Επίμαχες-Ανάλυση Ηρακλή Τσίκινη

Close
Επίμαχες-Ανάλυση Ηρακλή Τσίκινη

Ανάλυση των επίμαχων της αγωνιστικής στο Super Monday από τον συνεργάτη μας, Ηρακλή Τσίκινη. Τα σχόλια του Ελλαδίτη πρώην διεθνή ρεφ...

ΦΑΣΗ 1/ (25:10) Ζητάει πέναλτι η Σαλαμίνα: "Εδώ δεν υπάρχει παράβαση, ο αμυντικός προλαβαίνει και τοποθετεί το σώμα του μπροστά από τη μπάλα. Σωστά αφήνει τη φάση να εξελιχθεί ο ρεφ και μάλιστα ο παίκτης δεν διαμαρτύρεται".

ΦΑΣΗ 2/ (34:50) Ζητάει πέναλτι η Σαλαμίνα: "Ξεκάθαρα δεν υπάρχει παράβαση, ο αμυντικός διώχνει τη μπάλα. Σωστά, δεν υπάρχει κάτι".

ΦΑΣΗ 3/ (50:10) Πέναλτι Σαλαμίνα/Άκυρο από ΒΑΡ: "Ξεγελάστηκε ο διαιτητής, παρασύρθηκε και έδειξε παράβαση. Πολύ σωστά παρενέβη το ΒΑΡ και ο διαιτητής πήρε πίσω το λάθος".

ΦΑΣΗ 4/ (72:00) Ζητάει πέναλτι η Σαλαμίνα: "Πολύ δύσκολη φάση, τα ριπλέι δεν είναι πολύ διαφωτιστικά αν χαμηλά βρίσκει το πόδι ο αμυντικός. Ο διαιτητής είναι πολύ κοντά, στα 2-3 μέτρα και σίγουρα έχει πολύ καλή άποψη. Την είδα πολλές φορές τη φάση, δεν είναι ξεκάθαρη και πάω με τον διαιτητή".

ΦΑΣΗ 5/ (89:30) Καρμιώτισσα-Ένωση/ Δύο μπάλες, το ματς συνεχίζεται: "Ο κανονισμός έχει τροποποιηθεί τα τελευταία χρόνια και λέει πως ο διαιτητής μπορεί να συνεχίσει το παιχνίδι αν μπει δεύτερη μπάλα και δεν επηρεάζει το ματς. Εδώ είναι σωστή εφαρμογή του κανονισμού, δεν επηρεάζει τη φάση, πολύ σωστός ο διαιτητής".

ΦΑΣΗ 6/ (64:40) Άκυρο γκολ ΑΠΟΕΛ: "Δεν ξέρω πραγματικά για ποιο λόγο το ακύρωσε. Έψαξα πολύ να δω... Σε καμία περίπτωση δεν πείθομαι ότι ο παίκτης βρίσκει τη μπάλα με το χέρι. Ο κανονισμός λέει ότι όταν χτυπά στο σημείο κάτω από την μασχάλη δεν είναι χέρι. Ξεκάθαρα βρίσκει ψηλά η μπάλα. Ούτε φάουλ υπάρχει. Το γκολ έπρεπε να μετρήσει, δεν μπορώ να καταλάβω τι είδε ο διαιτητής. Έχει ευθύνη και το ΒΑΡ, αν μη τι άλλο έπρεπε να καλέσει τον ρεφ να δει τη φάση. Βλέπουμε ότι τα ριπλέι δεν μας πείθουν ότι υπάρχει παράβαση".

ΦΑΣΗ 7/ (72:30) Ομόνοια-Ανόρθωση/ Πέσιμο Τιάγκο στην περιοχή: "Υπάρχει μια υποψία για κράτημα αλλά δεν υπάρχει κανένα κράτημα. Περισσότερο πέφτει ο παίκτης για να το κερδίσει, μάλιστα ο αμυντικός προσπαθεί να τον αποφύγει. Σωστά δεν δίνεται πέναλτι".

ΦΑΣΗ 8/ (00:48) Πέναλτι για ΑΕΚ: "Δύσκολη φάση, υπάρχει ένα πονηρό κράτημα από τον αμυντικό στην αρχή της φάσης με το αριστερό χέρι. Υπάρχει και χέρι στην συνέχεια και κράτημα στην αρχή, σωστά δίνεται το πέναλτι".

ΦΑΣΗ 9/Ο Απόλλωνας ζητά πέναλτι για χέρι: "Η μπάλα ταξιδεύει μετά από σέντρα. Σίγουρα η μπάλα βρίσκει στο χέρι, το θέμα είναι αν βρίσκεται σε μη φυσική θέση, αυτό πρέπει να εξετάσουμε. Επίσης να ξεκαθαρίσω ξανά ότι δεν είναι όλα τα χέρια πέναλτι. Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι αυτό. Εγώ δεν βρίσκω να είναι σε αφύσικη θέση το χέρι. Πρώτα βρίσκει στο πόδι και μετά στο χέρι η μπάλα. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει παράβαση, θα πάω με τον διαιτητή. Η μπάλα δεν πάει απευθείας στο χέρι, είναι ένα χέρι σε φυσική θέση. Είναι μια φάση 50-50 για τον διαιτητή, θα μπορούσε να τον στείλει και ο ΒΑΡίστας να το δει σε πολλά ριπλέι. Εγώ όπως την είδα θεωρώ ότι δεν είναι παράβαση. Αν πήγαινε απευθείας στο χέρι τότε θα μιλούσαμε για άλλη φάση".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ Β' ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ

Την εκπομπή οδηγεί με ασφάλεια η BMW, μέλος του Ομίλου Πηλακούτα

Pilakoutas Super Monday DIGITAL