεχνολογία γίνεται -καθώς περνάνε τα χρόνια- αναπόσπαστο κομμάτι σχεδόν σε κάθε επάγγελμα.

Ο Τεχνικός Υπολογιστών και Δικτύων είναι ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας, υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την συντήρηση των δικτύων υπολογιστών, του υλικού (computer hardware) και του λογισμικού (software) μιας εταιρίας.

Επομένως, μπορεί να απασχοληθεί ως υπάλληλος σε οποιαδήποτε εταιρεία διαθέτει μηχανογράφηση ή σε οποιονδήποτε οργανισμό του Δημοσίου, σε τράπεζες ή ως ελεύθερος επαγγελματίας, δημιουργώντας τη δική τους επιχείρηση.

Τα καθήκοντα του περιλαμβάνουν την κατασκευή, υποστήριξη, λειτουργία και συντήρηση δικτύων μετάδοσης δεδομένων, την παροχή Τεχνικών Μελετών και Προσφορών, και την παροχή Λύσεων Προστασίας Δεδομένων (Backup / Restore).

ςεγςεγ
  
Όπως έχουμε αναφέρει, είναι ένας τομέας με αρκετά καλή προοπτική και στην Κύπρο. Τα στοιχεία και οι προβλέψεις της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού το επιβεβαιώνουν:

ασσαγ

Πρόκειται, πάντως, για εργασία δύσκολη και πολύπλοκη, με αρκετό άγχος και ευθύνες. Ο Τεχνικός Δικτύων Η/Υ εργάζεται σε γραφεία και απαιτείται να είναι για πολλές συνεχόμενες ώρες μπροστά στους Η/Υ, κάτι που συχνά προκαλεί σωματική και πνευματική κούραση. Το ωράριο απασχόλησης εξαρτάται από τον φορέα απασχόλησης και τον όγκο εργασίας. Εξάλλου, όταν παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα στην ασφάλεια ενός δικτύου, το ωράριο εργασίας παρατείνεται ανάλογα με το μέγεθος και το είδος του προβλήματος.


 Γιατί να επιλέξεις το American College

•    Αξιολογημένο πρόγραμμα σπουδών
  
•    Δυνατότητα ετήσιας φοιτητικής χορηγίας μέχρι €3420
 
•    Προσιτά δίδακτρα με ευκολίες πληρωμής

•    Ξεκάθαρη χρέωση από την αρχή

•    Προετοιμασία για εξετάσεις CCNA, MCSA και CEH
 
•    Προσοντούχοι καθηγητές με πολύχρονη εργασιακή πείρα
  
•    Δωρεάν επαγγελματικά σεμινάρια και διαλέξεις
 
•    Δυνατότητα Πρακτικής άσκησης 

•    Ενεργό γραφείο καριέρας με υποστήριξη και για τους απόφοιτους 

•    Ελληνική Γλώσσα Διδασκαλίας
 
•    Βραδινά μαθήματα (18.30 - 20.00)
 
Τι είναι το CCNA

Είναι επαγγελματική πιστοποίηση από τη Cisco Systems, τη μεγαλύτερη πάροχο εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών στον κόσμο. Καλύπτει ένα μεγάλο εύρος γνώσεων, το οποίο περιλαμβάνει πρωτόκολλα, προγραμματισμό συσκευών τηλεπικοινωνίας, ασφάλεια δικτύου και εξ αποστάσεως συνδεσιμότητα. Το CCNA ανανεώνεται περιοδικά και δίνει τη δυνατότητα να αναβαθμιστεί σε CCNP.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου την ιστοσελίδα www.ac.ac.cy ή επικοινώνησε στο 22368013.