Ανάλυση 16 επίμαχων από Ηρακλή Τσίκινη

Close
Ανάλυση 16 επίμαχων από Ηρακλή Τσίκινη

Τώρα η ανάλυση του Ηρακλή Τσίκινη στο Super Monday. 16 επίμαχες φάσεις από την 26η αγωνιστική στο... μικροσκόπιο του μόνιμου συνεργάτη της εκπομπής μας.

ΦΑΣΗ 1/ (9:20) Φάουλ σε τερματοφύλακα Καρμιώτισσας, κάρτα; "Ο επιθετικός δε βλέπει τον τερματοφύλακα που βγήκε. Υπάρχει φάουλ και έπρεπε να δοθεί κίτρινη γιατί δεν είναι εσκεμμένο".

ΦΑΣΗ 2/ (32:18) 1ο Πέναλτι για Σαλαμίνα: "Δικαιολογείται η παράβαση και κίτρινη κάρτα. Ο αμυντικός έχει πιάσει τον επιθετικό και δεν τον άφησε να διεκδικήσει".

ΦΑΣΗ 3/ (48:30) 2ο Πέναλτι Σαλαμίνα, κόκκινη; "Την είδα πολλές φορές. Δεν βρήκε τη μπάλα, βρήκε τα πόδια. Είναι πέναλτι και κόκκινη γιατί είναι προφανής ευκαιρία για γκολ".

ΦΑΣΗ 4/ (53:30) 3ο Πέναλτι Σαλαμίνα: "Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι. Επαφές γίνονται πάρα πολλές, δεν είναι όλες παραβάσεις".

-Σχόλιο από Στέλιο Αναστασίου: Η Νέα Σαλαμίνα είχε άλλο ένα καθαρό πέναλτι στο 4΄ σε μαρκάρισμα στον Ντανίλο, αλλά η φάση δεν είναι στο βίντεο με τα στιγμιότυπα

ΦΑΣΗ 5/ (70:30) Πέναλτι για Ανόρθωση; "Υπάρχει ένα χέρι όμως είναι πολύ κοντινή η απόσταση. Οριακή φάση. Η δική μου άποψη είναι ότι δεν στοιχειοθετείται πέναλτι. Είναι πολύ κοντινή η απόσταση. Είναι σε μια έκταση το χέρι αλλά είναι φυσιολογική φορά όπως πηδάει ο παίκτης".

ΦΑΣΗ 6/ (4:40) Ζητάει πέναλτι η Ομόνοια: "Πάρα πολύ δύσκολη φάση. Δεν παίρνει μπάλα ο τερματοφύλακας, την τσιμπάει ο επιθετικός. Όπως πάει ο τερματοφύλακας βρίσκει τον παίκτη, είναι απίθανο να μην τον βρήκε με την φόρα που πάει. Υπάρχει παράβαση έπρεπε να δοθεί πέναλτι".

ΦΑΣΗ 7/ (6:25) Τέρμα Ομόνοιας: "Ακυρώθηκε από τον βοηθό, πολύ οριακή φάση. Πολύ σωστά με τη χρήση του ΒΑΡ είδαμε ότι καλύπτεται ο επιθετικός, σωστά μέτρησε το γκολ".

ΦΑΣΗ 8/ (12:35) Πέναλτι για το ΑΠΟΕΛ; "Δύσκολη φάση, την μελέτησα πολλές φορές. Το δεξί χέρι του αμυντικού είναι κολλημένο και το αριστερό είναι σε έκταση. Αν είχε βρει στο δεξί δεν υπάρχει παράβαση. Αλλά αν βρήκε στο αριστερό που θεωρώ ότι έχει βρει, υπάρχει παράβαση και πέναλτι. Αναμφισβήτητα έπρεπε να πάει στο ΒΑΡ. Εγώ είδα την φάση σε πολλά ριπλέι. Την απόφαση πρέπει να την πάρει ο διαιτητής γιατί πρέπει να αποφασίσει σε ποιο χέρι έχει βρει η μπάλα".

ΦΑΣΗ 9/ (19:45) Πέναλτι για ΑΠΟΕΛ; "Κοιτάξτε το χέρι του, υπάρχει παράβαση. Ο αμυντικός έχει χρησιμοποιήσει παράνομα τα χέρια στον επιθετικό, τον πετάει κάτω. Αυτές οι επαφές δεν επιτρέπονται. Ξεκάθαρο ότι υπάρχει παράβαση, ο αμυντικός παίζει με τα χέρια τον επιθετικό, τον σπρώχνει και τον χτυπάει. Τουλάχιστον έπρεπε να πάει στο ΒΑΡ".

ΦΑΣΗ 10/ (32:40) Οφσάιντ ΑΠΟΕΛ; "Είναι μπροστά οι παίκτες που συμμετέχουν στην φάση, υπάρχει οφσάιντ που δεν δόθηκε".

ΦΑΣΗ 11/ (41:30) Πέναλτι Ομόνοια;/μέσα-έξω; "Πολύ δύσκολη, οριακή φάση. Όταν η παράβαση είναι πάνω στα όρια της περιοχής τότε είναι πέναλτι. Εδώ το αριστερό πόδι πατάει πάνω στην γραμμή και ο αμυντικός πέφτει πάνω του. Σωστά δίνεται πέναλτι".

ΦΑΣΗ 12/ (50:55) Χέρι Κλωναρίδης-ΑΠΟΕΛ; "Δεν νομίζω ότι υπάρχει χέρι. Είναι τελείως σε φυσική θέση. Δεν είναι όλα τα χέρια παραβάσεις όπως έχουμε πει. Καλώς δεν δόθηκε τίποτα".

ΦΑΣΗ 13/ (74:15) Πέναλτι Ένωσης: "Είδα και αυτή τη φάση πολλές φορές. Έχει γίνει λάθος, δεν υπάρχει παράβαση. Επαναλαμβάνω ότι δεν  είναι όλα τα χέρια παραβάσεις. Ακόμα και να βρήκε η μπάλα, δεν είναι παράβαση. Ο παίκτης δεν έχει ανοικτά τα χέρια. Πιο σοβαρό το λάθος ότι είναι μέσω ΒΑΡ. Τι είδε το ΒΑΡ;".

ΦΑΣΗ 14/ (79:20) Πέναλτι Απόλλων: "Παράβαση δεν είναι μόνο όταν ένας παίκτης πέφτει κάτω. Εδώ είναι παρατεταμένο τράβηγμα, όπως και να το κάνουμε είναι παράβαση και κίτρινη κάρτα. Ο αμυντικός προσπαθεί να τον προλάβει και τον τραβάει. Ο ορισμός του πέναλτι".

*Σχόλιο από Στέλιο Αναστασίου:

-Η ΕΝΠ διαμαρτυρήθηκε για οφσάιντ στον Πίττα στη φάση που κέρδισε το κόρνερ ο Απόλλωνας και προήλθε το 1ο γκολ. Η φάση επίσης δεν είναι στο βίντεο με τα στιγμιότυπα. Λάθος του πρώτου βοηθού, το VAR δεν μπορεί να επέμβει για τέτοιες φάσεις.

-Ο Απόλλωνας διαμαρτυρήθηκε στο πρώτο ημίχρονο για πέναλτι σε χέρι του Πανός. Η φάση επίσης δεν είναι στο βίντεο με τα στιγμιότυπα.

ΦΑΣΗ 15/ (64:50) Πέναλτι Εθνικού: "Ξεκάθαρη παράβαση, ο ρεφ έχει πολύ καλή θέση. Ο αμυντικός βρίσκει καθαρά τα πόδια. Σωστά δίνεται η παράβαση από τον διαιτητή χωρίς κάρτα".

ΦΑΣΗ 16/ (66:50) Έπρεπε να δοθεί επανάληψη στην εκτέλεση του πέναλτι; "Αυτή είναι μια φάση έκπληξη γιατί δεν έχει σχολιαστεί. Πριν εκτελεστεί το πέναλτι μπήκαν μέσα όλοι. Είναι ένα παράνομο χτύπημα πέναλτι, έπρεπε να ακυρωθεί. Ο κανονισμός λέει όταν μπαίνουν παίκτες και από τις δυο ομάδες, ανεξαρτήτως αν μπει ή όχι το γκολ, πρέπει να γίνει επανάληψη στο χτύπημα. Σοβαρό λάθος από τον διαιτητή, δεν μπορεί να παρέμβει το ΒΑΡ εδώ. Ο ρεφ δεν είδε την παράνομη είσοδο, ήταν σε λάθος θέση".

Παρακολουθείστε την εκπομπή μέσω της ιστοσελίδας μας www.kerkida.net ή  στο digitaltv.com.cy  ή από το kerkida page στο facebook

Την εκπομπή οδηγεί με ασφάλεια η BMW, μέλος του Ομίλου Πηλακούτα

Pilakoutas Super Monday DIGITAL