Ο Τσίκινης στο kerkida: "Μια συναρπαστική χρονιά/Το Κυπριακό ποδόσφαιρο κάνει βήματα"

Ο Τσίκινης στο kerkida: "Μια συναρπαστική χρονιά/Το Κυπριακό ποδόσφαιρο κάνει βήματα"

Η ποδοσφαιρική σεζόν ολοκληρώθηκε, μαζί και το Super Monday. H εκπομπή της Digital έριξε την Δευτέρα αυλαία για το 2022/23. Με αφορμή την ολοκλήρωση της περιόδου, ο Ηρακλής Τσίκινης παραχώρησε μια σύντομη συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας.

Ο πρώην διεθνής ρεφ και συνεργάτης της Digital TV, παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας:

-Κύριε Τσίκινη πείτε μας δύο λόγια για τη ποδοσφαιρική χρονιά που μας πέρασε...

"Θεωρώ πως ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα και συναρπαστική ποδοσφαιρική χρονιά.  Το πρωτάθλημα κρίθηκε στην προτελευταία αγωνιστική και τα εισιτήρια της Ευρώπης στην τελευταία. Επίσης και οι ομάδες που έπεσαν από τη κατηγορία, κρίθηκε στην τελευταία αγωνιστική. Αυτό για μένα αποδεικνύει ότι το πρωτάθλημα ήταν ανταγωνιστικό και με αμείωτο ενδιαφέρον για τον φίλαθλο".

-Τι ήταν αυτό που σας εντυπωσίασε στο Κυπριακό πρωτάθλημα φέτος;

"Αυτό που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι το Κυπριακό πρωτάθλημα έχει κάνει βήματα προόδου σε πολλούς και διάφορους τομείς. Έχουν δημιουργηθεί καινούργια γήπεδα, έχουν αναβαθμιστεί οι υπηρεσίες διοίκησης των ομάδων, έρχονται πλέον παίκτες ποιότητας στο Κυπριακό πρωτάθλημα. Θεωρώ πως χρειάζονται φυσικά βελτιώσεις σε αρκετούς τομείς ακόμη". 

-Η πολυετής ενασχόληση και εμπειρία σας ως Γενικός Διευθυντής σε αρκετές ομάδες στην Ελλάδα, όπως αυτές των ΟΦΗ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ, και άλλες, είναι ένας τομέας που θα σας ενδιέφερε να ασχολειθείτε και στην Κύπρο;

"Αυτό το κομμάτι είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα. Θα έλεγα πως η ενασχόληση μου ως παράγοντας- Γενικός διευθυντής, σε αρκετές ομάδες στην Ελλάδα, ήταν και είναι προτεραιότητα για μένα, καθώς οι γενικότερες γνώσεις μου και η εμπειρία μου, συμβάλλουν στο να υπάρχει ενδιαφέρον, τόσο από τις ομάδες όσο φυσικά και από εμένα, στο να ασχολούμαι με αυτό το κομμάτι πλέον. Πιστεύω ότι στη Κύπρο υπάρχει το περιβάλλον που θα μπορούσα να απασχοληθώ σε ανάλογη θέση". 

-Έχετε δεχτεί κάποια πρόταση, θα είστε θετικός;

"Ασφαλώς είμαι θετικός σε μια τέτοια πρόταση- πρόκληση, γιατί γνωρίζω το Κυπριακό πρωτάθλημα πολύ καλά και στην οργάνωση και στην ποδοσφαιρική του κουλτούρα. Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις".

-Πως πιστεύετε θα εξελιχθεί το νέο πρωτάθλημα στη Κύπρο;

"Πιστεύω πως θα είναι εξίσου συναρπαστικό, όπως ήταν και τη χρονιά που μας πέρασε. Οι αποστάσεις μεταξύ των ομάδων έχουν μειωθεί. Είδαμε φέτος πχ το παράδειγμα του Άρη. Γνώμη μου λοιπόν είναι πως όλες οι ομάδες, αν εργαστούν μεθοδικά και οργανωτικά, θα βάλουν τις σωστές βάσεις ώστε να πετύχουν τους στόχους τους με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα". 

-Τι πιστεύετε πως χρειάζεται το σύγχρονο ποδόσφαιρο;

"Από την εμπειρία μου και τη διοικητική μου ενασχόληση, θεωρώ πως το σύγχρονο ποδόσφαιρο βασίζεται σε τέσσερα βασικά κριτηρια: 

Α) Οικονομική συνέπεια και Αυτοτέλεια των ομάδων
Β) Διοικητική οργάνωση και εξειδικευμένη στελέχωση
Γ) Τεχνική υποστήριξη και υλικοτεχνικές εγκαταστάσεις (γήπεδα, ακαδημιες) και
Δ) το σημαντικότερο όλων, να εκπέμπεται υγεία στα σωματεία, να υπάρχει ποιότητα και οικογενειακό - φιλικό περιβάλλον σε όλους τους τομείς και φυσικά να υπάρχει η αμέριστη υποστήριξη των φιλάθλων".