Η ανάλυση 14 επίμαχων από τον Ηρακλη Τσίκινη

Η ανάλυση 14 επίμαχων από τον Ηρακλη Τσίκινη

Ο Ηρακλής Τσίκινης  ζωντανά μέσα από το Super Monday, σχολίασε το βράδυ της Δευτέρας τις επίμαχες φάσεις που προέκυψαν από την 12η αγωνιστική...

ΦΑΣΗ 1 (40:48) Ζήτησε πέναλτι η ΑΕΚ- "Η μπάλα δεν βρίσκει στο χέρι, μάλλον προς το στήθος βρίσκει. Το ένα ριπλέι ξεγελάει αλλά η κάμερα πίσω από την εστία δείχνει ότι δεν υπάρχει παράβαση".

ΦΑΣΗ 2 (61:30) Ζήτησε πέναλτι ο Απόλλωνας- "Δύσκολη φάση. Επαφή σίγουρα υπάρχει, το αριστερό πόδι του αμυντικού βρίσκει τον επιθετικό αλλά δεν είμαι σίγουρος αν περισσότερο ο επιθετικός βάζει το πόδι προς τον αμυντικό. Είναι 50-50, στην κρίση του διαιτητή. Εμείς με τόσα ριπλέι δεν είμαστε σίγουροι. Αν το έδινε δεν θα λέγαμε πως δεν υπάρχει αλλά δεν πείθομαι 100% ότι είναι παράβαση".

ΦΑΣΗ 3 (76:00) Αποβολή Γιοβάνοβιτς/άκυρο μέσω ΒΑΡ (σωστή η κίτρινη σε Τρίσκο;)- "Συμφωνώ με το ΒΑΡ. Μια δύσκολη φάση για τον διαιτητή για να διακρίνει σε πραγματικό χρόνο. Το ΒΑΡ... σώζει ζωές όπως λέμε. Το επιθετικό φάουλ προηγείται. Το χέρι πάει προς τον αντίπαλο. Σωστά ακυρώνεται η κόκκινη. Η κίτρινη στον επιθετικό μπορεί να είναι αυστηρή αλλά δεν είναι εντελώς λάθος γιατί το χέρι πάει προς το πρόσωπο".

ΦΑΣΗ 4 (19:00) Πέναλτι για Δόξα- "Η μπάλα χτυπάει στο έδαφος και μετά στο χέρι. Δεν υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για πέναλτι. Από την στιγμή που πάει στο έδαφος και σε κλάσματα του δευτερολέπτου πάει στο χέρι, ο ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να μαζέψει το χέρι. Για εμένα περισσότερο δεν υπάρχει παράβαση. Προφανώς ο διαιτητής έκρινε ότι άνοιξε το χέρι για να αποκτήσει πλεονέκτημα. Είναι μια δύσκολη φάση".

ΦΑΣΗ 5 (55:40) Ζήτησε πέναλτι η Καρμιώτισσα - "Δεν υπάρχει παράβαση, το χέρι είναι κολλημένο στο σώμα και νομίζω ότι καν δεν βρίσκει στο χέρι".

ΦΑΣΗ 6 (11:20) Πέναλτι για Ακρίτα - "Δύσκολη φάση. Πιστεύω είναι παράβαση παρόλο που υπάρχουν πολλοί παίκτες και δεν μπορούμε να διακρίνουμε 100%

ΦΑΣΗ 7 (51:00) Ζήτησε 2η κίτρινη κάρτα η Ένωση - "Δίκαια τα παράπονα, κλασική περίπτωση τραβήγματος. 100% κίτρινη, ένα παρατεταμένο τράβηγμα που δεν αφήνει τον επιθετικό να φύγει μπροστά".

ΦΑΣΗ 8 (82:00) Ζήτησε πέναλτι η Ένωση - "Οριακό αν είναι μέσα ή έξω. Περισσότερο μάλλον είναι μέσα αλλά δεν θεωρώ ότι υπάρχει παράβαση. Ναι υπάρχει επαφή αλλά θα πω ότι περισσότερο είναι ένα μαρκάρισμα παρά παράβαση".

ΦΑΣΗ 9 (94:20) Πέναλτι για Ένωση, άκυρο μέσω ΒΑΡ και κίτρινη για θέατρο - "Φαίνεται να μην υπάρχει παράβαση, δεν βλέπω κάτι ούτε χαμηλά, ούτε ψηλά. Ο διαιτητής ίσως παρασύρθηκε από τα πολλά σώματα".

ΦΑΣΗ 10 (22:50) Κόκκινη σε Λανγκ - "Κλασική περίπτωση κόκκινης. Βρίσκει τα πόδια και όχι τη μπάλα. Είναι κόκκινη γιατί ο επιθετικός έχει όλες τις προϋποθέσεις της προφανούς ευκαιρίας. Ο παίκτης είναι κατά μέτωπο με την εστία".

ΦΑΣΗ 11 (45:30) Γκολ ΑΠΟΕΛ άκυρο-μέτρησε μέσω ΒΑΡ- "Εδώ έπρεπε να είχαμε το ημιαυτόματο οφσάιντ του Μουντιάλ! Πολύ λεπτή η ισορροπία αλλά φαίνεται οριακά να καλύπτεται, το βλέπουμε και με την γραμμή. Πολύ δύσκολη φάση, ο βοηθός ότι και να έδινε δεν θα υπήρχε κάτι μεμπτό. Θεωρώ ότι σωστά μέτρησε το γκολ". 

ΦΑΣΗ 12 (66:00) Πέναλτι για ΑΠΟΕΛ - "Ο αμυντικός με τη γλώσσα του σώματος είναι σαν να λέει... τι έκανα. Χαμηλά τον βρίσκει απρόσεκτα από πίσω με το αριστερό πόδι. Υπάρχει επαφή και παράβαση".

ΦΑΣΗ 13 (60:30) Πέναλτι για τoν Αρη μέσω οn-field review - "Εδώ δεν είναι χέρι στήριξης. Αν η μπάλα έβρισκε στο άλλο χέρι δεν θα συζητούσαμε για πέναλτι. Το αριστερό χέρι είναι υψωμένο, σωστά παρενέβη το ΒΑΡ, υπάρχει πέναλτι".

ΦΑΣΗ 14 (75.00) Ζήτησε πέναλτι για χέρι η Πάφος - "Τα πλάνα δεν είναι ξεκάθαρα, ίσως να βρίσκει στο αριστερό χέρι αλλά είναι σε φυσική θέση. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει παράβαση".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ Β' ΜΕΡΟΣ

Την εκπομπή οδηγεί με ασφάλεια η BMW, μέλος του Ομίλου Πηλακούτα

ΣΔΔΣΔΣΣΔ