18η αγωνιστική - 18 επίμαχες στο "μικροσκόπιο" του Η.Τσίκινη

Close
18η αγωνιστική - 18 επίμαχες στο "μικροσκόπιο" του Η.Τσίκινη

Ο Ηρακλής Τσίκινης ανέλυσε το βράδυ της Δευτέρας στο Super Monday τις επίμαχες της 18ης αγωνιστικής.

ΦΑΣΗ 1/ Γκολ ΑΕΛ, υπάρχει οφσάιντ; "Πάρα πολύ δύσκολη φάση όμως βλέπουμε ότι καλύπτεται από το δεξί πόδι του τελευταίου αμυντικού. Σωστά μέτρησε το γκολ".

ΦΑΣΗ 2/ 93:00 Ζήτησε χέρι-πέναλτι ο Εθνικός: "Το χέρι είναι κολλημένο, το έχει μαζέψει. Χτυπά στο χέρι η μπάλα αλλά δεν είναι σε προέκταση, σωστά δεν δόθηκε κάτι".

ΦΑΣΗ 3/ 16:30 Πρώτη κίτρινη στον Κοβάσεβιτς: "Ο αμυντικός βάζει απρόσεκτα το πόδι, στο πόδι του αντιπάλου. Τον βρίσκει χαμηλά κάτω, σωστή η κίτρινη, ριψοκίνδυνο παίξιμο".

ΦΑΣΗ 4/ 25:50 Πτώση Ζάιρο, ζητά πέναλτι η Πάφος: "Δύσκολη φάση, την είδα πολλές φορές. Με το αριστερό χέρι υπάρχει ένα κράτημα αλλά δεν πέφτει ο επιθετικός σε εκείνο το σημείο, συνεχίζει και μετά πέφτει και δεν δικαιολογείται παράβαση. Είναι ένα στιγμιαίο κράτημα".

ΦΑΣΗ 5/ 26:30 Οφσάιντ η Πάφος; "Είναι λίγο πιο μπροστά, ο βοηθός σωστά το έδωσε. Μας βοηθάνε οι γραμμές στο χορτάρι".

ΦΑΣΗ 6/ 31:40 Πτώση Ίλιεφ στην περιοχή: "Δεν υπάρχει κάτι, είναι ένα μαρκάρισμα ψηλά με το χέρι που δεν δικαιολογεί την πτώση του παίκτη".

ΦΑΣΗ 7/ 35:35 2η κίτρινη-αποβολή Κοβάσεβιτς: "Έπαιξε λίγο απρόσεκτα για 2η φορά. Πάλι με την τάπα πήγε στο πόδι παρόλο που προσπάθησε για τη μπάλα. Ένας άλλος διαιτητής ίσως να το σκεφτόταν για 2η κίτρινη αλλά με βάση τον κανονισμό δεν είναι λάθος. Δεν θα μπορούσε να δοθεί απευθείας κόκκινη γιατί είναι ένα πάτημα χαμηλά που δεν είναι επικίνδυνο για τραυματισμό".

ΦΑΣΗ 8/ 50:40 Πτώση Ζάιρο στην περιοχή: "Υπάρχει παράβαση χαμηλά με το αριστερό πόδι, ο αμυντικός βρίσκει τον επιθετικό, δεν βρίσκει τη μπάλα. Υπάρχει πέναλτι. Ξεκάθαρη παράβαση, βρίσκει το πόδι και όχι τη μπάλα".

ΦΑΣΗ 9/ 87:40 Δυνατό Φάουλ Ζάιρο-κίτρινη και σχόλιο για το τι ακολούθησε: "Ο διαιτητής δεν πρέπει να μπαίνει μέσα στην φασαρία, πρέπει να μένει έξω για να παρακολουθεί τι έγινε. Πρέπει να τρέχει να σταματήσει τη σύρραξη αλλά αν δεν προλάβει να σταματήσει τη σύρραξη, πρέπει να μένει έξω για να παρακολουθεί τι γίνεται. Τι πειθαρχικό έλεγχο να ασκήσει αν δεν είδε τι έγινε; Για την φάση είναι ξεκάθαρα κίτρινη, θα μιλούσαμε και για κόκκινη αν το σήκωνε ψηλά το πόδι".

ΦΑΣΗ 10/ 24.50 Ζητάει πέναλτι ο Άρης: "Δεν υπάρχει παράβαση, ο επιθετικός αφήνει τη μπάλα και έχει στο μυαλό του να κερδίσει κάτι. Είναι ένα μαρκάρισμα που γίνονται πολλά στο παιχνίδι, δεν δικαιολογεί την πτώση του επιθετικού".

ΦΑΣΗ 11/ 26:10 Φάουλ σε Πακέ (δεν σφυρίζεται), κάρτα; "Λάθος από τον διαιτητή, έπρεπε να δοθεί φάουλ, γίνεται μάλιστα διπλό μαρκάρισμα. Δεν είναι κίτρινη γιατί δεν πάει βίαια, δεν πάει με σκοπό ο αμυνόμενος ούτε με πρόθεση. Είναι μια σύγκρουση όπου έπρεπε να δοθεί φάουλ".

ΦΑΣΗ 12/ 47:25 Ζητάει πέναλτι το ΑΠΟΕΛ: "Το δεξί πόδι τον έχει βρει χαμηλά, υπάρχει παράβαση και κακώς δεν δόθηκε. Υπάρχουν δυο στιγμιαίες παραβάσεις χαμηλά στο πόδι".

ΦΑΣΗ 13/ 69:00 Ζητάει πέναλτι το ΑΠΟΕΛ: "Δεν υπάρχει τίποτα, ο επιθετικός περισσότερο θέλει να βρει τη μπάλα και δεν την βρίσκει. Δεν υπάρχει παράβαση".

ΦΑΣΗ 14/ 95:00 Ήταν φάουλ πριν το 1-1; "Δεν υπάρχει φάουλ, ο παίκτης του Άρη δεν κάνει κάποια κίνηση. Ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ πηδάει για να αποφύγει τον αντίπαλο και παρασύρθηκε ο διαιτητής".

ΦΑΣΗ 15/ 36:10 Ζητάει πέναλτι η Δόξα για χέρι: "Δεν είναι ξεκάθαρα τα ριπλέι αλλά νομίζω δεν υπάρχει παράβαση. Ίσως να βρήκε στο χέρι η μπάλα αλλά είναι από πολύ κοντινή απόσταση και δεν είναι εκτεταμένο".

ΦΑΣΗ 16/ 92:00 Ζητάει πέναλτι ο Ολυμπιακός: "Ούτε εδώ υπάρχει κάτι. Πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο, καμία παράβαση".

ΦΑΣΗ 17/66:00 Ζήτησε πέναλτι η Ομόνοια: "Εδώ είναι μια επικίνδυνη προβολή όμως δεν τον βρίσκει με το πόδι της προβολής, τον βρίσκει μετά με το σώμα. Μια δύσκολη φάση, δεν είναι ξεκάθαρο αν υπάρχει ή δεν υπάρχει κάτι. Πάω με τον διαιτητή. Αν έδινε πέναλτι θα το συζητούσαμε για πολλή ώρα. Δεν είναι ανύπαρκτη φάση, υπάρχει μια σύγκρουση στην οποία ένας αυστηρός διαιτητής θα μπορούσε να στοιχειοθετήσει κάτι αλλά με την δική μου κρίση δεν υπάρχει κάτι".

ΦΑΣΗ 18/51:35 Οφσάιντ στο γκολ της ΑΕΚ; "Στην πρώτη κεφαλιά δεν υπάρχει κάτι. Στην δεύτερη φάση το θέμα είναι το που βρίσκεται η μπάλα, η οποία είναι μπροστά από τον παίκτη επομένως δεν υπάρχει οφσάιντ".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ Β' ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ

Την εκπομπή οδηγεί με ασφάλεια η BMW, μέλος του Ομίλου Πηλακούτα

ΑΠΟΕΛ