Το Parimatch Foundation βρίσκεται δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, υποστηρίζοντας οργανισμούς όπως οι Εθελοντές Γιατροί και η ActionAid. Η Parimatch υπό την αιγίδα αυτή συμμετέχει σε προγράμματα αναδοχής δέκα παιδιών στην Αφρική, πέντε παιδιά από την Ρουάντα και την Τανζανία σε συνεργασία με την φιλανθρωπική οργάνωση ActionAid και πέντε παιδιά από την Ζιμπάμπουε σε συνεργασία με τον μη κυβερνητικό, ανθρωπιστικό οργανισμό Εθελοντές Γιατροί Κύπρου.
Η φιλανθρωπική οργάνωση Εθελοντές Γιατροί διατηρεί δύο προγράμματα Υιοθεσιών εκ του Μακρόθεν, στην Κένυα και στην Ζιμπάμπουε. Τα προγράμματα επικεντρώνονται στην προσφορά προδημοτικής και δημοτικής εκπαίδευσης, σίτισης, ένδυσης και υπόδησης σε παιδιά τα οποία διαφορετικά δεν θα είχαν πρόσβαση σε οργανωμένη βασική εκπαίδευση. Τα προγράμματα χρηματοδοτούνται από χορηγούς, όπως το Parimatch Foundation, οι οποίοι γίνονται ανάδοχοι παιδιών προσφέροντας 20 ευρώ το μήνα, ποσό το οποίο καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών για φαγητό, καθαρό νερό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εκπαίδευση.
Το 2016, αποστολή της Οργάνωσης διενήργησε βασική συντήρηση στα σχολικά κτίρια του δημοτικού του Αγίου Κλήμεντος και κάλυψε το κόστος σύνδεσης του σχολείου με το αποχετευτικό σύστημα του Ναιρόμπι, βασική προϋπόθεση για την συνέχεια λειτουργίας του σχολείου. Την επόμενη χρονιά, αποστολή της Οργάνωσης στην οποία συμμετείχαν εθελοντές από την Κύπρο συνέχισε τις εργασίες συντήρησης εμπλέκοντας όμως και τους μαθητές του σχολείου ώστε να μεταδοθεί η έγνοια για την φροντίδα και η ευθύνη για να νοιάζονται για ότι προσφέρεται προς χρήση για το κοινό όφελος. Ακόμη, με αγορά υπηρεσιών από τοπικό εργολάβο, η Οργάνωση αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις του σχολείου με καινούργια δάπεδα στις τάξεις και διαδρόμους στην αυλή.
