ΑΝΕΛΥΣΕ φάσεις ο Μάζιτς/Πέρασε ή όχι την γραμμή;

ΑΝΕΛΥΣΕ φάσεις ο Μάζιτς/Πέρασε ή όχι την γραμμή;

Σημαντικές πληροφορίες εξασφάλισε το ΚΕΡΚΙΔΑ ΝΕΤ... Στο χθεσινό σεμινάριο διαιτησίας των διαιτητών και βοηθών διαιτητών Α’ κατηγορίας, ο Μίλοραντ Μάζιτς  ανέλυσε στους διαιτητές φάσεις από τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος. 

Από την 4η αγωνιστική, πέραν αυτών που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, ανέλυσε τις  δύο φάσεις από τους αγώνες Νέα Σαλαμίνα – Απόλλων και ΑΕΛ – Δόξα και για το κατά πόσον η μπάλα πέρασε ή όχι την γραμμή τέρματος. Είναι γνωστό πως υπήρξε μεγάλος απόηχος...

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Σέρβος αρχιδιαιτητής, στη φάση του τέρματος της Νέας Σαλαμίνας με τον Απόλλωνα, το VAR δεν είχε ξεκάθαρη ένδειξη ότι η μπάλα δεν πέρασε την γραμμή τέρματος και ως εκ τούτου,  σωστά δεν έκανε παρέμβαση, υιοθετώντας την υπόδειξη του βοηθού διαιτητή.

ΑΠΟΕΛ43

Στη φάση της ΑΕΛ με τη Δόξα, αναφέρθηκε ότι ο αμυντικός της Δόξας σταμάτησε την μπάλα στη γραμμή τέρματος και το VAR σωστά  δεν έκανε παρέμβαση, αφού δεν είχε ξεκάθαρη ένδειξη ότι η μπάλα πέρασε ολόκληρη τη γραμμή τέρματος. 

Επίσης, από την 4η αγωνιστική, έγινε ανάλυση της φάσης του δεύτερου τέρματος της Δόξας εναντίον της ΑΕΛ για  το αν προηγήθηκε επιθετικό φάουλ. Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν στο σεμινάριο, η επαφή του ποδοσφαιριστής της Δόξας με τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, ήταν φυσιολογική και σωστά δεν δόθηκε επιθετικό φάουλ, όπως επίσης σωστά δεν έγινε παρέμβαση από το VAR.

Σύμφωνα με όσα έμαθε το ΚΕΡΚΙΔΑ ΝΕΤ, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ο Μάζιτς επανέλαβε για μία ακόμη φορά πως οι αναλύσεις φάσεων που δημοσιοποιούνται μετά από κάθε αγωνιστική, αφορούν τις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες το VAR έκανε παρέμβαση, σωστά ή λανθασμένα σε σχέση με την αρχική απόφαση του διαιτητή. Τόνισε επίσης πως σκοπός αυτών των αναλύσεων είναι η καλύτερη κατανόηση των κανονισμών και του τρόπου λειτουργίας του VAR από τους φιλάθλους.

ΑΠΟΕΛ43