"Δεν μας εκφράζουν οι θέσεις Πάπουτσου/Πολύ τυχεροί που έχουμε τον Μάζιτς"

"Δεν μας εκφράζουν οι θέσεις Πάπουτσου/Πολύ τυχεροί που έχουμε τον Μάζιτς"

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Σ. Δ. Κ και διεθνής βοηθός διαιτητής Μάριος Δημητριάδης, ήταν καλεσμένος το πρωί στην Digital TV και την εκπομπή "Στην Κερκίδα".

Στην συζήτηση με τον Άρη Κυριάκου αναφέρθηκε στις ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο της διαιτησίας και στην δική του παραίτηση:

"Έχουν ειπωθεί αρκετά τις τελευταίες μέρες γύρω από τις εξελίξεις. Με αφορμή τη δική μου παραίτηση θέλω να αναφέρω πως οι πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις και χειρισμοί της ηγεσίας του ΣΔΚ μας βρίσκουν αντίθετους".

"Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας επιστολή του ΣΔΚ που προσβάλλει άτομα και θεσμούς κατά τη γνώμη μου. Δεν είναι καθόλου τυχαία η πρωτοφανής αντίδραση και μαζική αποχώρηση διαιτητών από τον Σύνδεσμο. Σκοπός των παραιτήσεων δεν είναι να πλήξουμε τον Σύνδεσμο, όπως έντεχνα αναφέρει ο κ.Πάπουτσος. Διαχωρίζουμε την θέση μας. Δεν θα αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς".

"Ο κ.Πάπουτσος και το διοικητικό του συμβούλιο ας κάνει την αυτοκριτική του".

"Υπάρχουν διαφορετικές θέσεις και αντιλήψεις, δεν είναι θέμα χάσματος".

"Ο κ.Πάπουτσος ανέφερε ότι υπάρχει υπόσκαψη του ΔΣ μετά το πέρας των εκλογών το καλοκαίρι. Πραγματικά διερωτώμαι γιατί γίνονται αυτές οι δηλώσεις. Κάτι τέτοιο δεν υφίσταται".

"Περίπου το 1/3 των ενεργών διαιτητών έχει αποχωρήσει. Είναι τεράστιο νούμερο και πρέπει να προβληματίσει".

"Είναι αδιανόητο να δέχεται σφοδρά πυρά ο κ.Μάζιτς για μια προσωπική τοποθέτηση που έκανε για δύσκολο καλοκαίρι λόγω της εκλογικής διαδικασίας. Κάποιοι ακόμα πανηγυρίζουν αλλά δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο".

"Ο κ.Μάζιτς θα αφήσει τεράστια παρακαταθήκη στην Κυπριακή διαιτησία. Με τη στήριξη της Ομοσπονδίας μπήκαν γερές βάσεις για τα επόμενα 10-15 χρόνια. Είναι ένας άνθρωπος καταξιωμένος και άριστος επαγγελματίας, νιώθουμε πολύ τυχεροί που τον έχουμε κοντά μας. Είναι δίπλα μας 24 ώρες το 24ωρο. Μας στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις και η εκπαίδευσή μας είναι σε πολύ ψηλό επίπεδο. Να είσαστε σίγουροι ότι αυτή η δουλειά θα βγει και μέσα στο γήπεδο".

"Δεν με βρίσκει καθόλου αντίθετο η κάθοδος ξένων διαιτητών. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους διαιτητές μας να έρθουν σε επαφή με διαιτητές από πιο προηγμένα πρωταθλήματα. Δεν θεωρώ ότι πλήττεται το κύρος του Κύπριου διαιτητή με την κάθοδο ξένων, όπως είναι η θέση του ΣΔΚ. Δεν είναι μια μόνιμη λύση, είναι μια μεταβατική περίοδος".

"Εμείς πλέον είμαστε ξένο σώμα από τον ΣΔΚ. Θα συσταθεί μια επιτροπή από άτομα που έχει αποχωρήσει από τον ΣΔΚ και θα ζητήσουμε μια συνάντηση με την ΚΟΠ για να δούμε πως κατοχυρώνουμε τα δικαιώματά μας, δεν θα μείνουμε ξεκρέμμαστοι".

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ

Την εκπομπή "Στην Κερκίδα" οδηγεί με ασφάλεια το Nissan Qashqai e-POWER του Ομίλου Πηλακούτα

Κ